23 iun. 2022 | 21:37

Câți bani primește un profesor evaluator la Bacalaureat 2022. Ce sumă încasează pentru fiecare lucrare corectată

BAC 2022
Câți bani primește un profesor evaluator la Bacalaureat 2022. Ce sumă încasează pentru fiecare lucrare corectată
Sumele incasate de profesorii evaluatori la BAC 2022

Câți bani primește un profesor evaluator la Bacalaureat 2022. Examenul de BAC reprezintă o mare provocare pentru elevii de ani terminali, mai ales pentru cei care nu prea au învățat. În fiecare an, unii încearcă să fenteze sistemul prin diferite mijloace de copiere (dispozitive mobile, copiuțe, cască etc.). De cele mai multe ori, adolescenții sunt prinși de profesorii examinatori. Odată terminate probele scrise, lucrările ajung la corectură. Tu știi câți bani primește un profesor evaluator?

Câți bani primește un profesor evaluator la Bacalaureat 2022

Cadrele didactice au cei mai mulți nervi atunci când corectează lucrările la Limba și Literatura Română. Perlele așternute de elevi pe hârtie sunt de-a râsul-plânsul. La sesiunea de BAC 2022, foile de examen au fost pline de fraze goale, formulări fără sens sau, pur şi simplu, cuvinte folosite greşit. Fiecare profesor primește o anumită sumă de bani pentru verificarea fișelor de examen.

Astfel, dascălii evaluatori de la examenele naționale (Evaluarea Națională și bacalaureat) primesc în 2022 sume mai mari față de anul trecut. Creșterile variază între 10 și 160 de lei. Sumele au primit aprobare prin Ordinul de ministru nr. 3.887 din 23 mai. Așadar, profesorii supraveghetori/asistenți beneficiază de o majorare de 10 lei/ zi față de anul 2021. Cu alte cuvinte, asistenții de la Evaluarea Națională primesc 110 lei pe zi, iar cei de la BAC încasează 120 de lei/zi, potrivit EduPedu.

Sume mai mari față de 2021

Cât despre președinții de comisii de evaluare la Bacalaureat, în centrele cu peste 750 de absolvenți, aceștia pot primi până la 2.200 de lei. Pentru cadrele didactice, creșterea este de 0,7 lei la Evaluarea Națională și 1,25 lei la BAC, pentru fiecare lucrare corectată. Iată mai jos lista sumelor pe care le primesc profesorii români, în funcție de rolul pe care îl au în cadrul examenelor.

Câți bani primește un profesor evaluator la Bacalaureat 2022. Ce sumă ia pentru fiecare lucrare corectată

Evaluarea Națională clasa a VIII-a: un președinte de comisie în școală ia 600 de lei; membru în comisia școlară câștigă 550 de RON, iar un asistent/zi – 110 lei. Președintele comisiei din centrul de evaluare (cu până la 1000 candidați) primește 1.400 de lei, în timp ce un președinte în comisia din centrul de evaluare (peste 1000 candidați) ia 1.500 de lei. Un profesor evaluator ia 11 lei pe lucrare corectată.

În cazul Bacalaureatului, situația arată cam așa: președintele comisiei în școală (cu până la 100 candidați) încasează 1.400 de lei. Dacă este președinte în comisie școală cu peste 100 de candidați, atunci suma câștigată este de 1500 de RON. Vicepreședintele, secretara sau un membru al comisiei primesc 950 de lei. Un asistent/zi cîștigă 120 de lei. Sumele cresc în cazul președintelui de comisie centru evaluare (cu până la 750 candidați), care ia 2.100 de lei. Câștigurile ajung la 2.200 de RON dacă sunt peste 750 de candidați. Un profesor evaluator primește 14 lei pe lucrare.

Notele la Evaluarea Națională 2022 au fost publicate

Rezultatele la Evaluarea Națională 2022 s-au afișat joi, 23 iunie. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că peste 82% dintre elevii care au susținut acest examen au medii peste 5. Mediile sunt cele înainte de contestații.

„Anul acesta au fost înscriși peste 150 000 de candidați, mult mai mulți decât anul trecut. Din acest total, 144 de mii de candidați au fost prezenți la examene, mai mulți decât anul trecut. Prezența de la Evaluarea Națională 2022 a fost de 95,5%. Numărul mediilor peste cinci este la un maxim absolut în ultimii 10 ani, ponderea fiind de 82,3%”, a precizat oficialul român.

Ponderea notelor obținute de elevi

Totodată, ministrul Educației a afirmat că cea mai mică pondere a notelor peste 5 a fost înregistrată în județul Teleorman. Clujul se cleasează pe primul loc, urmat de București și Brăila, cu peste 90% pondere a mediilor peste 5.

Parteneri
Povestea românului care a sărbătorit cu Donald Trump victoria din alegerile din SUA
Redactia.ro
Ce origini are Cătălin Scărlătescu. Nu s-a ascuns niciodată: „Mi-a arătat în copilărie ce înseamnă...”
Click.ro
Echipa lui Trump vrea să amâne aderarea Ucrainei la NATO pentru cel puțin 20 de ani. Ce primește Kievul în schimb
Digi24
Casa lui Ion Țiriac, MARE cât 10 terenuri de tenis! Imaginile IMPRESIONANTE din interior te vor lăsa mască
Vocea.biz
De la Antena1, la PRO TV! Cine e vedeta care a apărut la filmările pentru PROtevelion. Andra a început să țipe când a văzut-o! 'Doamne, ce bucurie!'
Unica.ro
Toți vecinii se enervează din cauza acestui obicei.
EVZ.ro
Rita Mureșan, dezvăluiri cutremurătoare despre momentul în care a făcut preinfarct. Un bărbat misterios i-a salvat viața: ”Mi-a pus o pastilă sub limba și a plecat”
Spynews
Mașinile care nu mai trec ITP-ul în 2024. Șoferii nu pot modifica. Reguli complete RAR
Capital.ro
Andra rupe tăcerea despre plecarea de la „Vocea României”, după doar un sezon: „Nu mi-a mai trebuit”. De ce a făcut-o Tudor Chirilă să plângă
Avantaje
S-A AFLAT cu cât se INDEXEAZĂ pensiile în ianuarie. DEZVĂLUIREA șefului Casei de Pensii
Mediaflux
Cele mai recente imagini cu Alina Eriko! Bruneta nu mai are dinți și s-a tuns scurt. Ce le-a transmis celor care o caută | VIDEO
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Urări de Sfinții Mihail și Gavriil 2024. Cele mai frumoase felicitări și imagini cu mesaje de „La mulți ani”, pentru sărbătoriți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro