15 apr. 2022 | 13:41

Ce se depozitează, de fapt, pe ușa frigiderului tău. Ai pus alimente greșit în el toată viața

Utile
Ce se depozitează, de fapt, pe ușa frigiderului tău. Ai pus alimente greșit în el toată viața
Cum să păstrați alimentele în frigider

Organizarea frigiderului, este acum un lucru, o tendință, ceva ce fac influencerii Insta și oamenii cool. Și este mai mult decât crezi. Un frigider bine organizat, împreună cu menținerea unei temperaturi scăzute și constante, vă va asigura că depozitați corect alimentele, ceea ce vă va ajuta, de asemenea, să reduceți la minimum îmbolnăvirile și risipa de alimente. Este important să știm cum, unde și în ce fel să depozităm alimentele corect.

Cum să păstrați alimentele în frigider

Știați că fiecare aliment are un loc ideal de depozitare în frigider? De exemplu, știați că rafturile superioare ale frigiderului au temperaturile cele mai constante, iar rafturile inferioare sunt cele mai reci?

Așezați alimentele, cum ar fi humusul, măslinele și mezelurile care nu trebuie gătite, sau sunt pentru reîncălzire, aproape de partea superioară a frigiderului.

Fructele de pădure vor rezista mai mult aici. Acestea se coc și putrezesc mult mai repede dacă sunt păstrate în sertare. Având în vedere că sunt prea umede, rafturile inferioare sunt mai reci și vă pot deteriora fructele fragile.

Ierburile sunt, de asemenea, excelente pentru rafturile superioare. Spălați-le și apoi depozitați-le la fel cum ați face cu un buchet de flori, într-un borcan de sticlă cu puțină apă sau într-un recipient cu puțin prosop de hârtie.

Ce nu este recomandat să ținem pe ușa frigiderului

Ouăle de lapte, laptele, untul, iaurtul, brânza, smântâna, toate se pun pe rafturile inferioare și nu pe ușa frigiderului. Nu depozitați ouăle pe ușă în acele suporturi mici și ingenioase pentru ouă pe care le au multe frigidere.

Ouăle trebuie păstrate într-un loc cu o temperatură rece constantă. Laptele trebuie depozitat în partea din spate a raftului de jos, unde frigiderul este cel mai rece.

Un alt lucru de reținut, nu numai că laptele organic nu conține antibiotice și hormoni, dar este și procesat diferit pentru a dura mai mult timp. Compartimentul pentru unt de pe ușa frigiderului nu este cel mai bun loc pentru a-l depozita.

Deschiderea și închiderea ușii frigiderului poate determina creșterea temperaturii medii. Cel mai bun loc pentru a depozita untul este spre partea din spate a frigiderului, unde temperatura este mai constant rece. Unii spun raftul de sus, alții spun mai jos. Noi vă recomandăm îl păstrați în spate, învelit în folia sa originală.

Ce depozităm pe ușa frigiderului

Maioneza, ketchup-ul, muștarul, condimentele, apa îmbuteliată, sucurile, toate se potrivesc cel mai bine pe ușile frigiderului. De ce? Ușile sunt cea mai caldă zonă a frigiderului și ar trebui rezervate pentru alimentele care sunt cele mai rezistente la deteriorare.

Păstrați aici condimentele, majoritatea sucurilor, nu cele proaspete, și alte alimente care pot rezista fluctuațiilor de temperatură.

Ce ar trebui să păstrăm în frigider, în sertare

Vă sfătuim să păstrați legumele și fructele în sertarele din frigider, deoarece acestea sunt ridicate de la baza frigiderului pentru a evita ca frunzele mai moi ale legumelor, cum ar fi salata, să înghețe, păstrând în același timp lucrurile frumoase și reci, pentru a le ajuta să dureze mai mult.

Sertarele sunt locul în care ar trebui să păstrați produsele proaspete, cum ar fi legumele și fructele, precum și ierburile proaspete. Deoarece acestea vor fi închise în sertar, acesta le va păstra, de asemenea, la adăpost de contaminare și de mirosuri.

Mai multe sfaturi despre frigider și congelator

Ca regulă generală, frigiderul ar trebui să mențină o temperatură de 40 de grade, iar congelatorul ar trebui să fie la zero grade. Mulți oameni își supraaglomerează frigiderul. Aerul rece trebuie să poată curge prin rafturi și sertare. Dacă faceți aaș, veți avea buzunare de căldură și căldură în anumite locuri, ceea ce face ca alimentele să se strice.

Congelatorul este o altă poveste. De fiecare dată când vă deschideți congelatorul, aerul rece iese și aerul cald intră. Cea mai mare parte a energiei pe care o consumă congelatorul este destinată răcirii aerului. Acesta intră atunci când deschideți ușa congelatorului. Atunci când congelatorul este plin, există mai puțin spațiu pentru aerul cald, iar obiectele care se află în el ajută la răcirea aerului care se strecoară înăuntru. Deci, dacă îl păstrați plin, înseamnă că se consumă mai puțină energie.

