Dacă e vară, atunci mâncăm înghețată, nu? Desertul preferat al sezonului estival este la mare căutare în această perioadă, în special printre cei mici și pofticioși, care abia așteaptă să savureze un dulce răcoritor. Iată cinci rețete de înghețată pe care le poți prepara chiar și tu, la tine acasă. Durează puțin, iar gustul este unul cu totul special. Ce secret ascund toate.
Vanilie, ciocolată, banane, caramel, fructe de pădure, nu există om căruia să nu-i placă înghețata, în special în sezonul estival, atunci când temperaturile ridicate din atmosferă cer o gustare rece și dulce. Pentru cei care sunt mari amatori ai acestui desert am pregătit câteva rețete de făcut înghețată chiat în intimitatea propriului tău cămin.
Pentru început trebuie să scoți pulpa din fructul de avocado şi să o pui într-un blender sau procesor alimentar. Apoi vei adăuga zahărul, iaurtul, smântâna, sucul de lime şi sarea. Se amestecă totul până când se obţine o pastă moale. Se pune în maşina de făcut îngheţată sau la congelator pentru 4-5 ore.
Pentru laptele caramelizat
Pentru îngheţată
Pentru laptele caramelizat procesul durează o oră și jumătate. Pentru început se fierb într-o cratiţă laptele, zahărul şi bicarbonatul de sodiu. Se dă focul mic, însă laptele trebuie să clocotească încet. Se amestecă până când compoziția devine consistentă, ca o cremă şi capătă culoarea caramelului. Scoate de pe foc, adaugă esenţa de vanilie şi sarea şi lasă totul la răcit.
Pentru îngheţată se vor pune laptele, smântâna şi batonul de scorţişoară pe foc. Când dă în clocot, se dă vasul deoparte. Se acoperă şi se lasă la infuzat timp de 30 de minute. Se scoate batonul de scorţişoară şi se strecoară, pentru a înlătura eventualele bucăţi de baton. Se adaugă laptele caramelizat şi se amestecă bine până se omogenizează totul. Îngheţata se pune în forme şi ține la congelator peste noapte.
Se dă prin blender pepenele galben până se obţine un piure. Se adaugă frişca, iaurtul şi mierea şi se toarnă îngheţata într-o caserolă pe care o punem la congelator. După jumătate de oră se scoate îngheţata şi se pasează cu blenderul. Procedezi în felul acesta de 3-4 ori.
Se amestecă iaurtul cu laptele condensat. La final, se adaugă ciocolata tăiată fin sau dată prin răzătoare. Se toarnă amestecul într-o caserolă care se pune la congelator. După 30 de minute se pasează îngheţata cu blenderul. Procedezi în felul acesta de 3-4 ori. Înghețata se servește cu fulgi de ciocolată,
Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi torni laptele. Mai departe se va pune compoziţia pe baie de aburi şi se amestecă până se îngroaşă. Se dă la o parte, se lasă la răcorit şi se adaugă zahărul vanilat şi siropul de cireşe. Se toarnă îngheţata în forme și apoi se pune la congelator peste noapte. Este foarte important să amesteci din 30 în 30 de minute în primele trei ore, ca să nu se formeze cristale de gheaţă.