Cea mai bună rețetă de cartofi copți. Ingredientul secret care face toată diferența

Cea mai bună rețetă de cartofi copți. Ingredientul secret care face toată diferența
Cea mai bună rețetă de cartofi copți. Ingredientul secret care face toată diferența

Te întrebi cum restaurantele obțin cartofii aceia perfecti? Iată care sunt sfaturile despre cum puteți face cei mai buni cartofi la cuptor cu piele sărată, crocantă și pufoși în interior.

Cea mai bună rețetă de cartofi copți, simplă și rapid de făcut

Cartofii sunt buni oricând și cu aproape orice rețetă principală a mâncărurilor, însă pregătirea unui cartof copt la microunde pot duce la pielea uscată a cartofului și chiar la un cartof uscat în interior dacă îl gătiți prea mult timp. Vă propunem cea mai bună rețetă de cartofi dcopți, care durează doar 5 minute de pregătire și da, puțin mai mult timp pentru a coace decât cuptorul cu microunde, dar merită în totalitate.

Care sunt cei mai buni cartofi pentru coacere

Pentru început, trebuie să alegeți cel mai bun tip de cartof. Recomandați ar fi artofii Russet, fiind considerați cei mai buni pentru coacere. Este un cartof bogat în amidon care, atunci când este copt, conferă o textură ușoară. Dacă vă întrebați care este cel mai bun mod de a coace un cartof, în rândurile care urmează vă dezvăluim acest secret și dacă îți plac cartofii cu piele crocantă în stil restaurant, iată cum îl obții.

Ingredientul secret care face toată diferența

Se freacă cartofii, apoi se usucă. Frecați uleiul de măsline peste tot exteriorul cartofilor. Frecați cu sare și piper) pe exteriorul cartofilor. Fii generos atât cu uleiul, cât și cu sarea. Este ceea ce oferă cartofilor acea aromă uimitoare și te face să vrei să mănânci pielea. Așezați cartofii pe o foaie de copt și coaceți într-un cuptor preîncălzit (200 de grade) pentru aproximativ 50 de minute. Momentul exact va depinde de cât de mare este cartoful.

Cea mai bună rețetă de cartofi copți. Ingredientul secret care face toată diferența
Cea mai bună rețetă de cartofi copți. Ingredientul secret care face toată diferența

Veți vedea deseori rețete pentru înfășurarea unui cartof în folie. Deși funcționează, nu credem că este cel mai bine. Cartoful devine de fapt „aburit”, iar pielea nu va fi crocantă dacă este coaptă învelită în folie, din acest motiv, spunem că nu este mai bună folia. Scopul care stă la capătul înțepării unui cartof cu o furculiță este să lase aburul să scape și să împiedice cartofii să explodeze în timp ce-i coaceți. Această rețetă de cartofi copți este excelentă cu aproape orice fel de mâncare principală, dar mai ales cu șuncă, carne de vită, carne de porc și friptură.

În general, un cartof Russet mare durează aproximativ 45 de minute pentru a deveni fraged, dar momentul exact va depinde de cât de mare este cartoful. Și testarea cartofilor este atunci când îi străpungi cu o furculiță. Străpungeți cartoful cu o furculiță pentru a vă asigura că cartoful este moale în interior. Din cauza aromei uleiului de măsline și a sării, vom fi mulțumiți dcă am copt cartoful cu unt și un pic de pătrunjel proaspăt. Se servește cu smântână, brânză cheddar, arpagic și slănină pentru cele mai delicioase cartofi încărcați.

ingrediente

 • 4 cartofi Russet mari
 • 1/4 cană ulei de măsline
 • 1 lingura sare

Instrucțiuni

 • Preîncălziți cuptorul la 200 de grade
 • Spălați și uscați cartofii
 • Perforați cartoful de 2-3 ori cu o furculița
 • Frecați uleiul peste cartofi
 • Frecați sare peste cartofi
 • Așezați cartofii pe o foaie de copt și coaceți aproximativ 45 de minute
 • Timpul exact de coacere va depinde de cât de mari sunt cartofii. Cartoful ar trebui să fie fraged în interior dacă înfigeți o furculiță în el
 • Serviți cu unt, brânză, arpagic, smântână și toate preparatele preferate.