PlaySport
Miss Universe Kosovo, nunta mileniului în Albania: S-a căsătorit cu unul dintre cei mai bogați bărbați
Ego.ro
Ce E BINE să faci azi. Obiceiul banal de Buna Vestire care aduce noroc
Digi24
Ce se întâmplă cu Putin zilele acestea. Armand Goșu: "Moartea nu e ceva ce mintea lui poate așeza ca să arate empatie"
Cancan.ro
S-a aflat de ce prințul William nu a fost alături de Kate Middleton în clipul în care soția lui dezvăluia că are cancer
GSP.ro
Prezentatoarea-fotomodel de la Prima TV, declarații șoc despre Ion Țiriac: „Mi-ar plăcea să fiu în pantofii lui de lux”
Stirile PROTV
Un avion TAROM a fost lovit de fulger la decolarea de pe Otopeni. Ce s-a întâmplat cu cei 53 de pasageri aflați la bord
Romania TV
Anamaria Prodan a făcut marele ANUNŢ în urmă cu puţin timp. Ce mesaje a primir
Capital.ro
Halep NU a scăpat. Decizie fulger la ITIA. Anunțul a venit azi, 25 martie
EVZ.ro
România, tot mai jos în topul fericirii. Ce ne trage tare în jos
Adevarul
Povestea magistralei feroviare Craiova - Oradea. Calea ferată strategică din Carpați, nefinalizată VIDEO
BZI.ro
Monica Tatoiu vrea să candideze la Primăria Sectorului 1! Soțul a ameninţat-o că bagă divorţ!
Spynews.ro
Tatăl Andreei, studenta ucisă de iubit în Timișoara, declarații în lacrimi. Părinții ei o așteptau acasă în ziua în care a fost omorâtă: ”Nu o mai învie...” / VIDEO
Libertatea.ro
Un cioban român a început să plângă la tribunal, la două zile după ce a fost arestat, în Franța: „Am plecat la drum cu inima zdrobită”
Sport.ro
FOTO Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra cu fizic de model
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Ireal! 𝐌𝐨𝐭𝐢𝐯𝐮𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐊𝐚𝐭𝐞 𝐌𝐢𝐝𝐝𝐥𝐞𝐭𝐨𝐧 𝐚𝐯𝐞𝐚 𝐦𝐞𝐫𝐞𝐮 𝐝𝐞𝐠𝐞𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐛𝐚𝐧𝐝𝐚𝐣𝐚𝐭𝐞. Putini au stiut asta, desi in ultimii ani a fost vazuta foarte des asa
Redactia.ro
Visul Simonei Halep, spulberat? ”Sunt șanse minime!”
Digisport.ro
Senatul adoptă tacit o lege care îi vizează pe șoferi. Ce amenzi riscă cei care nu o vor respecta
Click.ro
Patru suspecţi în atacul terorist de la Moscova au fost aduși bătuți la tribunal și arestaţi. Ce se știe despre ei
Digi24
Forțat să-și mănânce urechea după ce i-a fost tăiată, electroșocuri în zona genitală. Suspecții atacului de la Moscova, supuși torturii
Digi24
Exclusiv: Boureanu, ravagii la Nuba. Omul de afaceri a stat în club până dimineața, dar tot singur a plecat acasă
EVZ.ro
Tatăl Andreei, studenta ucisă de iubit în Timișoara, declarații în lacrimi. Părinții ei o așteptau acasă în ziua în care a fost omorâtă: ”Nu o mai învie...” / VIDEO
Spynews
Connect-R a recunoscut că s-a drogat: „Consumam cele mai scumpe droguri!“
BZI.ro
Decizie pentru cei care au BULETINELE DE IDENTITATE. Schimbarea despre care trebuie să știe toți românii
Capital.ro
Acestea sunt telefoanele pe care WhatsApp va înceta să mai funcționeze în câteva zile
Antena 3
Schimbare spectaculoasă de look pentru Gabriela Prisăcariu! Cum arată soția lui Dani Oțil
BZI.ro
Lourdes Leon, aproape dezbrăcată la un eveniment. Imagini incendiare cu fiica Madonnei
TV Mania
MAJORĂRILE de după RECALCULAREA PENSIILOR! Ministrul MUNCII a ANUNȚAT
Mediaflux
Tatăl Andreei, studenta ucisă de iubit în Timișoara, declarații în lacrimi. Părinții ei o așteptau acasă în ziua în care a fost omorâtă: ”Nu o mai învie...” / VIDEO
Spynews.ro
Rugăciunea pe care să o rostești în fiecare seară din postul Paștelui: atrage norocul în casă
Realitatea.net
Bebelușul pietrificat care a stat 56 de ani în burta mamei. Cum a fost posibil cazul uluitor și ce s-a întâmplat cu femeia
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro