13 mai 2022 | 12:03

Primăria Capitalei, lovitură dură pentru șoferi! Parcare interzisă în aceste locuri, amenzile sunt colosale: „Trebuie făcută ordine”

Știri generale
Primăria Capitalei, lovitură dură pentru șoferi! Parcare interzisă în aceste locuri, amenzile sunt colosale: „Trebuie făcută ordine
Șofer, căutând un loc de parcare

Primăria Capitalei schimbă regulile jocului! Din păcate, șoferii vor fi sancționați cu amenzi usturătoare dacă nu vor respecta noile reguli impuse de reprezentanții primăriei. Decizia vine ca urmare a dezordinii din oraș și a lipsei de spațiu pentru pietoni. Odată cu avertismentul tras de oficiali, apar și promisiuni mărețe legate de asigurarea locurilor de pacare în oraș.

Cetățenii nu vor mai putea parca pe trotuare

Bucureștiul pare dintr-un capăt în altul o adevărată parcare, astfel că majoritatea trotuarelor sunt ocupate de mașini, un motiv în plus pentru haosul de pe străzile din Capitală. De vină ar fi lipsa parcărilor din București în număr suficient, locația inaccesibilă a multora dintre cele existente, dar și dorința cetățenilor de a nu plăti parcarea.

Mulți dintre cetățeni se plâng constant de aglomerația mașinilor de pe trotuare, astfel că pietonii ajung să circule pe stradă, în timp ce autoturismele acoperă în întregime spațiul destinat persoanelor care se deplasează pe jos.

O adevărată provocare este și pentru mamele care își plimbă copiii în căcucioare sau pentru copilașii care se întorc singuri de la școală, fără a avea o siguranță în acest sens.

„ Am un bebeluș și e greu să merg cu el pe stradă. Mi s-a întâmplat de n ori sa atenționez șoferul, să îi bat în geam pentru că exista riscul să ne lovească”, a transmis o mămică pentru Digi24.

În cursul zilei de ieri, viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a declarat în cadrul unei conferințe susținute la sediul PNL că dorește să desființeze toate locurile de parcare gratuite cu scopul de a face ordine pe străzile Bucureștiului. Oficialul a explicat că mii de locuri de parcare sunt libere, în timp ce trotuarele sunt pline de mașini.

„Desființăm parcarea gratuită. Dorim să facem ordine pe străzile din București. Avem parcări publice goale și lângă trotuare pline de mașini”, a declarat acesta.

Care sunt planurile primăriei pentru următorii doi ani

Viceprimarul Capitalei a promis în viitori doi ani triplarea locurilor de parcare din București, astfel că, pornind de la 12.000 de locuri, câte sunt în prezent, șoferii vor avea la dispoziție 36.000 de locuri, ceea ce va însemna și un profit semnificativ mai mare pentru stat.

Stelian Bujduveanu a atras atenția asupra veniturilor zilnice actuale, subliniind faptul că, gradul de ocupare al parcărilor este sub 20%, ceea ce aduce un venit rușinos.

„Astăzi exploatăm maxim 12.000 de parcări publice, împărție pe 3 zone. Este regretabil și rușinos cum au fost exploatate, ele generează acum venituri de 60.000 lei/zi venituri. Gradul de ocupare este sub 20%. Ne-am propus să triplăm numărul de parcări în următorii 2 ani. Se avizează noi locuri de parcare în fiecare zi”, estimând la o creștere a veniturilor de pâna la 1 milion lei/zi.

Cu ce vin la pachet noile locuri de parcare

Potrivit viceprimarului PNL, odată cu trasarea unor noi locuri de parcare, se are în vedere digitalizarea acestui serviciu, precum și cel al amenzilor, astfel că, cine nu respectă regulile va fi aspru sacționat.

„Nu poate un om să alerge după 20 de mașini. Trebuie făcută ordine. Vom elibera trotuarele de mașini. Nu vom permite ca mașinile să parcheze pe trotuare”, a explicat Bujduveanu, potrivit psnews.ro.

De asemenea, președintele PNL, Ciprian Ciucu a confirmat nevoia imperioasă a plății locurilor de parcare, acestea nefăcând parte din dreptul universal al omului.

”Suntem cu strategia de parcare unde eram și acum un an și jumătate. Am fost chemați să discutăm principii și principiile PNL au fost „niciun loc de parcare gratis și fără mașini pe trotuar”. Fiindcă nu este dreptul universal al omului la locul de parcare.

Orice loc de parcare trebuie să coste ceva. PNL și USR au fost de acord cu aceste principii. Aici este rolul primarului general să dea drumul la strategia de parcare”, a transmis Ciucu, în cadrul aceleiași ședințe.

 

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Netflix, o nouă lovitură. Povestea despre care vorbește toată lumea
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Decizia finală privind pensiile românilor. Ciolacu a dat ordin: Din respect față de seniori
Capital.ro
Județul din România care a dat lovitura: are o reputație turistică uriașă, iar liderii de aici au investit de peste 10 ori valoarea bugetului local
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANUNȚUL PRIVIND PENSIILE! Ministerul Muncii a DAT VESTEA
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro