23 ian. 2022 | 21:25

Băutura care te ferește de covid-19. Studiul cercetătorilor este categoric

Diverse
Băutura care te ferește de covid-19. Studiul cercetătorilor este categoric
Cercetătorii au descoprit cum putem evita infectările cu covid

Vinul roșu ar putea ajuta la evitarea infecției cu covid, potrivit unei noi cercetări. Persoanele care beau mai mult de cinci pahare pe săptămână au un risc cu 17% mai mic de a contracta virusul. Experții cred că acest lucru se datorează conținutului de polifenoli, care pot inhiba efectul unor viruși precum gripa și infecțiile legate de tractul respirator. Băutorii de vin alb care consumă între unul și patru pahare pe săptămână au avut un risc cu 8% mai mic de a contracta virusul, comparativ cu cei care nu beau. Băutorii de bere și cidru au avut o șansă cu aproape 28% mai mare de a face Covid, indiferent de cât de mult au consumat. Dar cercetătorii chinezi au descoperit că acizii taninici pot fi o soluție, mai ales pentru pacienții deja infectați.

Vinul roșu ar putea ajuta la evitarea infecției cu covid

Un nou studiu sugerează că acizii taninici, care se găsesc în plante și, mai ales, în pielițele de struguri, pot contribui la suprimarea COVID-19. Descoperirile nu sugerează că o sticlă de vin roșu este neapărat terapeutică, dar studiul ar putea conduce la tratamente viitoare.

În timp ce oamenii de știință au dezvoltat vaccinuri într-un ritm record, alții și-au concentrat cercetările asupra tratamentelor pentru pacienții deja infectați cu COVID-19. Astfel au analizat modul de suprimare a activității virale odată ce un pacient a fost testat pozitiv.

Remdesivir este în prezent singurul medicament aprobat pentru a fi utilizat în mod specific împotriva COVID-19. Însă unele studii sugerează că medicamentul ar putea să nu fie la fel de eficient pentru cei care sunt supuși unor spitalizări îndelungate.

O nouă cercetare de la Universitatea de Medicină din China, Taiwan, condusă de președintele instituției, Dr. Mien-Chie Hung, a descoperit că acizii taninici ar putea avea succes în limitarea replicării SARS-CoV-2, la pacienții bolnavi.

Virușii deturnează celulele umane și le folosesc pentru a produce alți viruși. Hung și echipa sa au studiat acizii taninici împreună cu alți cinci compuși naturali pentru a le testa eficiența împotriva activității virale.

„Dintre cei șase compuși testați, doar acizii taninici au prezentat o activitate semnificativă de inhibare a până la 90 la sută din activitatea enzimatică a SARS-CoV-2.”, relatează studiul, publicat online în American Journal of Cancer Research.

Acizii taninici un posibil remediu

Echipa a analizat modul în care acizii taninici, compușii naturali, ar putea fi utilizați pentru a inhiba activitatea enzimelor care joacă un rol-cheie în replicarea virusurilor.

Ei au colectat acizi taninici și i-au testat în laborator împotriva particulelor de virus. Ulterior, au descoperit că Mpro, o proteină folosită de SARS-CoV-2 pentru a se replica în celulele umane, a fost în mare măsură blocată de acizii taninici.

„Nu a fost testat încă împotriva COVID-19. Știm doar că acizii taninici pot inhiba Mpro, o protează cheie care este necesară pentru replicarea virusului SARS-CoV-2.

Acizii taninici au o funcție dublă – inhibarea atât a infecției virusului SARS-CoV-2 în celulele umane, cât și a replicării virusului în celule (dacă virusul a pătruns deja în celulele umane)”, a declarat Hung pentru Wine Spectator.

Acizii taninici, o formă de tanin, se găsesc într-o varietate de pielițe de fructe, lemne și frunze. În natură, taninurile se găsesc în cantități mari în fructe și descurajează animalele să le mănânce înainte ca acestea să se coacă complet.

Acizii taninici sunt cunoscute cel mai bine ca o componentă a vinului. Ele contribuie în mare măsură la structura acestuia și pot fi, de asemenea, responsabile de senzațiile astringente sau de uscare.

Descoperirile nu înseamnă că consumul de vin poate vindeca pacienții cu COVID-19. Dar studiul sugerează că acizii taninici, ingredientul vinului, ar putea duce la noi tratamente. „Compusul ar putea avea potențialul de a fi dezvoltat în terapii pentru COVID-19”, a declarat Hung.

Cu toate acestea, sunt necesare investigații suplimentare pentru a testa activitatea sa la nivel celular și animal. Apoi sunt necesare studii clinice pe oameni pentru a testa eficacitatea și potențialele efecte secundare. Dar cercetătorii sunt optimiști și spun că ar putea fi o soluție.

Parteneri
Gabriel Cotabiță s-a stins din viață
Redactia.ro
Mihai Trăistariu, dezvăluiri șocante despre starea de sănătate a lui Gabriel Cotabiță: „În primăvară a venit salvarea și l-a luat”. Ce nu știa publicul
Click.ro
Șoșoacă a transmis live din cabina de vot și a făcut circ în secție: „Blestemați să fiți tot sistemul”
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Fiica unei vedete, surprinsă în ipostaze afectuoase cu o colegă. Imaginile s-au viralizat / FOTO
Unica.ro
Ingredientul vechi de 4.000 de ani. Azi îl cumperi cu aditivi și conservanți. Cum îl prepari acasă
EVZ.ro
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Spynews
Schimbare în Codul Rutier. Românii care au permis de conducere scapă de amendă
Capital.ro
Divorțul a transformat-o în femeie fatală! A slăbit enorm! 10 imagini în care NU o mai recunoști pe Maria Popovici. Rochii mulate, bustiere, colanți, machiaj de divă
Avantaje
VIITORUL PREȘEDINTE al ROMÂNIEI! Ce spun românii despre ALEGERILE PREZIDENȚIALE VOX
Mediaflux
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum a apărut Ilinca Simion la o secție de votare din București. George Simion a însoțit-o pe soție, deși el a votat în diaspora
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro