Rețetele pe bază de miel sunt populare în această perioadă a anului în rândul românilor. Drobul de miel este un preparat care nu lipsește de pe masa de Paște. Se poate pregăti și acasă. Ingredientele de care ai nevoie sunt organele de la miel. Pentru a obține un produs delicios, gospodinele trebuie să urmeze întocmai rețetele, precum și sfaturile bucătarilor celebri. Iată așadar de ce se sfărâmă drobul de miel.
Drobul este ca un simbol pentru masa de Paște. Reprezintă unul dintre preparatele nelipsite de pe masele românilor, în perioada pascală. Este un preparat tradițional românesc, care este de obicei servit ca aperitiv sau ca parte a unui fel principal însoțit de cartofi fierți și murături.
Este delicios și aromat și de acesta se bucură mulți români în timpul sărbătorilor de Paște. Este făcut din organe de miel, cum ar fi ficatul, inima, plămânii și uneori creierul, care sunt amestecate cu legume și ierburi și apoi coapte în cuptor. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie, exact, precum și ce trebuie să faci pentru ca drobul tău să nu se sfărâme.
Vezi și Adevărul despre drob de miel, rețetă tradițională de Paște. Secretele la care trebuie să fim atenți
Se începe prin spălarea prapurului și lăsarea acestuia în apă rece. Se spală și măruntaiele de câteva ori, cu apă rece, după care se opăresc rapid, în apă clocotită.
Se pun la fiert în apă cu sare și se lasă timp de 30 de minute de la primul clocot, după care se scot. După ce se răcesc se toacă cubulețe mărunte.
Se toacă mărunt ceapa uscată și cea verde și se continuă cu prăjirea a jumătate din ceapă. După ce se înmoaie se adaugă tocătura și se lasă pe foc la călit, timp de 5 minute, după care se ia de pe foc și se lasă la răcit.
Se bat ouăle cu sare și piper și se amestecă cu tocătura și cu ceapa care a rămas. Se scurge prapurul de apă și se întinde, iar peste el se pune umplutura de mai sus, care se împachetează perfect în acesta. Dacă se va proceda în acest mod, drobul de miel nu se va sfărâma.
Pentru a coace drobul ai la dispoziție trei variante: