Pe fondul tensiunilor internaționale existente, în urma atacului Rusiei asupra Ucrainei, în ediția de azi a emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani s-au adus și informații actualizate despre războiul Rusia-Ucraina. Dani Oțil și-a amintit și el despre „legătura” sa cu Rusia, în ediția de azi a emisiunii, dezvăluind un amănunt din copilăria sa.
Dani Oțil și-a amintit că în biblioteca părinților săi a avut și încă mai are, se pare, cărți în limba rusă, într-o proporție covârșitoare. El a explicat însă motivul pentru care s-a întâmplat asta.
„Eu acum m-am gândit: biblioteca părinților mei, aceeași dintotdeauna, că ei sunt conservatori din fire, conține în proporție de 90 la sută cărti în limba rusă. Tata a fost profesor de română-rusă.
Dar a fost și bibliotecar la Metalurgie și avea cărți numai în rusă. Cu toate acestea, tata nu m-a învațat niciodată o boabă de rusă, că a zis că nu o să îmi folosească, dar abia aștept acum să îl sun să îi spun și eu câteva cuvinte în rusă.
Fac 42 de ani și s-ar putea să îmi folosească (n.red. limba), dacă vin spionii, am cărțile făcute”, a zis Dani Oțil în ediția de azi a emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani.
De altfel, despre „conservatorismul” părinților săi, Dani Oțil dezvăluia și într-un podcast recent:
„Dacă ar fi să mă iau după tata, care stă în același apartament din 1984, la parter, mic, urât… abia acum și-a pus centrală. Nu a luat credit niciodată, nu a luat împrumut de la vreo rudă, prieten, ceea ce se și vede că nu a evoluat cu nimic financiar.
Nu acceptă niciun fel de ajutor din partea mea și a lui frati-miu. Le dăm bani, dar nu știu de unde sunt, pentru că nu știu să citească extrasul.
E foarte greu cu ai mei. Dacă ar fi după tata, nu aș mai lua niciodată credit. Dacă eu nu luam credit, nu aș mai fi putut să mă mut undeva. Ar fi trebuit să aștept până acum, la 40 de ani, ca să îmi iau lucrurile alea, că le-am luat atunci și m-am bucurat de ele, iar acum le plătesc”, a spus Dani Oțil în podcastul lui Radu Țibulcă.
Dani Oțil a dezvăluit și faptul că mai are încă 12 ani de plată la bancă, în urma împrumutului pe care l-a făcut.