18 aug. 2020 | 13:03

Virusul care e de zece ori mai periculos decât Covid-19. Face ravagii în Asia

Sănătate
Virusul care e de zece ori mai periculos decât Covid-19. Face ravagii în Asia
Virusul care e de zece ori mai periculos decât covid-19. Face ravagii în Asia

Conform unor informații de ultimă oră, oamenii de știință din Malaezia au descoperit o tulpină a coronavirusului de zece ori mai periculoasă, ceea ce o face și mai infecțioasă.

S-a descoperit o nouă tulpină de COVID-19 mult mai periculoasă

Într-o perioadă de opt luni, cazuri le COVID-19 au ajuns la 21,6 milioane de persoane infectate. Încă de la descoperirea primului grup de infecții la Wuhan, China, COVID-19 a afectat diferit orașele din întreaga lume. Cu toate acestea, tulpinele de coronavirus s-au modificat lent și nu au fost mult diferite de cele inițial eșantionate în China.

Acum, autoritățile malaeziene au descoperit o tulpină mutantă a virusului SARS-COV-2 aflată în circulație, mult mai infecțioasă, și care ar putea avea consecințe mai durabile. Noua tulpină de coronavirus aduce amenințări mai mari cu privire la sfârșitul incert al pandemiei.

Noua mutație de COVID-19 în circulație

O nouă mutație a virusului a fost descoperită în Malaezia, când un bărbat care se întorcea din India a încălcat regulile de carantină și a infectat peste 45 de persoane. Când au fost tratate cele 45 de cazuri, s-a observat că cel puțin 3 dintre probele testate au purtat o mutație mult mai severă a COVID-19, denumită D614G.

Potrivit directorului general al Sănătății, Noor Hisham Abdullah, mutația menționată, observată anterior în SUA și în unele părți ale Europei, ar putea fi mult mai periculoasă și ar putea crea probleme fără precedent pentru reapariția virală. Acest nou grup de infecați a contribuit în mare măsură la apariția numărului de cazuri active din Malaezia, care, până în prezent, a avut mare succes în reducerea creșterii infecțiilor din țară.

Deși constatările anterioare ale OMS au sugerat că mutațiile COVID-19 ar fi puțin probabil să provoace daune severe sau să împiedice dezvoltarea vaccinului, concluziile Dr. Abdullah sugerează că oamenii ar trebui să exercite mai multă precauție și siguranță pentru a înlătura răspândirea COVID-19.

Dacă tulpina își va face drumul dinspre SUA până în Malaezia, în acest fel, alte țări ar putea fi și ele în pericol, a spus dr. Abdullah, într-o postare pe Facebook, care acum este virală:

„Oamenii trebuie să fie atenți și să ia măsuri de precauție mai mari, deoarece această tulpină a fost găsită acum în Malaezia. Cooperarea oamenilor este foarte necesară pentru a putea sparge împreună lanțul de infecție de orice mutație. ”

Ce înseamnă o mutație a virusului

Cea mai nouă descoperire a pus accentul pe încă un alt mod în care lumea ar putea lua ușor infecția cu COVID-19. O mutație se referă la orice schimbare care are loc în materialul genetic al unei celule virale. S-a descoperit că bolile virale, precum gripa, răcelile obișnuite, herpesul, HPV, variola și alte coronavirusuri au suferit mutații, dar nu severe.

Coronavirusurile suportă mutații mai des decât alte virusuri, chiar dacă mutațiile sunt o parte a ciclului de viață al fiecărui virus. Aceste mutații au rareori efecte secundare potențiale sau amenințări pentru societate în timpul unui focar viral precum cel actual.

Virusul care e de zece ori mai periculos decât covid-19. Face ravagii în Asia

Virusul care e de zece ori mai periculos decât covid-19. Face ravagii în Asia

În unele cazuri, mutațiile pot duce, de asemenea, la o transmisie mai scăzută și o răspândire mai slabă sau pot fi neutre. Uneori, schimbările care au loc odată cu mutațiile ar putea fi de asemenea atât de ușoare încât devin greu de observat.

Acestea fiind spuse, virusurile ARN, precum SARS-COV-2, sunt mai susceptibile să muteze decât alte tulpini virale și există dovezi puternice care sugerează că infecția cu coronavirus, de asemenea, a suferit dese mutații genetice. Diferența dintre tulpinile eșantionate din China, Italia și SUA sunt sugestive.

Tulpinile de COVID-19 s-au mutat și în trecut

Tulpinile COVID-19 au fost în mare măsură, similare cu tulpinile inițiale, până când a fost descoperită o mutație specifică, D614G. Cel mai timpuriu studiu despre același lucru a fost făcut de oamenii de știință de la Laboratorul Național Los Alamos în luna martie, când COVID-19 a început să se răspândească rapid în țări precum SUA, care este acum epicentrul focarului la nivel global.

O altă cercetare făcută de Scripps Research Institute din Florida a descoperit că noua mutație face mai ușoară infectarea celulelor în cadrul experimentelor de laborator. Noua mutație a coronavirusului, de departe, s-a modificat lent. Potrivit oamenilor de știință, un motiv important în spatele acestui fapt este nivelul scăzut al imunității existente împotriva infecției și a ne disponibilității vaccinurilor până în prezent.

Deși încă nu este clar modul în care noua mutație ar putea afecta efectiv celulele umane într-un cadru social, oamenii de știință cred că această mutație, D614G poate duce la apariția mai puternică a infecțiilor și a riscurilor de mortalitate.

Dacă noua mutație ar putea determina sau nu reinfecția, încetinirea recuperării sau impactul dezvoltării vaccinului este încă de studiat. Chiar dacă mutația D614G a fost observată a fi mult mai infecțioasă decât cele existente, experții sugerează că mutațiile nu sunt atât de înfricoșătoare.

Virusul care e de zece ori mai periculos decât covid-19. Face ravagii în Asia

Virusul care e de zece ori mai periculos decât covid-19. Face ravagii în Asia

Virușii suportă mutații în mod natural și există șanse rare ca un virus să se poată transforma în ceva mult mai agresiv. Până în prezent, s-a constatat că virusurile ARN mutează în versiuni mai slabe. Mutațiile nu diferă cu mult de tulpinile existente, dar se sting singure, deoarece oamenii obțin imunitate naturală.

Un alt grup de cercetători a descoperit că actuala discuție despre mutație, D614G, care a fost găsită în New York și secțiuni din Italia are rate de spitalizare similare ca mutațiile anterioare ale virusului SARS-COV-2.

Una dintre cele mai mari amenințări pe care mutația virusului le-ar putea reprezenta este afectarea dezvoltării vaccinurilor, potrivit Dr. Noor Hisham Abdullah. Având în vedere numărul de candidați care lucrează la crearea unui vaccin COVID-19 în acest moment, care este peste 110 la nivel mondial, o mutație ar putea prezenta mai multe deficiențe în ceea ce privește livrarea unui vaccin accelerat.

Acum, vaccinurile sunt făcute de obicei folosind tulpini izolate timpurii ale unui virus specific. În ciuda afirmațiilor Dr. Abdullah, experții consideră că mutația nu va face cu adevărat o diferență față de modul în care se lucrează vaccinurile în acest moment.

Deoarece mutațiile continuă să se schimbe pe parcursul ciclului său de viață, nu există nicio dovadă că vaccinurile nu vor fi eficiente. