19 iun. 2023 | 13:10

A băut un pahar de vin în fiecare seară timp de o lună. Ce a observat a fost incredibil, vei face și tu la fel

Sănătate
A băut un pahar de vin în fiecare seară timp de o lună. Ce a observat a fost incredibil, vei face și tu la fel
Vinul este probabil una dintre cele mai populare băuturi alcoolice savurate în întreaga lume

Cu toții credem că toate alimentele își au locul într-un model de alimentație sănătoasă, inclusiv un pahar de vin. Alcoolul de multe feluri, inclusiv vinul, face parte din rutina de seară a oamenilor de secole și nu pare să dispară prea curând. Fie că este vorba de vin, bere sau cocktailul preferat, consumul de alcool poate contribui de fapt la unele beneficii pentru sănătate. Dar asta, atât timp cât este făcut cu moderație. Dar ce se întâmplă mai exact atunci când bei una sau două băuturi recomandate pe noapte? Citește mai departe și vezi ce a observat cineva după ce a băut un pahar de vin în fiecare seară timp de o lună.

Consumul de vin poate contribui la unele beneficii pentru sănătate

Vinul este probabil una dintre cele mai populare băuturi alcoolice savurate în întreaga lume. Există mai multe culturi de pe glob în care consumul unui pahar de vin este văzut ca o băutură reconfortantă și o modalitate de a se revigora. În Occident, deseori, oamenii iau un pahar de vin roșu la sfârșitul zilei pentru a pune o notă finală vieții lor de zi cu zi.

Vezi și: Câte pahare de vin e recomandat să bei în noaptea de Revelion. Sfatul medicului Vlad Ciurea: „Trebuie să fie o plăcere”

Dar, a realizat cineva vreodată ce se întâmplă atunci când cineva bea zilnic un pahar de vin roșu? Recent, o centenară din Anglia a dezvăluit că a băut un pahar de vin în fiecare seară, timp de o lună și că acesta este unul dintre motivele care stau la baza longevității sale. De fapt, au existat diverse studii și cercetări care dovedesc același lucru.

Ce a observat după ce a băut un pahar de vin în fiecare seară timp de o lună

Atunci când cineva ia câteva înghițituri de vin roșu, acesta începe să aibă efect asupra nivelului de stres și face ca o persoană să se simtă ușoară și relaxată. Acest lucru se datorează compusului numit resveratrol din vinul roșu, despre care se știe că oferă beneficii antiinflamatorii.

Potrivit cercetării publicate în revista Neuropharmacology în 2019, ”resveratrolul ar putea avea efecte anti-stres prin blocarea enzimelor din creier care duc la depresie și comportamente asemănătoare anxietății”.

Vezi și: Cum faci cel mai bun vin fiert. Când trebuie să adaugi scorțișoara. Acesta este marele secret

Un alt studiu a constatat că atunci când o persoană a băut un pahar de vin în fiecare seară timp de o lună, adică un pahar pe zi pentru femei și două pahare pe zi pentru bărbați, a dus la un risc cu 32% mai mic de depresie. iată ce au observat personajul nostru după ce a băut un pahar de vin în fiecare seară timp de o lună:

Ce a observat după ce a băut un pahar de vin în fiecare seară timp de o lună

1. A avut parte de mai puțin stres

Sigur, s-ar putea să fi experimentat efectele anecdotice ale acestui lucru atunci când vă relaxați cu un pahar de vin la sfârșitul unei zile lungi. Dar există de fapt unele cercetări în spatele efectelor de scădere a stresului pe care le are vinul. Un compus din vinul roșu, numit resveratrol, este responsabil pentru o mare parte din beneficiile antiinflamatorii ale vinului.

O cercetare din 2019 în revista Neuropharmacology a constatat că resveratrolul ar putea avea efecte anti-stres prin blocarea enzimelor din creier care duc la comportamente asemănătoare depresiei și anxietății. O altă analiză a studiilor a constatat că un consum moderat de vin, un pahar de vin în fiecare seară timp de o lună pentru femei și două pahare pe zi pentru bărbați, a fost asociat cu un risc cu 32% mai mic de depresie.

Vezi și: Ce se întâmplă în organismul tău când bei vin fiert. Avertismentul medicilor, cine nu trebuie să îl consume

2. Sănătatea mentală i s-a îmbunătățit

Atunci când vă simțiți mai puțin stresat, vă poate crește starea de spirit, ceea ce face mai ușor să doriți să socializați. A avea un sprijin social puternic nu numai că ne poate da un sentiment de apartenență, dar, de asemenea, ar putea reduce semnificativ riscul de boală Alzheimer.

Alte cercetări recente au descoperit că un pahar de vin în fiecare seară timp de o lună poate avea beneficii și mai profunde atunci când vine vorba de sănătatea mintală. Analiza menționată mai sus a constatat, de asemenea, că un consum moderat ar putea reduce depresia, proteja creierul și reduce riscul de declin cognitiv, toate acestea favorizând longevitatea.

3. Inima sa mai sănătoasă, după un pahar de vin în fiecare seară

De zeci de ani, au apărut cercetări despre beneficiile vinului pentru sănătatea inimii. Compușii antioxidanți din vin pot ajuta la reducerea inflamației și a stresului oxidativ, ceea ce poate reduce riscul de ateroscleroză, boli coronariene și accident vascular cerebral.

O altă analiză a citat studii care au constatat că un pahar de vin în fiecare seară îmbunătățește nivelul colesterolului și al tensiunii arteriale și reduce riscul de atac de cord. În timp ce acest lucru ar putea face ca vinul să pară un leac miraculos pentru bolile de inimă, nu este deloc așa.

Vezi și: Avantaje și dezavantaje între vinul alb și vinul roșu. Care este mai bun, de fapt

De fapt, multe dintre aceste studii au constatat, de asemenea, că un consum mai mare decât limita recomandată a dus la înrăutățirea sănătății cardiovasculare. Așadar, dacă beți vin, sau orice alt alcool, asigurați-vă că vă păstrați un consum ușor sau cel mult moderat.

4. După un pahar de vin în fiecare seară, sănătatea intestinului s-a îmbunătățit

Sănătatea intestinului nostru poate contribui la sănătatea întregului nostru organism, de la susținerea funcției imunitare până la ținerea la distanță a anumitor tipuri de cancer.

De obicei, când ne gândim la modalități de a ne susține microbiomul, ne gândim la alimente precum probioticele și prebioticele, dar și un pahar de vin ar putea intra pe listă.

Un studiu a constatat că băutorii de vin roșu în mod specific aveau un microbiom mai divers decât cei care consumau alte tipuri de alcool. Cercetătorii au atribuit acest lucru antioxidanților care se găsesc în coaja strugurilor, și anume, resveratrolul.

5. I s-a redus riscul pentru unele tipuri de afecțiuni mai grave

Când vine vorba de consumul de vin și riscul de cancer, există vești bune și vești proaste. Vestea bună este că un consum moderat de vin ar putea avea un efect protector împotriva cancerelor esofagian și gastric. Un alt studiu recent a constatat că un consum moderat de vin ar putea diminua cancerul renal și limfoamele tiroidiene.

Cu toate acestea, același studiu a constatat, de asemenea, că un consum moderat de alcool ar putea crește riscul de cancer pancreatic, de prostată, de ficat și de sân. Alte studii au descoperit că un pahar de vin în fiecare seară poate crește nivelul de estrogen, care este un factor de risc cunoscut pentru cancerul de sân.

Vezi și: Băutura care te scapă de oboseală, conform prof. dr. Vlad Ciurea: „Un pahar e suficient”

Concluzie

Un pahar de vin în fiecare seară face parte din viața oamenilor de secole, dar sunt necesare mai multe cercetări pentru a stabili cu certitudine efectele pe care acesta le poate avea asupra sănătății. Dacă îl savurați și vă mențineți consumul în limita cantității recomandate, ar putea exista chiar unele beneficii pentru sănătate.

Dar dacă nu beți, aceste beneficii potențiale nu sunt un motiv pentru a începe. Este important să țineți cont de faptul că un stil de viață sănătos în ansamblul său, incluzând un model alimentar sănătos, activitate fizică și socializare regulată, este cel mai important pentru a vă susține sănătatea generală.

Parteneri
Ce a postat Liam Payne înainte să moară. Fostul membru al trupei One Direction a decedat după ce a căzut de la etajul 3
Redactia.ro
Sfârșitul tragic al primului om care a făcut o călătorie în jurul lumii. A fost ucis de băștinași pe una dintre cele mai frumoase insule
Click.ro
Avertisment ISW: După Ucraina, Putin ia în calcul invazia totală a Republicii Moldova. Planurile militare ale Kremlinului
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
EXCLUSIV / Oana Roman a ajuns la Psihiatru. Ce s-a întâmplat cu vedeta. Primele declarații
Unica.ro
Mîndruță, altă variantă despre scandalul amantei. Cele mai noi dezvăluiri
EVZ.ro
Cum a pus-o la punct pe Theo Rose fosta iubită a lui Anghel Damian! Vorbele grele pe care i le-a adresat
Spynews
Doliu național în România! Spunem adio marelui campion: Rămâne în inimi ca un mare OM
Capital.ro
Theo Rose și Anghel Damian s-au căsătorit în mare secret. Detaliile ieșite din comun de la ceremonie: „A fost cea mai frumoasă nuntă la care am participat vreodată”
Avantaje
DOLIU la NIVEL MONDIAL! Un mare STAR a MURIT SUBIT! Avea doar 31 de ani
Mediaflux
Cum poți contacta boala care te poate ucide în 48 de ore! Care sunt metodele de prevenție a meningitei meningococică
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Asia Express sezonul 7, 16 octombrie 2024. Ce echipă a părăsit Drumul Zeilor. Prin ce probe au trecut la cursa pentru ultima șansă
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro