04 apr. 2023 | 21:50

Gestul făcut de Trump înainte de arestare. S-a întâmplat chiar după ce a coborât din maşină, nu s-a putut abţine. Cine este judecătorul

Politică Externă
Gestul făcut de Trump înainte de arestare. S-a întâmplat chiar după ce a coborât din maşină, nu s-a putut abţine. Cine este judecătorul
Donald Trump „complet nevinovat”?

Încă de pe vremea când a deținut funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump a devenit subiect de studiu, mai ales pentru gesturile sale, uneori inexplicabile. Cam același lucru s-a întâmplat și astăzi, vorbind de gestul făcut de Trump înainte de arestare. Momentul a fost surprins de camerele de luat vederi și s-a întâmplat chiar după ce a coborât din maşină. În ceea ce privește cine este judecătorul care se ocupă de caz, citește mai departe și află detaliile.

Ce înseamnă cu adevărat gesturile lui Donald Trump

Poate că mâinile lui Donald Trump sunt mici, dar l-au dus până în Biroul Oval. De-a lungul celor două mandate ca președinte, Donald Trump a surprins de multe ori opinia publică americană și masas-media prin diferitele gesturi făcute, unele involuntar, altele extrem de ostentative.

Vezi și: Donald Trump s-a predat autorităților. Fostul preşedinte american, pus oficial sub acuzare pentru mai mult de 30 de infracţiuni Update

Multe dintre ele, inexplicabile aparent, au devenit subiect de studiu, iar expertul în limbajul trupului Robert Phipps descompune cele mai importante trei gesturi ale lui Trump și ne spune ce face și de ce:

1. Cercul în aer cu degetul mare

Demonstrarea controlului asupra faptelor. Trump folosește acest lucru pentru a arăta că este sigur pe el, că are controlul faptelor sau că vrea doar ca oamenii să fie atenți. Este precis, ca și cum ar folosi un instrument de precizie – ca și cum ar ține în mână un stilou pentru a scrie. Este un gest obișnuit în rândul politicienilor care vor să facă o afirmație.

Invers, există și strângerea de precizie incompletă, care este atunci când degetul mare și arătătorul nu se ating efectiv. Acest lucru semnifică faptul că gândirea sa este incompletă, nu este sigur sau chiar confuz, explică expertul în limbajul trupului Robert Phipps

2. Degetul arătător în aer

Degetul arătător este drept în sus, ceea ce reprezintă modul în care Trump vrea să apară un tip drept. Atunci când majoritatea oamenilor folosesc un deget arătător, nu au degetul mare întins în lateral, ca Trump, acest lucru face ca gestul său să fie mai mare, prin urmare are mai multă emfază. El va trece adesea de la strânsoarea de precizie la acest deget ascuțit, făcând o remarcă și apoi accentuând-o, mai spune același expert.

3. Mâinile ridicate

Prins cu mâinile sus este o expresie veche, iar a arăta mâinile goale este un gest de supunere. Spune: „Nu am arme”, în termenii cei mai elementari. Cu toate acestea, atunci când Trump o folosește, de obicei, este pentru că nu știe răspunsurile sau pentru că trage de la șold și măsoară reacțiile. Dacă simte că are dreptate, continuă pe această cale, explică expertul în limbajul trupului Robert Phipps.

Dar, lăsând în urmă aceste trei gesturi, ceea ce au surprins camerele de luat vederi în cursul acestei seri, este chiar gestul făcut de Trump înainte de arestare.

Vezi și: Arestare Donald Trump. Ce se va întâmpla după predarea fostului preşedinte american. Procedura penală

Ce înseamnă gestul făcut de Trump înainte de arestare

După ce în cursul zilei de ieri Donald Trump a zburat la New York, iar securitatea orașului a fost peste măsură, astăzi fostul președinte s-a predat autorităților, urmând să fie pus sub acuzare și arestat, dar mai mult ca sigur, după ce i se vor citi acuzațiile și se va declara nevinovat, Donald Trump va fi eliberat.

Dar, cu doar câteva minute înainte, toată lumea a putut să vadă gestul făcut de Trump înainte de arestare. Acesta a ridicat mâna dreaptă pentru a saluta mulţimea şi presa, dar era vizibil supărat de ceea ce se întâmplă la această oră cu el.

Cine este judecătorul care se ocupă de cazul fostului președinte

În dosar au fost aduse acuzații împotriva companiei fostului președinte Donald Trump și a unora dintre cei mai apropiați asociați ai lui Trump în afaceri și politică. Acum, judecătorul Juan Manuel Merchan este pregătit să se ocupe de urmărirea penală a lui Trump însuși pentru bani tăinuiți. Juan Manuel  Merchan, un fost procuror cu 16 ani de magistratură, este așteptat să prezideze astăzi punerea sub acuzare fără precedent a unui fost comandant suprem al SUA.

Născut în Columbia, Merchan, în vârstă de 60 de ani, a emigrat la vârsta de 6 ani și a crescut în New York. Primul membru al familiei sale care a mers la facultate, a muncit din greu și a obținut o diplomă în drept la Universitatea Hofstra în 1994.

A fost procuror în Manhattan și a lucrat în biroul procurorului general al statului înainte ca primarul de atunci, Michael Bloomberg, să-l numească judecător la tribunalul de familie în 2006. Trei ani mai târziu, Merchan a fost repartizat la o instanță de judecată numită Curtea Supremă din New York.

În prezent, printre atribuțiile sale speciale se numără supravegherea unui tribunal de sănătate mintală din Manhattan, unde unii inculpați au șansa de a-și rezolva cazurile cu tratament și supraveghere, un program pe care îl consideră un succes.

La fel ca mulți judecători din New York, a avut experiență cu povești care au ținut prima pagină a ziarelor. După ce parașutiștii au fost condamnați pentru infracțiuni minore pentru că au sărit de pe turnul World Trade Center, devenit acum emblemă, în timp ce acesta era în construcție în 2013, Merchan i-a condamnat la muncă în folosul comunității.

Merchan a supravegheat, de asemenea, cazul din viața reală care a stat la baza filmului Lifetime din 2021 „Soccer Mom Madam”, despre o mamă din suburbii cu o activitate secundară secretă care conduce un serviciu de escortă de lux în Manhattan. Femeia, Anna Gristina, vrea acum să își desființeze declarația de vinovăție din 2012.

Donald Trump a declarat în fața judecătorului Merchan că este „complet nevinovat

Trump a compărut pentru a răspunde acuzațiilor care decurg din ancheta unui mare juriu privind plățile efectuate în timpul campaniei sale din 2016 pentru a îngropa acuzațiile potrivit cărora ar fi avut întâlniri sexuale extraconjugale. Trump, care candidează din nou la Casa Albă, spune că este „complet nevinovat” și a calificat cazul drept o „persecuție politică”. De asemenea, el a profitat de implicarea lui Merchan.

Parteneri
Cum arată de fapt Jennifer Lopez în realitate. Adevărul din spatele imaginilor retușate
Redactia.ro
Dragoș Dolănescu le încaieră pe solistele Maria Ciobanu și Irina Loghin: „Tata spunea că Irina Loghin are cap de regină”. Cum au ratat să se încuscrească?
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Ce pot să facă, de fapt, agenții de pază. Dezvăluiri după scandalul Pantelimon
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
Se confiscă și iei amendă. N-ai voie să strângi așa ceva în propria curte. Poliţia face razii
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
S-A AFLAT cine VA FI PREȘEDINTELE ROMÂNIEI! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cat a ajuns să coste un kilogram de castraveți pentru murat, în piață. Prețul de la tarabe i-a indignat pe clienți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro