Suntem într-o perioadă a anului în care continuă tendința de creștere a prețurilor la unele alimente. Este necesar să controlăm suma de bani investită în lista de cumpărături. Astfel putem să realizăm economii semnificative de fiecare dată când mergem la supermarket. În cele ce urmează vă propunem trucul care te ajută să faci economii mari când mergi la supermarket. Metoda este super simplă și chiar funcționează, am testat-o și noi!
În mod normal, cea mai populară opțiune pentru clienți este lista tipică în care sunt notate produsele esențiale care trebuie cumpărate în supermarketuri. Cu toate astea, există o opțiune alternativă care ne va permite să realizăm acea economie pe care ne-o dorim atât de mult.
Aceasta nu este alta decât așa-numita listă de cumpărături inversă. De fapt, este vorba de trucul care te ajută să faci economii mari când mergi la supermarket. Trucul te ajută la realizarea unei liste de cumpărături complet diferite de cea obișnuită.
În lista tradițională, în care notăm produsele care trebuie cumpărate.pPin această alternativă notăm produsele pe care le avem deja în casă, fie că sunt în frigider, congelator sau cămară.
Astfel, ceea ce se face prin această metodă este să facem lista de cumpărături în funcție de ceea ce avem în casă, și nu în funcție de ceea ce mai rămâne de cumpărat. Experții recomandă să alegem o anumită zi a săptămânii pentru a face această listă.
Odată ce lista este făcută, un alt aspect cheie este planificarea meselor pentru săptămâna respectivă. În acest fel, se asigură folosirea fiecăruia dintre produsele depozitate în casa noastră și este un pas esențial pentru a verifica ce este strict necesar atunci când mergem la supermarket pentru a face cumpărăturile.
Tocmai, unul dintre obiectivele acestei alternative este acela de a nu irosi nicio mâncare, pe lângă faptul că vom cheltui mai puțini bani în supermarket.
În același timp, este un instrument cheie pentru a evita să cădem în tentații și capricii de ultim moment. În plus, aceleași produse trebuie folosite în funcție de data de expirare și că pot fi făcute pentru diferite rețete.
Potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii, în 2020, românii au risipit în total 1.364 de milioane de kilograme/litru de alimente, ceea ce reprezintă o medie de 31 de kilograme/litru pe persoană, devenind astfel o practică frecventă în România.
Din totalul alimentelor risipite, în timpul lunilor de vară s-a înregistrat o creștere a procentului de alimente aruncate. Această creștere a fost de 1,1% în perioada de primăvară-vară a anului 2020, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.
Creșterea a fost observată cu o diferență mai mare în cazul alimentelor gătite. În timpul primăverii și verii anului 2020, creșterea a fost de 3 5,8%. Un procent care a fost mai mare în cazul alimentelor risipite ca fiind achiziționate, care a ajuns la 75% în urmă cu doi ani.
Cumpărăturile de alimente pot fi costisitoare, mai ales dacă aveți multe guri de hrănit. Iată unsprezece sfaturi pe care le puteți urma pentru a economisi bani la următoarea cumpărătură.
Utilizarea formei de plată potrivite la casă vă poate ajuta să câștigați recompense care pot fi folosite pentru a vă compensa factura.
În timp ce un card generic de rambursare a banilor vă poate aduce 2% înapoi în numerar, există carduri de recompensă specifice pentru cumpărături care vă pot aduce până la 6% înapoi.
Cele mai multe magazine alimentare oferă programe de loialitate la care vă puteți înscrie gratuit. Înscriindu-vă, puteți beneficia de reduceri rezervate membrilor, care se deduc automat la plata la casă – fără a fi nevoie să decuplați cupoane.
După ce v-ați înscris în programul de loialitate al magazinului alimentar preferat, maximizați economiile prin decuparea cupoanelor pentru reduceri suplimentare
Fiți atenți la circulara săptămânală din poștă și răsfoiți paginile pentru a găsi ofertele care contează pentru dumneavoastră. Tăiați toate cupoanele și păstrați-le pentru următoarea cumpărătură.
