Lava cake a la Chef Florin Dumitrescu. Ingredientele secrete ale celebrului bucătar

Lava cake a la Chef Florin Dumitrescu. Ingredientele secrete ale celebrului bucătar
Lava cake a la Chef Florin Dumitrescu. Ingredientele secrete ale celebrului bucatar

Te pregătești pentru o cină romantică alături de partenerul de viață și nu știi ce desert să pregăști? Dacă vrei să-l/o impresionezi, deserturile faimoase ale lui chef Florin Dumitrescu sunt legendare. Cel mai tânăr dintre jurații emisiunii Chefi la Cuțite de la Antena 1 și-a dezvăluit secretul pentru cea mai bună rețetă de lava cake. Care sunt ingredientele care-l fac special. Toți românii trebuie să-l încerce.

Lava cake a la Chef Florin Dumitrescu

Cine nu apreciază, din când în când, ceva bun și dulce de mâncat? Chef Florin Dumitrescu a împărtășit cu urmăritorii săi din mediul online rețeta pentru cel mai bun lava cake. Este un desert delicios și ușor de făcut, spune juratul de la Chefi la Cuțite. Care este ingredientul secret care dă savoare acestui deliciu:

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 60 g zahăr pudră
  • 30 g făină
  • 170 g ciocolată
  • 100 g zahăr
  • 50 ml smântână de gătit
  • 130 g unt
  • 10 ml coniac
  • 10 g sare grunjoasă

Mod de preparare:

Acum că am pregătit toate ingredientele, ne putem apuca de rețeta propriu-zisă. Pentru început, se iau 115 grame de unt şi ciocolata și se topesc la bain marie. Se amestecă până se omogenizează. Apoi, se bat la mixer două gălbenuşuri cu două ouă întregi şi cu 60 grame de zahăr.

Pasul următor este la fel de simplu. Tot ce trebuie să faci este să încorporezi cele două compoziţii, ouăle şi ciocolata, peste care vei adăuga făina cernută. În continuare vei amesteca totul cu un tel, pentru ca respectiva compoziție să se aereze.

Mai departe, se tapetează cu unt și făină o formă de soufle/ brioșă de aluminiu de unică folosinţă, în care se va introduce aluatul de ciocolată până sus. Se bagă pentru 15 minute la cuptorul încins la 180 de grade Celsius.

Asta este tot. Chef Florin Dumitrescu garantează că lava cake-ul tău va ieși absolut delicios. Acest desert magnific este dulcele ideal pentru o seară romantică în doi, când vrei să-ți surprinz partenerul de viață cu un prepart inedit și delicios. Lava cake-ul se servește, de asemenea, cu îngheţată de vanilie, caramel sărat sau dulceaţă de fructe de pădure.

Chef Florin Dumitrescu a explicat cum se prepară rețeta de caramel sărat. Topești 100 g de zahăr, iar apoi se flambează cu coniac în momentul în care nu mai are niciun cristal de zahăr şi este complet topit. Pui smântâna de gătit împreună cu cele 15 g de unt și se amestecă. După ce s-a răcit vei adăuga sarea și-l vei putea servi alături de lava cake. Poftă bună!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI