Bacalaureat 2022. O femeie de 45 de ani, suprinsă în timp ce frauda examenul. Metoda folosită pentru a păcăli comisia de supraveghere

Bacalaureat 2022. O femeie de 45 de ani, suprinsă în timp ce frauda examenul. Metoda folosită pentru a păcăli comisia de supraveghere
Elevi în sala de examen Poză ilustrativă

Elevii din România au susținut, ieri, 21 iunie, proba obligatorie a profilului, respectiv Matematică sau Istorie. La Galați, însă, atmosfera a devenit tensionată, după ce una dintre eleve, în vârstă de 45 de ani, a fost surprinsă în timp ce frauda examenul. Imediat cum au realizat ce se întâmplă, profesorii din comisia de supraveghere au luat atitudine și au taxat-o scumpă pe elevă.

Elevă de 45 de ani, surprinsă cum copia fără rușine

O femeie de 45 de ani, din Galați, absolventă a unui liceu particular cu frecvență redusă, și-a pus în cap să ia anul acesta BAC-ul. Din păcate, eleva nu s-a bazat pe cunoștințele acumulate pe parcursul anului școlar, ci a apelat la o metodă neagreată de sistemul de învățământ din România, mai exact, la copiat.

Pentru a evita să fie observată cu fițuici sau telefon, eleva și-a procurat o ustensilă modernă, care să o ajute să depășească cu bine proba de Bacalaureat.

Astfel, trișoarea a găsit de cuviință să folosească un pix-telefon pentru a împușca mai mulți iepuri dintr-o lovitură, conform zicalei românești.

Șocul mare a fost atunci când profesorii din comisia de supraveghere au observat că aceasta vorbește la telefonul-pix, moment în care i-au confiscat atât gadgetul, cât și lucrarea. Ulterior, inspectorii au verificat camerele de supraveghere amplasate în sală, confirmând acțiunea ilegală a elevei.
Femeia a primit nota 1 și nu va mai avea dreptul să susțină examenul din sesiunea de toamnă, fiind nevoită să mai aștepte încă un an.

„Surpriza a fost că era vorba de o doamnă de 45 de ani, absolventă a unui liceu particular, la frecvenţă redusă. Aceasta a fost prinsă de comisia de supraveghere cu un pix care avea un SIM telefonic.

M-am uitat şi eu pe imaginile surprinse de camerele de luat vederi şi era clar că îl ţinea în dreptul gurii şi al urechii şi încerca să comunice cu cineva din afară.

Vorbea pur şi simplu în timpul examenului la pixul-telefon. Iată că device-urile moderne au ajuns şi mijloace de fraudare a examenelor”, a declarat inspectorul general-adjunct Adrian Diacănu pentru viața-liberă.ro.

Cum au ajuns să se pregătească tinerii noi generații pentru Bacalaureat

Absolvenții de liceu traversează una dintre perioadele importante din viața lor, susținând Bacalaureatul, un examen care le oferă șansa să-și continue drumul către facultatea dorită. În ciuda presiunii la care sunt supuși, elevii au preferat să învețe după metode mai puțin convenționale decât cele impuse de sistem, apelând la tutoriale de pe Youtube sau la repetarea materiei pe ultima sută de metri, la terase.

Înainte de proba la Matematică, la 7:30, un grup de liceeni a fost surprins repetând formulele de bază la terasă, pentru a avea informația proaspătă în minte.

„ Repetăm posibilele variante care pot pica. Nu putem să îngrășam porcul în ziua de Crăciun.
– De colegi de-ai voștri care au încercat să fraudeze BAC-ul, ce ziceți?
– Au fost inteligenți până au fost prinși!
– Asta nu e o copiuță, e pentru repetat.
– Dupa experienta de ieri mai poate fi ceva mai greu?
– Nu!
– O comedie totală!”, a fost dialogul dintre un reporter Digi24 și grupul de elevi.