Drobul este unul dintre preparatele vedetă ale sărbătorilor pascale, fiind savurat de credincioși la masa festivă în jurul căreia se strânge întreaga familie, de Paște, alături de prieteni, nași și fini. Secretul celui mai gustos drob. Câte ouă trebuie să pui, de fapt, în compoziție.
Drobul de miel este, fără îndoială, unul dintre preparatele favorite ale românilor, în ziua de Paște. Toate gospodinele se gândesc la rețete care mai de care mai ingenioase pentru a pregăti cel mai pufos și delicios drob.
Secretul constă în folosirea mai multor ouă în compoziție. Astfel, preparatul va căpăta un gust incredibil. De ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara drobul de miel.
Citește și Drob de miel fără prapure. Cu ce trebuie să îl ungi ca să nu iasă uscat
Acum că ai pus laolaltă toate ingredientele, te poți apuca de rețeta propriu zisă. În timpul rând, vei fierbe organele de miel în apă cu un praf de sare.
Nu uita să fierbi separat căpăţâna de miel. La finalul acestui proces, carnea și organele se toacă mărunt. Vei curăță și se spală, mai apoi, usturoiul, ceapa şi mărarul. Le toci mărunt și le adaugi în amestecul de carne.
În continuare, vei asezona compoziția pentru drobul de Paște cu sare și piper, după care vei adăuga ouăle crude. Amestecă totul foarte bine, până la omogenizare. Ouăle trebuie ținute la temperatura camerei, să nu fie reci de la frigider.
Mai departe, vei lua o formă rotundă în care vei așeza prapurele. Vei turna jumătate din compoziţia de drob, după care vei așeza ouăle fierte, după preferințele fiecăruia. Adaugi a doua jumătate de amestec și vei acoperi totul cu prapurele.
Drobul de miel se pune la cuptorul preîncins, pentru aproximativ 30 de minute, la foc moderat, până ce trece testul cu scobitoarea. Asta e tot. Poftă bună!