Care este secretul pentru a păstra verdețurile proaspete în frigider. Astfel, poți menține prospețimea ierburilor pentru două săptămâni sau chiar mai mult de atât. Ai gătit și ți-au mai rămas verdețuri? Iată trucul pentru a le păstra la frigider în continuare, pentru noi feluri de mâncare!
Ca să menții verdeața proaspătă la frigider, mai întâi trebuie să o speli sub un jet de apă rece, după care să o cercetezi cu atenție, pentru a identifica și a îndepărta frunzele îngălbenite sau tulpinile lezate.
Apoi, trebuie să iei două pahare sau borcane înalte, câte unul pentru fiecare tip de verdeață, după care trebuie să torni câte 20-30 ml de apă în fiecare dintre pahare. Introdu ierburile în pahare, acoperind apoi fiecare tip de verdeață cu câte o pungă de plastic.
Păstrează aceste verdețuri la frigider, iar o dată la două-trei zile verifică dacă a mai rămas apă în acele pahare. Dacă nu mai este apă, trebui să adaugi alta proaspătă. Folosind acest truc, poți păstra la frigider nu doar mărar sau pătrunjel, ci orice alt tip de verdeață, excepție făcând însă busuiocul, care își pierde aroma, atunci când este pus la frigider.
De altfel, depozitarea alimentelor în frigider se face după anumite reguli, iar când vorbim despre legume, fructe sau verdeață, acestea se păstrează în sertare. Depozitându-le în sertarele frigiderului, ele se vor menține mai proaspete și ferite de alte mirosuri.
Pe ușa frigiderului se depozitează maioneza, ketchup-ul, muștarul, condimentele, apa îmbuteliată, sucurile. Pentru că ușile reprezintă cea mai caldă zonă din frigider, întrucât ele se deschid și se închid în mod constant, acestea ar trebui rezervate pentru alimentele mai rezistente la deteriorare. Tot aici se păstrează și condimentele, sucurilor carbogazoase și alte alimente care pot rezista fluctuațiilor de temperatură.
Nu trebuie însă să depozitezi pe ușa frigiderului ouăle, laptele, untul, iaurtul, brânza, smântâna. Acestea se pun pe rafturile inferioare ale frigiderului.
Cum deschiderea și închiderea ușii frigiderului poate determina creșterea temperaturii în interiorul frigiderului, cel mai bun loc pentru depozitarea untului este în partea din spate a frigiderului, acolo unde temperatura este rece în mod constant, înfășurat în folia originală.
Atenție la cum depozitezi alimentele în frigider, pentru a evita supraaglomerarea. Aerul rece trebuie să poată pătrunde prin rafturi și sertare și de aceea nu trebuie să se creeze așa-zisele buzunare de căldură. Alimentele mari trebuie așezate mai în spate, iar cele de dimensiuni mai mici trebuie așezate mai în față, pentru o mai bună vizibilitate.