07 iul. 2023 | 15:23

Cât de des trebuie să uzi castraveții din grădină vara. Trucul experților în grădinărit

Utile
Cât de des trebuie să uzi castraveții din grădină vara. Trucul experților în grădinărit
Castraveții au nevoie de umiditate constantă

Castraveții cresc repede, nu au nevoie de multă îngrijire și se dezvoltă bine în vreme caldă, cu apă adecvată. Oferă-le soare deplin și mult spațiu pentru a crește, dar cel mai important este să știi și cât de des trebuie să uzi castraveții din grădină vara. Așa că, citește mai departe și află trucul experților în grădinărit

Castraveții, legumele cele mai bune vara

După cum bine știm, castraveții se comportă cel mai bine dacă sunt udați regulat, în profunzime, o dată pe săptămână sau cam așa ceva și cu o frecvență mai mare dacă vremea este foarte caldă pentru o perioadă de câteva zile.

Vezi și: Cu ce să stropești roșiile și castraveții pentru a scăpa de păduchi. Amestecurile care rezolvă problemele

Umiditatea insuficientă sau inconsecventă poate cauza fructe cu formă ciudată sau cu gust slab. Dacă este posibil, udați castraveții cu un furtun de udare sau cu un sistem de irigare prin picurare pentru a menține frunzele uscate.

Acest lucru ajută la prevenirea bolilor foliare care pot afecta planta. Udarea superficială sau udarea mai puțin frecventă va avea tendința de a reduce producția de fructe.

Va trebui să aplici un mulci pentru a ajuta la conservarea umidității solului și pentru a menține buruienile la un nivel scăzut. O recomandare a experților este să plantezi un castravete de tip tufă dacă spațiul din grădină este limitat, astfel și suprafața de udare va fi relativ mai mică.

Află despre: Zilele ideale din luna iunie în care trebuie plantați castraveții pentru toamnă. Așa vei avea murăturile perfecte

Experții ți spun cât de des trebuie să uzi castraveții din grădină vara

Este greu de spus exact de câte ori pe săptămână sau un număr precis, pentru că depinde foarte mult de perioada anului, de vreme și de temperaturile din locul în care locuiești. Dar un lucru cert este că ar trebui să uzi castraveții urmând metoda udării adânci. Ce înseamnă acest lucru?

Înseamnă că ar trebui să uzi plantele de castraveți pentru perioade mai lungi de timp, mai puține zile din săptămână. Acest lucru permite ca apa să satureze rădăcinile plantei și, în același timp, să satureze solul din jurul ei.

Vezi cum: Cum se depozitează corect castraveții. Așa vor rămâne proaspeți și crocanți pentru mai mult timp

Pe măsură ce zilele avansează și planta are nevoie de mai multă apă, aceasta își va înfige rădăcinile în pământ pentru a o recupera. La rândul său, creează un sistem radicular mai profund, ceea ce echivalează de obicei cu o sănătate mai bună pentru plantă.

Cât de frecvent ar trebui să folosești această metodă?

Va depinde de tipul de vreme pe care îl ai în acele zile. Dacă temperaturile sunt blânde, este posibil să fie nevoie să udați plantele de castraveți doar o dată pe săptămână. Dacă treceți printr-o perioadă de temperaturi ridicate și secetă, s-ar putea să fie nevoie să udați plantele mai des.

Vezi și: Ce trebuie să plantezi lângă castraveți, de fapt. Așa vei avea o recoltă bogată în fiecare an

Cel mai bun mod de a-ți da seama este să testezi solul. Așteaptă o zi sau două după ce ai udat plantele în profunzime, apoi introdu degetul în solul de lângă plante. Dacă solul este uscat până la primul deget, udă din nou plantele în profunzime. Dacă nu, așteaptă încă o zi sau două înainte de a testa din nou solul.

Castraveții au nevoie de umiditate constantă

Dacă trec prin perioade de secetă fără să primească suficientă, aceasta ar putea să-ți  facă recolta amară. Cu toate acestea, dacă ești îngrijorat de udarea excesivă, caută semnele. Dacă frunzișul plantelor începe să se îngălbenească sau să devină maro și să se ofilească, sunt șanse să fi udat prea mult.

Află când: Când se plantează castraveții. Ce trebuie să faci neapărat câteva săptămâni la rând ca să obții o recoltă bogată

Dacă se întâmplă acest lucru, îndepărtează frunzele deteriorate și amână udarea până când solul se usucă. Udarea plantelor de castraveți nu este o provocare dacă supraveghezi solul și eviți sesiunile de udare mai scurte.

Practicarea metodei de udare în profunzime, te poate ajuta să te asiguri că vei avea o recoltă gustoasă, plante sănătoase, care sunt udate corespunzător și, de asemenea, să reduci cantitatea de muncă pe care trebuie să o faci în jurul grădinii.

Parteneri
Cum arată locul de veci al lui Gigi Becali. Gazonul dintre morminte, provenit de la FCSB
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Scandal monstruos între Adriana Bahmuțeanu și Gabriela Lucuțar! Incredibil ce schimb de replici a avut loc între ele! 'Să vă fie rușine!'
Unica.ro
Clătite de post. Sunt mai bune decât cele tradiționale. Care e secretul
EVZ.ro
De ce nu a avut Natalia Mateuț succes în relațiile de iubire! Prezentatoarea TV își dorește să aibă o familie: ”Puteam să am deja un copil”
Spynews
Anunț pentru românii cărora le expiră buletinele. Decizia venită marți, 19 Noiembrie
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
ACORD de PACE în UCRAINA! Vladimir Putin, DISCUȚII cu Donald Trump (SURSE)
Mediaflux
Silviu Prigoană ar fi avut probleme financiare în ultima perioadă din viața lui! Ar fi cerut împrumut 30.000 euro: ”L-a sunat pe un prieten”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cine a câștigat a treia amuletă din sezonul 14 Chefi la cuțite. Jurații, complici la o cerere în căsătorie
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro