Cei mai experimentați grădinari explică la ce distanță trebuie să plantezi castraveții pentru a fi roditori. Există câteva secrete de care trebuie să ții cont pentru a te bucura de recolte bogate. Dacă ești începător în ale legumelor, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți explică cum trebuie să procedezi pentru a te bucura de castraveți sănătoși.
Gospodinele roiesc în grădini, în această perioadă a anului. Româncele plantează acum tot felul de semințe și răsaduri, pentru a se bucura de culturi bogate de legume. Dacă vrei să cultivi și tu castraveți, trebuie să acționezi din timp. Aceștia se plantează primăvara și au nevoie de până la 70 de zile, în principiu, pentru a da rod.
O primă regulă de care trebuie neapărat să ții cont este că plantarea castraveților se face doar după ce ești sigur că solul nu va mai îngheța. Pământul trebuie să se încălzească și să se usuce, înainte de a se pune în el semințe sau răsaduri de castraveți. Altfel, planele vor muri înainte de a da rod.
Poți cultiva castraveții în casă, în ghivece încăpătoare, sau în grădină. Dacă dispui de teren suficient, este recomandat să plantezi legumele în grădină, pentru a te bucura de o cultură bogată. Grădinarii experimentați spun că plantarea castraveților trebuie să se efectueze la o adâncime de 2, 5 – 5 cm.
Între răsadurile de castraveți – sau între semințe, în funcție de varianta pentru care optezi -, trebuie să lași un spațiu de 20 – 30 cm. Între rândurile de legume, ai grijă să asiguri o distanță de 90 – 100 cm, astfel încât plantele să se poată dezvolta corespunzător și să dea rod bogat.
Totuși, este important de precizat că nu este suficient să asiguri o anumită distanță între castraveți pentru a te bucura de o cultură prosperă. Este esențial să îngrijești plantele cu atenție, dacă vrei să ai rod bogat, spun grădinarii.
Castraveții se dezvoltă cel mai bine în zone luminate direct de soare, cel puțin șase ore pe zi. Astfel de plante iubesc căldura. Pot să crească, însă, și în condiții umede sau uscate atât timp cât sunt udați suficient. Solul în care cultivi legumele nu trebuie udat în mod excesiv, ci atunci când se usucă.
Important! Dacă nu uzi castraveții, vor avea gust amar în momentul recoltării.
Te-ar putea interesa și: A pus cenușă pe castraveți și a avut un șoc după câteva zile. Ce s-a schimbat imediat
Ai grijă ca solul în care plantezi castraveții să fie bogat. Grădinarii recomandă să amesteci compost sau gunoi de grajd în pământul în care pui semințele sau răsadurile. Pe parcursul creșterii legumelor, este bine să oferi îngrășământ natural solului, în mod special după ce încep să înflorească. Ulterior, aplică îngrășământ la aproximativ trei, patru săptămâni.