16 feb. 2023 | 16:56

Ingredientele pe care să nu le adaugi niciodată în cafea. Poate deveni toxică

Diverse
Ingredientele pe care să nu le adaugi niciodată în cafea. Poate deveni toxică
Cu ce nu se combina cafeaua

Majoritatea românilor obișnuiesc dimineața să bea cafea. De altfel, cafeaua este băutura preferată a sute de milioane de oameni de pe întreaga planetă. Acum, experții în nutriție au spus care sunt ingredientele pe care să nu le adaugi niciodată în cafea. Poate deveni toxică.

De ce este bine să bei cafeaua simplă. Cu ce arome se poate combina

Chiar dacă ficatul este un organ rezistent, acesta poate fi afectat de consumul excesiv de cafea mai ales atunci cand este combinată cu paracetamolul, spre exemplu.

Descoperirea a fost facută publică de către cercetătorii de la Universitatea din Washington, SUA, după ce în anul 2007 au facut un studiu cu privire la efectele cafelei în combinatie cu alte elemente.

Consumul exagerat de cafea provoacă osteoporoză

În plus, consumul exagerat de cafea favorizează apariția osteoporozei pentru că ajuta la eliminarea calciului din organism și a vitaminei D care ajuta la fixarea acestuia. Astfel, persoana respectivă va avea probleme cu insomnia, cu dereglările hormonale, dantura, inima, precum și cu ficatul.

Consumatorii de cafea ar trebui să știe că aceasta se bea neagră și atât. Cu cât se adaugă mai multe arome cu atât devine mai toxică pentru sanatatea omului. Multe arome conțin doze mari de zahar și coloranți artificiali.

Cafeaua se combină cu vanilie sau mentă

Cei cărora nu le place cafeaua simplă, totuși, pot apela la câteva picături de extract de vanilie sau menta. De asemenea, cafeaua ar putea fi îndulcită cu fructe deshidratate.

Tot pentru îndulcirea cafelei, consumatorii trebuie să știe că zahărul brun este cel mai puțin procesat chimic, astfel că este cel mai indicat. Nu vă îndulciți cafeaua cu zaharină sau alți îndulcitori artificiali. Cu atât mai mult refuzați acest tip de îndulcire dacă beți mai multe cafele pe zi.

Cafeaua cu lapte, acceptată

Când vine vorba de lapte la cafea, consumatorii trebuie să știe că acesta este indicat să fie de tipul celui sănătos, care să aibă grăsimi bune pentru organism.  Cercetătorii au mai demonstrat că oamenii care consuma lactate pe parcursul vieții în mod regulat consumă mai puțini carbohidrați.

Astfel, laptele degresat va face organismul să vrea o porție mai mare de carbohidrați pentru a putea funcționa în parametri optimi.

Cum ne ajută antioxidanții din cafea

Nu în ultimul rând, cercetătorii anunță că antioxidanții pe care cafeaua îi conține pot combate cancerul și compușii antiinflamatori, care pot reduce riscul bolilor cronice cum ar fi afecțiunile cardiace și chiar tulburările neurodegenerative cum ar fi Alzheimer, precum și riscul bolilor hepatice, adică ciroza.

Parteneri
În ce stare se află Florin Piersic, după ultima operație. Actorul și-a petrecut Paștele în spital, iar medicii au făcut noi declarații
Redactia.ro
Ultimii condamnați la moarte de Ceaușescu, în perioada comunistă. Ce fapte au comis „Bachus” și Ion Pistol, doi dintre cei mai cunoscuți infractori din istoria României
Click.ro
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50 de ani, experții au aflat motivul
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
O bancnotă de colecție îți aduce o avere. Mulți români o mai au prin casă
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Noile reguli PENTRU ȘAORMA. Decizia care se pregătește chiar acum în Europa
Capital.ro
Adio, cafea! Reţeta clasicei licori de dimineaţă se schimbă radical. Noile componente anunţate de oamenii de ştiinţă
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
DISPARE o categorie de PENSIE. Până CÂND poți depune ACTELE
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro