22 mart. 2023 | 09:03

Efectele pe care le are rugăciunea asupra corpului tău. Specialiştii, uimiţi de rezultate

Diverse
Efectele pe care le are rugăciunea asupra corpului tău. Specialiştii, uimiţi de rezultate
Efectele pe care le are rugăciunea asupra corpului tău

Fiecare dintre noi își dorește să aibă parte în viață de sănătate, înțelegere, liniște, prosperitate, iar lista poate continua. Așadar, pentru a le obține, mulți apelează la ajutorul îngerilor și arhanghelilor înălțând rugăciuni către aceștia. Te-ai întrebat, însă, vreodată, ce efecte pot avea acestea asupra corpului tău? Ce spun specialiștii.

Ce se întâmplă în corpul tău, după ce te rogi

Rugăciunea ar trebui să joace un rol foarte important în viața oricăruia dintre noi. Numeroși psihologi, preoți și specialiști spun că aceasta are o mulțime de efecte benefice pentru sănătate, unele dintre ele putându-se vedea chiar la scurt timp după rostirea lor. Hai să vedem care sunt acestea, mai exact.

Te scapă de stres – rugăciunea influențează starea de spirit, ajută la relaxare, reducând efectele pe care stresul le are asupra diferitelor organe. Nu numai că reduce stresul psihic ci și pe cel fizic, echilibrând reacția emoțională.

Reduce riscul de depresie sau anxietate – un studiu publicat în Jurnalul Sănătății Psihice din Marea Britanie arată că rugăciunea reduce riscul de îmbolnăvirii de această boală. Iar probabilitatea de a avea o stare de spirit pozitivă crește dacă rugăciunea se face într-un lăcaș sfânt.

Elimină bolile relaționate cu stresul – bolile cronice (ale inimii, diabet, hipertensiune, ulcer, migrene) apar și din cauza stresului. Potrivit medicinii Ayurveda, acesta este factorul principal pentru acumularea toxinelor în organism, ceea ce duce la condiții cronice, precum diabetul sau cancerul.

Face oamenii mai fericiți – un studiu realizat de doctorul Andrew Newberg (Departamentul de Psihiatrie,Universitatea Pennsylvania) a arătat că rugăciunea crește nivelul de dopamină (sau hormonul fericirii) din creier.

Devii un om mai bun – același studiu a arătat faptul că rugăciunea reduce nivelul ego-ului, afectând regiunea creierului care este asociată cu această emoție. Prin urmare, atunci când ne rugăm, devenim mai umili și o persoană mai bună.

Citește și: Rugăciunea pe care să rostești în Postul Paștelui. Cuvintele puternice pe care să le spui ca să fii ferit de necazuri

Ține bolile departe – rugăciunea îmbunătățește imunitatea, ceea ce te face mai puternic în fața oricărei afecțiuni

Face bine inimii – după un infarct sau o operație la inimă, rugăciunea poate veni în ajutor, pentru o recuperare mai rapidă. De asemenea, se pare că ar ajuta și la reglarea bătăilor inimii.

Citește și: Celebra cântăreaţă de muzică populară care s-a retras la mănăstire. „Nu îmi mai trebuie nimic”

Poți trăi mai mult – reducând stresul și riscul factorilor de mediu, organismul va fi mai puternic și va îmbătrâni „mai eficient”, notează zenivers.ro.

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Angela Similea, lecție de eleganță la 78 de ani, la spectacolul dedicat regretatului Dan Spătaru. De ce a izbucnit în lacrimi Mirabela Dauer „Mi-am dorit foarte tare să...”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Rețeta Jasmilei pentru ciocolata Dubai. Care este marele secret
EVZ.ro
Imagini spectaculoase pe cerul României. Aurora Boreală a putut fi văzută din mai multe locuri din țară / FOTO
Spynews
Cod Rutier 2024. Închisoare 7 ani. E strict interzis când te oprește Poliția în trafic
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
Răsturnare de situație în ALEGERILE PREZIDENȚIALE din SUA! CINE VA FI PREȘEDINTE
Mediaflux
Fiica lui Codin Maticiuc și a Anei Pandeli împlinește doi ani. Mesajul emoționant transmis de mămică: „N-am uitat nicio zi”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ea este tânăra care colecționează păpuși bântuite. Ce experiențe a trăit cu aceste obiecte care pe alții îi înspăimântă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro