30 sept. 2022 | 13:27

Avantaje și dezavantaje între vinul alb și vinul roșu. Care este mai bun, de fapt

Diverse
Avantaje și dezavantaje între vinul alb și vinul roșu. Care este mai bun, de fapt
Ce vin este mai bun, alb sau rosu?

Avantaje și dezavantaje între vinul alb și vinul roșu, potrivit experților oneologi. Care este mai bun, de fapt, și cât trebuie să consumăm în fiecare zi, vedeți în rândurile de mai jos ale articolului.

Care este mai indicat, vinul alb sau roșu. Vezi avantajele fiecăruia

Vinul alb este cunoscut că îmbunătățește sănătatea inimii și poate preveni bolile de inimă. Cu toate acestea, vinul roșu conține antioxidanți mai puternici, care sunt cunoscuți sub numele de resveratrol.

Această substanță protejează vasele de sânge și poate preveni formarea cheagurilor de sânge, arată ultimele studii în domeniu. De asemenea, resveratrolul scade colesterolul rău (LDL), în timp ce crește colesterolul bun (HDL). În plus, vinul roșu ar putea ajuta la reglarea tensiunii arteriale.

Câte calorii are vinul, în funcție de culoarea lui

De asemenea, spre deosebire de vinul alb, vinul roșu este cunoscut că are polifenoli, care luptă împotriva efectelor îmbătrânirii premature. Un pahar sau două de vin roșu în fiecare zi ne poate ține tineri și sănătoși, ținând la distanță toxinele.

Experții în sănătate mai arată că vinul roșu conține niveluri mai mari de siliciu decât vinul alb, ceea ce se traduce printr-o densitate a oaselor crescută și reducerea șanselor de osteoporoză. Calorii au ambele ambele sortimente de vinuri, însă un pahar de vin roșu are 125-130 de calorii, în timp ce un pahar de vin alb are 121 de calorii.

Care sunt cei mai buni struguri negrii pentru vin

Cabernet Sauvignon – încrucişare între Cabernet Franc şi Sauvignon Blanc, are o istorie care merge până în secolul XVII-lea. Cabernet Sauvignon este un soi de struguri negri care se cultivă cel mai mult în zona Bordeaux din Franţa şi în California, USA.

Vinurile obţinute din acești struguri au o aciditate ridicată, gust puternic şi o nuanţă de roșu-purpuriu ce atestă cantitatea mare de antioxidanţi specifică. Cabernet Sauvignon ca un vin roşu dulce, sec sau demisec.

Care sunt cei mai buni struguri albi pentru vin

Chardonnay, încrucişare între Pinot Blanc şi Gouais Blanc, se cultivă mai mult în Franţa. În România, oferă cele mai bune rezultate pe solul din dealurile Munteniei şi Olteniei, însă se cultivă şi pe podgoriile din Dobrogea, Transilvania şi Moldova, Murfatlar fiind una dintre cele mai mari podgorii din România unde poate fi găsit acest soi. Este unul dintre cele trei soiuri pe care legislaţia franceză la acceptă pentru a se produce şampanie.

Nu în ultimul rând, potrivit experților, vinul roșu este mai sănătos decât vinul alb, îbsă indiferent de culoarea lui consumul excesiv de alcool poate duce la mai multe probleme de sănătate.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au umilit din nou
Capital.ro
Mercur a ieșit astăzi din retrograd. Toate zodiile trebuie să fie atente la ce urmează | Date importante care ne influențează viața
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANAF face CONTROALE în BLOCURI! PROPRIETARII de apartamente sunt VERIFICAȚI
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro