Meniul lui Nicolae Ceușescu de Revelion. Alimentul care nu avea voie să lipsească de pe masă

Meniul lui Nicolae Ceușescu de Revelion. Alimentul care nu avea voie să lipsească de pe masă
Ce manca Nicolae Ceausescu de Revelion

S-a aflat care era meniul lui Nicolae Ceușescu de Revelion. Un anume aliment nu avea voie să lipsească de pe masă. Mesele familiei Ceaușescu nu erau încărcate de mâncăruri rafinate, cum ar fi tentată lumea să creadă. Gusturile lui Nicolae Ceaușescu erau strict orientate către meniuri tradiționale.

Incredibil de mânca Nicolae și Elena Ceaușescu de Revelion. Ce nu trebuia să îi lipsească

S-a aflat adevărul despre meniul lui Nicolae Ceaușescu și al familiei sale de Revelion. Acesta avea un aliment preferat care nu avea voie să lipsească de pe masa de la cumpăna dintre ani.

Nici nu se compară rafinamentele culinare de acum cu așa-zisele rafinamente de la mesele Ceaușeștilor, chiar dacă și ei ar fi avut acces, să zicem, la fructe de mare. Dar nu le plăceau”, a dezvăluit fiica lui Marin Ceaușescu, fratele mai mare al fostului dictator, în volumul ”Nu regret, nu mă jelesc, nu strig”.

Nicolae Ceaușescu servea mâncăruri tradiționale mai tot timpul

Dictatorii și familia lor mâncau mâncăruri tradiționale de Revelion, sarmale, friptură, pui la ceaun, piftie, salată de boeuf. Dacă ceva din acestea lipseau era vai și-amar!.

Tanti Lenuța mai bea băuturi dulci, pentru femei, dar nu se îmbăta. Lui Nicolae Ceaușescu îi mai plăceau în special preparatele tradiționale din pește: ciorba de pește, plachia și saramura. Dar marea lui pasiune rămâneau sarmalele. De băut, se mai bea vin alb și țuică de prună, fiartă și îndulcită. Cam ăsta era meniul lor de ani de zile, la petreceri, la aniversări sau la Revelion”, a mai povestit nepoata lui Nicolae Ceușescu.

Ce mâncăruri îi mai plăceau fostul dictator

Meniul dictatorilor comuniști se întocmea de regulă cu o seară înainte, iar bucătăreasa pregătea mâncare doar pentru 8-15 persoane. Cele mai cerute preparate erau ciorbele acrite din belșug, fripturile la grătar și prazul umplut cu carne.

Unii dintre gospodarii români îi trimiteau dictatorului ce aveau ei mai bune, uneori chiar și lemne de foc sau cărbuni. Toate aceseta erau, evident, verificate strict de către Securitate.

Românii îi trimiteau lui Nicolae Ceușescu de mâncare

Mulți oameni chiar credeau atunci că Ceaușescu merită tot ceea ce este mai bun prin gospodării: șunculițe proaspăt afumate, cârnați condimentați, carne de porc, brânzeturi și îi trimiteau pachete lui Ceaușescu”, a mai spus fata lui Marin Ceaușescu.

De asemenea, în 1978, zile întregi, oamenii din diferite instituții s-au străduit să inventeze cele mai potrivite daruri, pe măsura celor 60 de ani ai dictatorului. Astfel, au fost făcuți niște știuleți din porumb cu totul și cu totul din aur și un borcan de zece kilograme umplut cu diamante sintetice, în loc de murături, după cum a mai povestit fata lui Marin Ceaușescu.

Lui Ceaușescu nu îi plăceau cadourile scumpe

Nu în ultimul rând, generalul Maior Marin Neagoe, în cartea ”35 de ani. Umbra lui Ceaușescu”, a descris reacția pe care a avut-o primul om al țării atunci când a primit darurile deosebite.

Președintele s-a încruntat și a tunat: Luați-le de aici chiar acum. Să nu le mai văd. Nu sunt cadouri de ziua unui om. Sunt jafuri”, nota Marin Neagoe.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI