22 iun. 2023 | 15:37

Vestea momentului pentru șoferii care parchează în Sectorul 2. Anunțul oficial

Utile
Vestea momentului pentru șoferii care parchează în Sectorul 2. Anunțul oficial
”Vom prioritiza cele mai grave situații” - Radu Mihaiu

Bucureștiul, de mulți ani, a devenit una din cele mai aglomerate capitale eruopene, iar traficul și lipsa locurilor de parcare a dus la un adevărat coșmar. De cealaltă parte și mașinile parcate neregulamentar crează mari probleme în trafic, așa că la un moment dat edilii de sector și PMB luau decizia de a introduce o hotărâre în baza căreia aceste mașini puteau fi ridicate, dar avea să fie anulată această hotărâre. Dar, ca urmare a creșterii numărului de nereguli, s-a revenit asupra măsurii, iar acum mașinile parcate neregulamentar pot fi, din nou ridicate. În acest sens, astăzi a venit și vestea momentului pentru șoferii care parchează în Sectorul 2, iar anunțul oficial a fost făcut chiar de primarul de sector, Radu Mihaiu.

București a fost și în 2022 una din cele mai aglomerate capitale europene

În fiecare zi bucureștenii se chinuie în trafic, iar aglomerația este din ce în ce mai mare, deși suntem în perioada în care, în mod normal, mulți ar trebui să fie plecați în concedii.

Vezi și: Trafic restricționat în București în weekend. Care sunt străzile și bulevardele unde circulația este interzisă

Una din cele mari platforme de indexare a traficului, ”Tom Tom”, decreta, atât în 2019, cât și în acest an că București este și în 2022 una din cele mai aglomerate capitale europene, pe baza unor date în timp real din trafic:

”Cei care conduceau în zona urbană densă a orașului pierdeau 143 de ore în fiecare an din cauza traficului. La fel ca la Dublin, persoanele care circulă pe drumurile din București au petrecut în total 277 de ore pentru a face naveta la orele de vârf.

Singurul aspect pozitiv pentru șoferii din capitala României este că, în medie, o călătorie tipică de 10 km a durat cu 10 secunde mai puțin în 2022 decât în 2021.

Așadar, șoferii din București ar putea fi unii dintre cei mai mari perdanți ai traficului la orele de vârf, dar, în general, traficul s-a îmbunătățit puțin față de anul trecut. În Dublin, s-a înrăutățit cu aproape două minute.”, spun cei de la Tom Tom.

Vezi și: Oraşul cel mai poluat din România. Nu, nu este Bucureştiul. Unde riscă românii să se îmbolnăvească

Lipsa locurilor de parcare a dus la alte probleme

Pe lângă numărul mare de mașini din trafic, fie ale bucureștenilor, fie ale celor în tranzit, o altă mare problemă a Capitalei sunt locurile de parcare, din ce în ce mai puține și mai saturate. Asta a dus, inevitabil, la situații în care mulți șoferi, cărora nu prea le  pasă de restul, și-au parcat mașinile unde au crezut de cuviință.

Vezi și: Primăria Capitalei, lovitură dură pentru șoferi! Parcare interzisă în aceste locuri, amenzile sunt colosale: „Trebuie făcută ordine”

Așa cum spuneam la început, cu ani în urmă, PMB emitea o HCGMB, prin care în toate sectoarele sale mașinile parcate neregulamentar puteau fi ridicate, iar proprietarii nevoiți să și le recupereze în urma plătirii unei taxe. Măsura a generat controverse, ulterior fiind anulată.

Vezi și: Amendă pe loc şi ridicarea maşinii. Avertisment pentru toţi şoferii din România: legea a fost promulgată

Radu Mihaiu a anunțat vestea momentului pentru șoferii care parchează în Sectorul 2

Dar edililor de sector li s-a permis să emită noi astfel de hotărâri, tocmai datorită unor situații de acest gen, în care un număr important de mașini erau parcate neregulamentar pe carosabil, generând complicații și îngreunând traficul. Așa se face că în cursul zilei de astăzi Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a dat vestea momentului pentru șoferii care parchează în Sectorul 2:

”Vă rog, aveți mare atenție unde vă lăsați mașina. De astăzi e operațional serviciul de ridicări mașini. Vom prioritiza cele mai grave situații care pun în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic – mașini parcate pe trecerea de pietoni, în stații de transport în comun sau cele care blochează accesul elevilor în apropierea școlilor. Ce trebuie să știți:
– Dacă nu vă mai găsiți mașina în locul în care ați parcat-o, puteți confirma informația la dispeceratul Poliției Locale Sector 2 la următoarele numere de telefon: 021.25.25.103, 0753.317.168, 0800 800 772 sau 021 9941.
– Mașinile ridicate vor fi depozitate pe Aleea Bistricioara, unde îşi are sediul noul Serviciu de ridicări auto al Sectorului 2.
– Recuperarea maşinii va fi posibilă doar după plata taxelor de ridicare, transport şi depozitare.
– Pentru vehiculele cu o masă maximă autorizată până în 5 tone se vor achita următoarele taxe: 200 lei ridicare, 150 lei transport și 150 lei pe zi pentru depozitare.
– Pentru vehiculele cu o masa maximă autorizată peste 5 tone proprietarul maşinii va plăti 270 lei pentru ridicare, 200 de lei transportul și 150 de lei pe zi pentru depozitare.
– Aceste taxe pot fi plătite la casieria de pe Aleea Bistricioara, în numerar sau cu cardul.
– Programul de funcţionare este non-stop atât pentru serviciul de ridicări, cât și pentru restituirea mașinilor de la platforma Bistricioara.
– Ulterior, şoferul maşinii va fi sancţionat cu 4 puncte de penalizare. Un punct de penalizare reprezintă 145 lei, ceea ce înseamnă că în total amenda va fi de 580 de lei. Amenda poate fi plătită la jumătate (290 de lei) dacă este achitată în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal. ”, a scris astăzi Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, pe pagina sa de Facebook.

Vezi și: Veste proastă pentru șoferii din București. Greșelile care îi pot lăsa fără mașini, e ordin nou

Aceeași decizie a fost luată și în Sectorul 3, unde în raportul de anul trecut erau publicate și cifrele, acestea arătând că în 2012 ”3.237 de mașini parcate neregulamentar au fost ridicate în Sectorul 3”.

Parteneri
Ce gest impresionant a făcut soțul Ancăi Molnar la trei luni de la moartea soției. Mesajul care a surprins pe toată lumea
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Cum să înlocuiești ouăle în orice rețetă de post. Soluții rapide pentru gospodine
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Plata cu cardul. Se dau banii înapoi. Anunț pentru românii care plătesc mereu cu cardul bancar
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
TRUMP scoate ATU-UL campaniei! ÎNTÂLNIREA surpriză care îl va ÎNFURIA pe PUTIN
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro