Te-ai gândit vreodată că secretul celor mai gustoase sarmale nu constă doar în ingredientele folosite pentru umplutură, ci și în oala pe care o folosești? Sau, mai exact, în ingredientul cu care ungi oala în care fierbi sarmalele? Trucul pe care-l cunosc încă un număr redus de gospodine face ca acest preparat tradițional să ți se topească în gură. Dacă îți dorești să pui pe masa de Revelion 2022 cele mai bune sarmale, te invităm să ne citești în continuare.
În bucătărie există numeroase rețete în care un singur ingredient poate face diferența. Acest lucru se aplică și în cazul sarmalelor, unul dintre preparatele favorite ale românilor, cu precădere în această perioadă a anului.
Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, multe gospodine pregătesc suficiente sarmale pentru toată perioada, însă le fierb treptat, în funcție de ocazie și nevoie. Dacă ai apucat însă să le fierbi deja pe toate, te sfătuim ca data viitoare să aplici un truc de-a dreptul genial, eventual de Revelion 2022.
Ideea îi aparține scriitorului și jurnalistului Radu Anton Roman și o găsim în cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“. În lucrarea menționată, autorul ne recomandă să fierbem sarmalele în vin roșu. Printre exemplele pe care le oferă se numără: Fetească Neagră de la Urlaţi, cu gust de mure; de la Valea Călugarească, cu gust de prune uscate; de la Bujoru ori de la Topoloveni; Băbeasca Neagră de Nicoreşti sau Buzău, Cabernet Sauvignon de Sâmbureşti, de Drăgăşani, de Ceptura şi Tohani.
Citește și: Meniul lui Nicolae Ceușescu de Revelion. Alimentul care nu avea voie să lipsească de pe masă
Radu Anton Roman mai dezvăluie un secret în materialul amintit, și anume că, pentru a fi cât se poate de fragede, sarmalele mai au nevoie de un singur ingredient suplimentar, cu care va trebui să ungi oala înainte de a le fierbe. Este vorba despre untură.
Autorul a mai specificat și că cel mai indicat recipient pentru această „,misiune“ este oala de lut gros. În cazul în care nu ai deja o rețetă proprie de sarmale, îți facem cunoscută lista de ingrediente pe care o folosește Radu Anton Roman.
INGREDIENTE: