03 aug. 2023 | 09:23

De ce sunt castraveţii seci. Ce trebuie să faci urgent pentru a salva recolta

Sfaturi pentru grădinari
De ce sunt castraveţii seci. Ce trebuie să faci urgent pentru a salva recolta
Boala este un semnal de alarmă pentru grădinari

Castraveții pot ajunge să fie seci, iar asta i-a pus pe toți grădinarii, fără excepție, în alertă. Din păcate nu toate recoltele de castraveți reușesc să scape de acest episod. Pentru a elimina cauza, este necesar să ne dăm seama, din cauza a ceea ce a provenit. Așa că îți explicăm azi de ce sunt castraveţii seci, și ce trebuie să faci urgent pentru a salva recolta.

Mai toți fermierii s-au confruntat cu acesată problemă

Mulți cultivatori de castraveți s-au întrebat de ce se îngălbenesc castraveții, și de ce ajung să fie și seci, dar și ce trebuie făcut pentru a salva cultura.

Dacă sunt castraveţii seci și îngălbenesc, acesta este un semnal de alarmă pentru grădinar. Nu poți aștepta recolta dacă nu ajuți planta în timp util.

Vezi și: Cât de des trebuie să uzi castraveții din grădină vara. Trucul experților în grădinărit

Grădinarii experimentați au propriile secrete pentru a face față acestei neplăceri. Așa că, în cele ce urmează explicăm care sunt motivele, de ce sunt castraveţii seci, și ce trebuie să faci urgent pentru a salva recolta.

Experții explică de ce sunt castraveţii seci

Conform acestora, există cel puțin cinci motive pentru care castraveții ajung să fie seci, majoritata fiind situații, să le spunem, comune. Iată care ar fi aceste cinci motive, răspunzând la întrebarea ”de ce castraveții sunt seci?”.

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care castraveţii seci este încălcarea cerințelor agrotehnice. Rezidenții de vară neexperimentați plantează adesea arbuști fără a se forma. Multe soiuri construiesc o masă vegetativă mare, deci trebuie să fie ciupite.

Vezi și: La ce distanță trebuie să plantezi castraveții pentru a fi roditori. Secretul grădinarilor pentru o cultură bogată

rocedura se efectuează pentru toți fiii vitregi care apar de la axilele frunzelor tinere de 3-4 frunze și apoi toți lăstarii care cresc după a doua frunză. Acest lucru este necesar pentru ca planta iubitoare de soare să primească o cantitate suficientă de lumină solară, și astfel să ai castraveţii seci.

Lipsa de azot duce la această situație

Castraveții iubesc azotul. Din acest motiv, se recomandă să fie plantați pe patul fertilizat cu gunoi de grajd proaspăt.

Dar țineți cont de faptul că este imposibil să-l prețuiți. Puteți folosi îngrășăminte achiziționate. După ce ați pus o jumătate de pahar sub tufiș, îi veți oferi o nutriție bună, care este suficientă pentru cel puțin o lună.

De asemenea, pentru a obține un rezultat mai eficient, se poate aplica și un complex de îngrășământ mineral, care este îmbogățit cu microelemente. Nu uitați de hrănirea pe care trebuie să o efectuați o dată pe săptămână cu o soluție slabă.

Lipsa unui mediu propice de creștere face castraveţii seci

După cum arată practica, în cele mai multe cazuri, baia plantei apare în stadiul de răsaduri. În zilele călduroase, când plantele beau multă apă, acestea sunt turnate cu apă.

Vezi și: De ce ar trebui să stropești grădina cu zeama de la castraveții murați. Toți grădinarii isteți fac asta

Prin urmare, este foarte important înainte de irigarea terenului. Puteți face acest lucru introducând degetul în pământ. Din lipsă de apă, castraveții se usucă și se îngălbenesc.

Diferitele boli fac castraveţii seci

Diferite boli din cauza îngrijirii necorespunzătoare este foarte ușor. Trebuie doar să o faceți nevoie de ea într-un stadiu incipient. Principala boală care duce la îngălbenirea frunzelor, este  peridosporoza. Inițial, pe frunze apare un mic pătlaginaj galben.

De ce sunt castraveţii seci. Ce trebuie să faci urgent pentru a salva recolta

Principala boală care duce la îngălbenirea frunzelor, este  peridosporoza

Curând acestea încep să se prăjească. Bacterioza este, de asemenea, frecventă. Când planta este bolnavă de boala de mai sus, frunzele încep să se micșoreze pe laturi, apoi se îngălbenește întreaga foaie. În ceea ce privește creșterea, el sau încetinește, sau se oprește de tot.

Condiții nefavorabile îmbolnăvesc planta

Amorsarea proastă, iluminarea insuficientă, temperatura necorespunzătoare – toate acestea provoacă îngălbenirea frunzelor. În acest caz, nu puteți face nimic, deoarece situația nu mai poate fi corectată.

Apariția putregaiului fac castraveții seci

Apariția lutului contribuie la astfel de factori, cum ar fi însămânțarea groasă și temperaturile ascuțite. Foarte des este însoțită de frunze îngălbenite.

Ce trebuie să faci urgent pentru a salva recolta

Cel mai bun instrument este prevenirea, deoarece este mult mai ușor de prevenit, decât de vindecat. Tot ce este necesar pentru aceasta este pur și simplu să se asigure o rotație competentă a culturilor. Experții mai spun că în nici un caz să nu se planteze o plantă după dovleac sau dovlecel.

Asigurați-le cu irigare în timp util, hrăniți castraveții. În acest sens puteți aplica cenușă și infuzie de plante, să pulverizați, utilizând un amestec de zece litri de apă, litru de lapte, douăzeci de grame de săpun și treizeci de ioduri.

Vezi și: A tratat castraveţii din grădină cu iaurt şi totul s-a schimbat în doar câteva zile. Secretul bunicilor experţi în agricultură

Dacă au început dăunătorii, puteți folosi coji de ceapă. Din ea se prepară un decoct în care se adaugă un borcan de coji pentru zece litri de apă.

În cazul în care nu puteți salva culturile, pulverizați plantele cu o soluție de zer de bere, un chefir este potrivit ca o alternativă. Este necesar să se reproducă un litru de lichid de lapte la cinci litri de apă.

Pentru ca soluția să pornească mai bine, se recomandă utilizarea zahărului, aproximativ o sută cincizeci de grame. La începutul îngălbenirii va ajuta o soluție slabă de mangan. Dar de la dăunători, preparatele biologice sunt perfect ajutate ca prevenire.

Parteneri
A murit unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Nicolae Ceaușescu
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Noi imagini cu rachetele balistice care au lovit Dnipro. Rusia susține că a învins „întreaga campanie pentru 2025” a armatei ucrainene
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Fiica unei vedete, surprinsă în ipostaze afectuoase cu o colegă. Imaginile s-au viralizat / FOTO
Unica.ro
Vreme crâncenă în ziua alegerilor. Estimările ANM pentru duminică
EVZ.ro
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Spynews
Un mare antrenor al fotbalului românesc ne-a părăsit. A fost mentorul multor generații de fotbaliști: Drum lin pe aripile îngerilor
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
A MURIT DUMNEZEU! ERA mâna dreaptă a lui CEAUȘESCU
Mediaflux
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Bunica Gherghina va juca într-un film alături de Bill Skarsgard și fiica lui Johnny Depp. Ce rol va interpreta: „Așa am găsit-o”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro