17 apr. 2022 | 10:22

Alimentul care trebuie consumat mereu ca desert. Mihaela Bilic anunță: ‘E mai ceva ca un medicament’

Monden
Alimentul care trebuie consumat mereu ca desert. Mihaela Bilic anunță: ‘E mai ceva ca un medicament’
Alimentul care trebuie consumat mereu ca desert

Ce aliment trebuie consumat mereu ca desert. Mihaela Bilic a anunțat care este cel mai sănătos desert. Mihaela Bilic a dezvăluit că substanțele conținute de acest aliment funcționează mai ceva ca un medicament și că „este cel mai deștept dulce”. Totuși, nutriționistul a precizat însă că „sănătos” nu înseamnă neapărat și „dietetic”. Iată despre ce este vorba!

Alimentul care trebuie consumat mereu ca desert

Nutriționistul Mihaela Bilic a dezvăluit care este desertul sănătos. Este vorba despre ciocolată.

„Ciocolata e sanatoasă, dar nu e dietetică. În boaba de cacao sunt substanțe miraculoase, mai ceva ca un medicament, aminoacizi care fac bine creierului, minerale fabuloase, vitamine. Ciocolata este cel mai deștept dulce”, a explicat dr. Bilic, conform adevarul.ro.

Deși este un desert sănătos, nu trebuie exagerat cu cantitatea de ciocolată pentru că, pe lângă cacao, ciocolata conține și zahăr, iar acest ingredient, dacă este consumat în exces, poate să ducă la steatoză hepatică.

„Zahărul nu e bun. Zahărul e un condiment. Este bun pentru cap, gustul dulce este ceva ce place foarte mult creierului. El nu are depozite de glucoză și cere tot timpul dulce. Însă zahărul în sine, și aici mă refer la orice agent de îndulcire, zahăr alb, brun sau de trestie, sirop de porumb, miere, malt, sirop de agave, este o substanță care in organism aduce strict energie pentru mișcare și calorii goale.

În zahar avem o moleculă de glucoză și una de fructoză. În momentul în care ajunge in organism, glucoza este folosită ca și combustibil de toate celulele, iar fructoza este metabolizată de ficat pe calea alcoolului, ducând la grăsime abdominala și steatoza hepatică.

Daca folosim una-doua lingurițe de zahăr pe zi, nu e nicio problemă, avem capacitatea de a-l metaboliza corect. Însă în momentul în care depășim aceasta cantitate, apar probleme”, a mai spus declarat nutriționistul.

Sfaturile Mihaelei Bilic cu privire la alimentele de la masa de Paști

Mihaela Bilic are recomandări pentru masa de Paști. Ea spune că cei care vopsesc ouă ar trebui să fie atenți să folosească o vopsea de calitate, care să nu treacă prin coaja oului. În plus, nutriționistul mai spune că ar fi de preferat ca oul să fie fiert cleios, dar ar trebui să fie mâncat cel târziu a doua zi de la preparare. Ouăle fierte se pot consuma chiar și o săptămână, dacă sunt păstrate în frigider.

În ce privește salatele, nutriționistul susține că există trei „păcătoase”: cea de boeuf, de icre și salata de vinete. Salata de boeuf conține multă maioneză, care pică greu la ficat, motiv pentru care ar trebui scoasă de la masa de Paști. Pentru mai multe recomandări ale Mihaelei Bilic despre alimentele ce trebuie consumate la masa de Paști, citește AICI!

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață
Digi24
O femeie s-a dus la spital pentru investigații, dar a aflat că este deja moartă. Iar neplăcerile au continuat să apară
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Noi amenzi pentru șoferi. Polițiștii fac controale amănunțite în această perioadă
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Capital.ro
Masa de Paște fără grija kilogramelor în plus. Sfaturi pentru păstrarea greutății și evitarea problemelor digestive
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
OBLIGATORIU în a doua ZI de PAȘTE! Cum ai NOROC toată viața
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro