Câte doze de Remdesivir primește România. Doar Spania ia mai multe

Câte doze de Remdesivir primește România. Doar Spania ia mai multe
Câte doze de Remdesivir primește România. Doar Spania ia mai multe

România urmează să primească doze de Remdesivir pentru tratarea pacienților cu noul coronavirus.

Spania ia mai multe doze de Remdesivir. Câte doze primește România.

25, 157 de flacoane de Veklyry (Remdesivir) va primi România în urma contractului semnat de Comisia Europeană și farmacia producătoare a medicamentului. Acest medicament este primul recomandat pentru autorizare împotriva COVID-19 din UE.

Medicamentele vor fi livrate în trei tranșe și vor fi folosite pentru tratarea pacienților cu COVID-19 ”eligibili”, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

Flacoanele vor ajunge în România în trei tranșe

Pe 7 august 2020, în prima tranșă, îi vor fi repartizate României 6026 de flacoane de Remdesivir. Această cantitate ajunge pentru asigurarea tratamentului  unui număr de 1200 de ”pacienți eligibili”, respectiv 5 flacoane/pacient.

În a doua tranșă, pe 11 septembrie 2020, România va primi 10336 flacoane de Remdesivir, pentru aproximativ 2067 de pacienți eligibili.

Pe 9 octombrie 2020, în a treia tranșă, României îi vor fi repartizate alte 8795 flacoane, care vor ajunge pentru asigurarea tratamentului a încă aproximativ 1759 de pacienți eligibili.

România a primit a doua cea mai mare partea

Repartiția făcută de reprezentanții Comisiei Europene ține cont de numărul cazurilor la 14 zile. România a primit a doua cea mai mare cantitate după Spania, potrivit ministerului sănătății.

Pe 28 iulie, Remdesivir a devenit primul medicament autorizat în Uniunea Europeană pentru tratarea coronavirusului. Cu cinci zile în urmă, Comisia Europeană a anunțat că a semnat un contract cu Gilead, compania producătoare a medicamentului în valoare de 63 milioane de euro. Aproximativ 30,000 de pacienți cu simptome severe de COVID-19 vor beneficia de acest medicament.

Doar câteva spitale din România folosesc deja medicamentul

În cadrul unui studiu clinic, medicamentul este deja folosit în România, ajungând în doar câteva spitale. Asta după ce producătorul a pus la dispoziția țării noastre o cantitate limitată de 640 de flacoane.

Seringă cu vaccin
Câte doze de Remdesivir primește România. Doar Spania ia mai multe

Începând cu prima parte a lunii august vor fi puse la dispoziția statelor membre şi a Regatului Unit loturi de Veklury, cu coordonarea și cu sprijinul Comisiei Europene, pentru a răspunde nevoilor imediate.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI