Zilele cuburilor de zahăr s-au încheiat când vine vorba de îndulcitorii de cafea preferați de oameni. Adulții au ales opțiuni mai holistice pentru dieta lor, ceea ce înseamnă adesea să renunțe la zaharurile rafinate. Opțiunile de cafea sănătoase sunt înfloritoare. Iată așadar cu ce să înlocuiești zahărul din cafea.
De ce să înlocuiești zahărul
Unii băutori de cafea se îngrijorează că omiterea îndulcitorilor pentru cafea va duce la o ceașcă amară și dezamăgitoare. Din fericire, alternativele la zahăr sunt o opțiune mai sănătoasă decât să torni zahăr alb în ceașca ta de cafea.
Beneficiile utilizării unui înlocuitor de zahăr în cafea includ valoarea nutritivă mai mare a celor mai mulți dintre îndulcitorii de cafea. Zaharurile rafinate, inclusiv zahărul brun din comerț, au fost legate de un risc mai mare de diabet de tip 2, probleme cardiovasculare și creștere în greutate. Opțiunile naturale pot elimina unele dintre aceste riscuri pentru sănătate.
Cum să îndulcești cafeaua fără zahăr
Pentru a îndulci cafeaua fără zahăr, adăugă un îndulcitor alternativ, cum ar fi stevia, mierea sau un strop de vanilie. Cât de mult vei folosi va depinde de îndulcitor.
Atragerea pentru băutorii de cafea este că îndulcitorii artificiali sunt adesea o alternativă fără carbohidrați și calorii, dar asta înseamnă și că nu adaugă niciun beneficiu pentru sănătate în dieta ta. Orice îndulcitor adăugat trebuie consumat cu moderație. S-ar putea chiar să descoperi că nu trebuie să îndulcești cafeaua până la urmă, mai ales dacă încerci o opțiune de cafea mai fină, cu conținut scăzut de acid.
Cei mai buni îndulcitori pentru cafea
Când vine vorba de cafea, îndulcitorii de cafea au același scop: să-ți facă ceașca de dimineață puțin mai dulce, mai ales pentru cei care nu iubesc gustul cafelei.
Care este diferența dintre îndulcitorii naturali și artificiali? Diferența dintre îndulcitorii artificiali și cei naturali este simplă: zaharurile naturale se găsesc în mod natural în alimentele pe care le consumăm. Îndulcitorii artificiali au fost creați în laborator și modificați chimic.
Citește și Alimentul de 200 de ori mai dulce decât zahărul. Medicul Vlad Ciurea avertisment pentru români: trebuie evitat!
Cu ce să înlocuiești zahărul din cafea
Probabil se cunosc îndulcitorii artificiali după numele de marcă, dar denumirile lor chimice nu sunt la fel de atrăgătoare: zaharina, sucraloza și aspartamul sunt cele mai populare.
Iată așadar care sunt ei mai buni 9 îndulcitori naturali de cafea, dacă te întrebi cu ce să înlocuiești zahărul din cafea :
- Eritritol – Eritritol este un alcool de zahăr care provine din carbohidrații din plante. Ca și stevia, trebuie să fie modificată chimic pentru a fi folosită ca îndulcitor.
- Fructele călugărului – Extractul din fructele călugărului este în creștere ca popularitate în băuturile de la cafenele și oricine iubește dulcele va iubi această alternativă de zahăr super dulce.
- Stevia – Stevia este unul dintre cei mai sănătoși îndulcitori de cafea. Are zero calorii ca majoritatea îndulcitorilor artificiali, dar este totuși considerat un înlocuitor natural al zahărului. Este o alegere bună pentru diabetici care își urmăresc nivelul zahărului din sânge sau pentru cei care își urmăresc greutatea.
- Nectar de agave – Nectarul de agave a intrat pe scena îndulcitorilor în anii 1990 din Mexic. Nectarul sau siropul provine din planta de agave albastră, baza pentru un alt import mexican: tequila.
- Miere – Aportul de antioxidanți din miere o face deja un îndulcitor popular la ora ceaiului, dar este în creștere și ca popularitate în cafea.
Cum să îndulcești cafeaua fără să folosești zahăr
- Sirop din esență de arțar – Siropul de arțar a ajuns de mult ca îndulcitor natural de cafea. Îndulcitorul gros are o istorie locală profundă, folosit de nativii americani ca îndulcitor preferat încă dinainte de sosirea coloniștilor europeni pe Coasta de Est. Astăzi, există o varietate de arome disponibile, de la siropuri mai robuste la opțiuni cu fructe.
- Melasă – Melasa a fost îndulcitorul ales în Statele Unite până după Primul Război Mondial, când zahărul rafinat a scăzut ca preț și a înlocuit melasa în cafea, ceai și produsele de patiserie ale americanilor.
- Zahăr de cocos – Ca și în cazul majorității produselor din nucă de cocos, zahărul din nucă de cocos este important în acest moment. Fanilor zahărului de cocos le place faptul că poți spune că primești puțin din multe vitamine și minerale diferite cu o singură stropire. Acestea includ calciu, magneziu și inulină, o fibră cu amidon care este bună pentru sănătatea intestinală.
- Extract de vanilie – U strop de vanilie în cafeaua cu latte sau cu gheață poate da cafelei un plus de aromă, pe lângă faptul că o face doar puțin mai dulce. Acest lucru face ca extractul de vanilie să fie o opțiune ușoară și accesibilă printre îndulcitorii de cafea.
Vezi și Ingredientul care nu are ce să caute în ceaiuri. Este o mare greșeală, nu mai proceda așa