De ce ar trebui să stropești grădina cu zeama de la castraveții murați. Toți grădinarii isteți fac asta

De ce ar trebui să stropești grădina cu zeama de la castraveții murați. Toți grădinarii isteți fac asta
Zeama de castraveti poate fi folosita in multe moduri

De ce ar trebui să stropești grădina cu zeama de la castraveții murați, conform experților în agricutură. Toți grădinarii isteți fac asta, iar rezultatele sunt uimitoare, ducând la recolte incredibile. Vezi și alte motive pentru care nu este bine să arunci zeama de la castraveții murați.

De ce să nu arunci zeama de la castraveții murați. Ce utilizări îi poți găsi

Zeama de castraveți din borcanul cu murături este excelentă atunci când vine vorba de grădină. Din nefericire, puțini dintre români știu ce ar trebui să facă cu ea. Celor cărora nu le place să o bea ca atare, o pot folosi într-o mulțime de alte combinații și să nu o arunce.

O primă idee ar fi ca zeama de la castraveții murați să fie folosită pentru a mura alte legume cum ar fi ceapă, usturoi, morcovi, ardei gras…etc.  De asemenea, zeama de la castraveții murați este un excelent aditiv pentru carne. În ea se poate marina cu succes cotletele sau ale fripturi.

Zeama de la castraveți dă gust cartofilor fierți

Cartofii fierți pot fi transformați pe loc într-o delicatesă dacă peste ei se adaugă o cantitate sănătoasă de suc de murături în apa în care aceștia sunt puși la fiert. De asemenea, puțină zeamă de castraveți murați poate da savoare sosului barbeque sau oricărui alt tip de sos. Acestea vor căpăta un gust acrișor și vor fi foarte gustoase.

Zeama de castraveți murați poate fi folosită cu succes în pastele cu brânză, dar poate fi folosită și ca dressinguri în fel de fel de salate.

Zeama de castraveți marinează și peștele

Totodată, poți folosi zeama de castraveți ca să marinezi peștele. O poți folosi, de asemenea, pentru a face cocktailuri precum Bloody Mary sau să pui un strop din această zeamă la hummusul făcut în bucătăria de acasă.

Zeama de castraveți este benefică și în aluatul de pâine. Cei care nu vor să consume zeama de castraveți sub nicio formă, atunci o pot utiliza la treburile din casă. Aceasta curăță foarte bine tigăile din cupru.

Zeama de castraveți distruge buruienile

De asemenea, o altă utilizarea a zemei de castraveți poate fi în grădină. Buruienile sunt o bătaie de cap, astfel că acestea pot fi combătute udându-le cu zeama de castraveți. Oțetul și sarea distrug buruienile foarte rapid.

Nu în ultimul rând, zeama se amestecă în salată de cartofi, salată de ton, salată de pui sau salată de paste pentru a adăuga o textură catifelată și un plus de aromă.

Urmăriți Playtech.ro și pe