04 apr. 2023 | 19:26

Ce nu este bine să faci după împărtășanie. E mare păcat

Diverse
Ce nu este bine să faci după împărtășanie. E mare păcat
Ce nu este bine să faci după împărtășanie

Sfânta Taină a Împărtășaniei este binecunoscută tuturor creștinilor ortodocși. Acest proces reprezintă modul în care o persoană se poate uni cu Duhul Sfânt, fiind astfel eliberată de toate păcatele și cerându-și iertare de la Dumnezeu. Preoții recomandă să ne împărtășim de fiecare dată după spovedanie, însă este musai să ții minte și ce anume nu este bine să faci după împărtășanie.

Ce semnificație are Sfânta Împărtășanie

Procesul Împărtășaniei este taina prin care orice om se împărtășește cu Trupul și Sângele Domnului. După ce primești împărtășania, este important să ții cont de anumite reguli. Deși procesul pare destul de simplu, în esență, este mult mai complex, ținând cont că omul primește tainele dumnezeiești. În materialul care urmează, vă prezentăm ce nu este bine să faci după împărtășanie!

După primirea împărtășaniei, credincioșii sunt sfătuiți să nu mănânce sau să bea nimic timp de două ore. În acest mod, persoanele își protejează corpul și sufletele de orice fel de influență străină. De asemenea, Sfânta Împărtășanie trebuie să aibă timp să lucreze.

„Primele 2 ore de după împărtășanie trebuie să fie rezervate rugăciunii și pocăinței, iar tu trebuie să îi mulțumești lui Dumnezeu pentru primirea acestor Taine Sfinte”, spunea Părintele Ilarion, potrivit parinteleilarionargatu.ro.

De cele mai multe ori, oamenii tind să cadă în păcat după ce s-au împărtășit, astfel că pierd acest dar sfânt extrem de rapid. În plus, după împărtășanie, este indicat să nu vorbești despre subiecte nepotrivite sau să îndeplinești activități care pot distrage atenția de la Dumnezeu.

Imediat după ce ați plecat de la biserică, stați în liniște 10 minute, prin care să-i mulțumiți lui Dumnezeu pentru darul primit.

„Nu vă grăbiți să vărsați harul pe care l-ați primit”, susțin preoții.

Citește și: Ce e interzis să facă unii români în Postul Paștelui. E mare păcat, mai bine mai aștepți

Ce nu este bine să faci după împărtășanie

Totodată, în ziua în care vă împărtăşiți, este bine să nu dormiți, ci să vă rugați sau să citiți din cărțile sfinte. Se spune că nu este bine să adormiți, pentru ca nu cumva vrăjmașul să vă ispitească în vis și astfel să pângăriți prin somn ziua în care v-ați împărtășit.

Mai mult de atât, Sfânta Împărtăşanie este foc pentru cei ce o primesc cu nevrednicie, îi arde Flacăra Duhului Sfânt, de aceea unii după Sfânta Împărtăşanie se îmbolnăvesc sau le vin primejdii de moarte.

În cele din urmă, este important să ne amintim întotdeauna că Împărtășania este o cinste și o binecuvântare de la Dumnezeu, de aceea este bine să ținem cont de toate regulile enumerate mai sus.

Citește și: Efectele pe care le are rugăciunea asupra corpului tău. Specialiştii, uimiţi de rezultate

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Victor Slav și Selina, ceartă pe mâncare. Tensiuni uriașe în cuplu
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Adevărul despre Traian Băsescu. Nimeni n-a știut. Ce a făcut pe timpul lui Ceaușescu
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro