Castraveții pot ajunge să fie seci, iar asta i-a pus pe toți grădinarii, fără excepție, în alertă. Din păcate nu toate recoltele de castraveți reușesc să scape de acest episod. Pentru a elimina cauza, este necesar să ne dăm seama, din cauza a ceea ce a provenit. Așa că îți explicăm azi de ce sunt castraveţii seci, și ce trebuie să faci urgent pentru a salva recolta.
Mulți cultivatori de castraveți s-au întrebat de ce se îngălbenesc castraveții, și de ce ajung să fie și seci, dar și ce trebuie făcut pentru a salva cultura.
Dacă sunt castraveţii seci și îngălbenesc, acesta este un semnal de alarmă pentru grădinar. Nu poți aștepta recolta dacă nu ajuți planta în timp util.
Vezi și: Cât de des trebuie să uzi castraveții din grădină vara. Trucul experților în grădinărit
Grădinarii experimentați au propriile secrete pentru a face față acestei neplăceri. Așa că, în cele ce urmează explicăm care sunt motivele, de ce sunt castraveţii seci, și ce trebuie să faci urgent pentru a salva recolta.
Conform acestora, există cel puțin cinci motive pentru care castraveții ajung să fie seci, majoritata fiind situații, să le spunem, comune. Iată care ar fi aceste cinci motive, răspunzând la întrebarea ”de ce castraveții sunt seci?”.
Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care castraveţii seci este încălcarea cerințelor agrotehnice. Rezidenții de vară neexperimentați plantează adesea arbuști fără a se forma. Multe soiuri construiesc o masă vegetativă mare, deci trebuie să fie ciupite.
rocedura se efectuează pentru toți fiii vitregi care apar de la axilele frunzelor tinere de 3-4 frunze și apoi toți lăstarii care cresc după a doua frunză. Acest lucru este necesar pentru ca planta iubitoare de soare să primească o cantitate suficientă de lumină solară, și astfel să ai castraveţii seci.
Castraveții iubesc azotul. Din acest motiv, se recomandă să fie plantați pe patul fertilizat cu gunoi de grajd proaspăt.
Dar țineți cont de faptul că este imposibil să-l prețuiți. Puteți folosi îngrășăminte achiziționate. După ce ați pus o jumătate de pahar sub tufiș, îi veți oferi o nutriție bună, care este suficientă pentru cel puțin o lună.
De asemenea, pentru a obține un rezultat mai eficient, se poate aplica și un complex de îngrășământ mineral, care este îmbogățit cu microelemente. Nu uitați de hrănirea pe care trebuie să o efectuați o dată pe săptămână cu o soluție slabă.
După cum arată practica, în cele mai multe cazuri, baia plantei apare în stadiul de răsaduri. În zilele călduroase, când plantele beau multă apă, acestea sunt turnate cu apă.
Prin urmare, este foarte important înainte de irigarea terenului. Puteți face acest lucru introducând degetul în pământ. Din lipsă de apă, castraveții se usucă și se îngălbenesc.
Diferite boli din cauza îngrijirii necorespunzătoare este foarte ușor. Trebuie doar să o faceți nevoie de ea într-un stadiu incipient. Principala boală care duce la îngălbenirea frunzelor, este peridosporoza. Inițial, pe frunze apare un mic pătlaginaj galben.
Curând acestea încep să se prăjească. Bacterioza este, de asemenea, frecventă. Când planta este bolnavă de boala de mai sus, frunzele încep să se micșoreze pe laturi, apoi se îngălbenește întreaga foaie. În ceea ce privește creșterea, el sau încetinește, sau se oprește de tot.
Amorsarea proastă, iluminarea insuficientă, temperatura necorespunzătoare – toate acestea provoacă îngălbenirea frunzelor. În acest caz, nu puteți face nimic, deoarece situația nu mai poate fi corectată.
Apariția lutului contribuie la astfel de factori, cum ar fi însămânțarea groasă și temperaturile ascuțite. Foarte des este însoțită de frunze îngălbenite.
Cel mai bun instrument este prevenirea, deoarece este mult mai ușor de prevenit, decât de vindecat. Tot ce este necesar pentru aceasta este pur și simplu să se asigure o rotație competentă a culturilor. Experții mai spun că în nici un caz să nu se planteze o plantă după dovleac sau dovlecel.
Asigurați-le cu irigare în timp util, hrăniți castraveții. În acest sens puteți aplica cenușă și infuzie de plante, să pulverizați, utilizând un amestec de zece litri de apă, litru de lapte, douăzeci de grame de săpun și treizeci de ioduri.
Dacă au început dăunătorii, puteți folosi coji de ceapă. Din ea se prepară un decoct în care se adaugă un borcan de coji pentru zece litri de apă.
În cazul în care nu puteți salva culturile, pulverizați plantele cu o soluție de zer de bere, un chefir este potrivit ca o alternativă. Este necesar să se reproducă un litru de lichid de lapte la cinci litri de apă.
Pentru ca soluția să pornească mai bine, se recomandă utilizarea zahărului, aproximativ o sută cincizeci de grame. La începutul îngălbenirii va ajuta o soluție slabă de mangan. Dar de la dăunători, preparatele biologice sunt perfect ajutate ca prevenire.