Ce sechele are un român care s-a vindecat de covid-19 acum 1 an: „SARS-CoV-2 nu este o glumă”

Ce sechele are un român care s-a vindecat de covid-19 acum 1 an: „SARS-CoV-2 nu este o glumă”
Ce sechele are un român care s-a vindecat de covid-19 acum 1 an

Ce sechele are un român care s-a vindecat de coronavirus în urmă cu un an. RO-Vaccinare, platforma națională de informare despre vaccinarea anti-covid, a prezentat pe pagina oficială de Facebook cazul unui român bolnav de coronavirus, care a fost internat un an întreg în spital.

Ce sechele are un român care s-a vindecat de covid-19 acum 1 an

Numele său este Gabriel Toma. Acesta a povestit că boala i-a provocat un diabet insulino-dependent, i-a afectat vederea și i-a indus stare de oboseală cronică, precum și afecțiuni cardiace sau dureri de picioare de care nu mai poate să scape. Gabriel Toma, românul care s-a vindecat de coronavirus în urmă cu un an, a spus care au fost efectele coronavirusului asupra sa, și anume:

vedere deteriorată;
oboseală;
dureri ale picioarelor de la genunchi în jos și amorțirea labelor picioarelor;
probleme cardiace;
diabet insulino-dependent;

„Cea mai bună abordare împotriva virusului și bolii sale este vaccinarea”

Tot el are și un mesaj ferm pentru cei ce nu cred nici acum în pandemia de coronavirus: „Nu este o simplă răceală, nu este un complot mondial cum mult prea mulți consideră că este”.

„Un an… (…) S-a împlinit un an de când m-am externat… Un an de când am părăsit spitalul învingător în lupta pentru viață dar simțindu-mă mai mult ca un învins… SARS-CoV-2 nu este o glumă…

Nu este o simplă răceală, nu este un complot mondial cum mult prea mulți consideră că este. Un an de luptă pentru a reveni la cel ce am fost. Un an în care viața mea s-a desfășurat axată mai mult pe înlăturarea efectelor bolii decât pe a trăi. Un an de supraviețuire…”, scrie pe pagina de Facebook „RO-Vaccinare”.

Cât despre starea de oboseală, Gabriel Toma a spus că a reușit să o înlăture cu kinetoterapie, după o evaluare profesionistă într-un cabinet de medicină sportivă cu specialiști foarte buni, la care s-a adăugat și un supliment numit Sarcodyn.

Cu toate acestea, bărbatul a spus că nu a scăpat și de durerile de picioare și de amorțeală. El a încercat balneoterapie, tratamente galvanice, lasere și altele, însă degeaba, dar că va încerca și oxigenoterapia, însă ea costă foarte mulți bani.

„După părerea mea, cea mai bună abordare împotriva virusului și bolii sale este vaccinarea. Să riști din încăpățânare să ajungi în situația în care am ajuns eu într-o vreme în care nu exista vaccin, acum că există variante perfecționate, este stupid”, este concluzia lui Gabriel Toma.