Există acum și opțiuni digitale care sunt la fel de ușor de utilizat. Descărcați aplicația mobilă a magazinului alimentar preferat, răsfoiți reducerile disponibile și faceți clic pentru a încărca cupoanele pe cardul de fidelitate digital. Apoi, atunci când treceți pe la casă, reducerile vor fi aplicate automat.
Cluburile cu ridicata vă pot ajuta să adunați economii pentru a cumpăra în vrac. Dacă aveți o familie numeroasă, aderarea la un club en-gros poate fi o idee bună.
Dar nu uitați că achiziționarea în vrac nu este pentru toată lumea, deoarece va trebui să cheltuiți mai mulți bani în avans, chiar dacă economisiți în general.
Acest lucru ar putea să nu fie o opțiune în funcție de fluxul de numerar. Rețineți, de asemenea, că aceste cluburi vin cu taxe de membru. Costul poate merita dacă vă aprovizionați frecvent cu articole.
Dacă mergeți la supermarket fără o listă, poate fi ușor să luați lucruri de care nu aveți nevoie. Și chiar dacă aveți o listă, poate fi greu să o respectați dacă veniți cu copiii și faceți cumpărături pe stomacul gol.
Data viitoare când mergeți la magazinul alimentar, asigurați-vă că aveți o listă și că o respectați, astfel încât să nu ajungeți să vă măriți nota de plată. De asemenea, ați putea lua în considerare posibilitatea de a mânca primul sau de a lăsa copiii acasă pentru a evita produsele de moment.
Supermarketurile au mereu diverse promoții care vă pot ajuta să economisiți la orice, de la alimente de bază, cum ar fi laptele și ouăle, până la dulciuri, cum ar fi înghețata și prăjiturile.
Luați în considerare cumpărarea de articole la reducere ori de câte ori este posibil, mai ales dacă în mod normal costul este ridicat. Articolele de vânzare sunt adesea afișate în locuri vizibile din magazin, cum ar fi la intrare și la capetele culoarelor.
În timp ce cumpărarea de legume pretăiate sau de brânză pretăiată vă poate economisi timp în timp ce gătiți, magazinele cer adesea mai mult pentru această comoditate.
Optați pentru articole întregi, cum ar fi legumele proaspete sau congelate și brânza în bloc, pentru a economisi bani.
Dacă locuiți în apropierea mai multor magazine alimentare, luați în considerare posibilitatea de a face cumpărături la câteva și de a compara prețurile.
Puteți afla care magazin are articolele de care aveți nevoie la un preț mai mic și, de asemenea, vă puteți uita la reducerile pe care le organizează.
Dacă nu este prea mare bătaie de cap, este posibil să doriți să faceți cumpărături la două magazine pentru a optimiza economiile.
Supermarketurile pun la nivelul ochilor articolele costisitoare, de marcă, ceea ce vă poate tenta să cheltuiți mai mulți bani pe articole cu costuri ridicate.
Dar dacă vă uitați în partea de sus sau de jos a rafturilor, veți găsi adesea mărci generice, precum marca proprie a magazinului, care sunt mai ieftine și adesea au un gust la fel de bun.
Data viitoare când mergeți la cumpărături, optați pentru o marcă generică pentru a economisi bani.
Dacă aduceți la magazin pungi de cumpărături reutilizabile, puteți primi adesea o reducere la totalul comenzii. Magazine vă pot oferi o reducere pentru fiecare pungă pe care o aduceți.
Există o mână de aplicații de reduceri, care vă oferă bani înapoi pentru cumpărarea de produse alimentare. Vă puteți înregistra gratuit la unul dintre aceste servicii pentru a economisi mai mult pe lângă beneficiile de loialitate și recompensele cardului de credit.
În funcție de aplicație, este posibil să trebuiască să conectați un card de fidelitate sau să trimiteți chitanțe pentru a primi o reducere.
Având în vedere toate aceste iformații, inclusiv cele legate trucul care te ajută să faci economii mari când mergi la supermarket, acum veți vedea cu alți ochi mersul la cumpărături. Cheltuiți cumpătat, și fiți atenți la prețuri și discounturile din magazine, contează!