Care este cel mai rece loc din frigider. Iată unde trebuie să pui alimentele și băuturile dacă vrei să le răcești rapid și nu ai un congelator. Dacă ai optat pentru un frigider fără congelator sau dacă frigiderul tău are congelator, însă din motive de spațiu, vrei să transformi și partea destinată congelatorului tot în frigider, trebuie să știi că anumite locuri din acest aparat electrocasnic au capacitatea de a răci mai rapid alimentele și băuturile. Iată care sunt acestea!
Astfel, dacă frigiderul tău nu vine și cu un aparat de fabricat gheață, însă vrei să te asiguri că alimentele sau băuturile se vor răci rapid, atunci ar trebui să știi că partea din spate a raftului inferior este cel mai rece loc din frigider.
De ce? Deoarece partea din spate a frigiderului este cea mai îndepărtată de aerul mai cald ce pătrunde de fiecare dată de fiecare dată când deschizi ușile frigiderului.
Iar din moment ce aerul rece se scufundă, compartimentele inferioare vor fi tot timpul mai reci. Un sfat ar fi să îți organizezi frigiderul în mod corespunzător și să păstrezi carnea și brânzeturile în zonele cele mai reci, ca să își păstreze prospețimea pentru cât mai mult timp.
Întrucât ușile sunt cele mai sensibile la fluctuațiile de temperatură, datorită deschiderii și închiderii constante, vei constata că acesta este cel mai cald loc din frigider.
Ar trebui deci să nu depozitezi în această parte a frigiderului alimentele extrem de perisabile, precum ouăle, spre exemplu, și să păstrezi aici, de fapt, condimentele, uleiurile de gătit, sosurile, conservele de fructe, care nu au nevoie de temperaturi foarte reci.
În frigider, alimentele nu se pun „la nimereală”, ci este, de regulă, indicat să respecți anumite indicații. Regulile spun că ar trebui ca alimentele și recipientele de mari dimensiuni să fie puse pe rafturi, cât mai în spate cu putință. În fața lor, deci mult mai aproape de ușă, se vor așeza alimentele și recipientele de mici dimensiuni, pentru a le putea vedea cu ușurință.
Regulile depozitării corecte a alimentelor la frigider spun că nu este indicat să ții carnea proaspătă mai mult de 2-3 zile, să acoperi întotdeauna mâncarea sau să o depozitezi într-o caserolă etanșă și să nu introduci în frigider alimente fierbinți. De precizat este și că temperatura optimă pentru frigider este de 4°C.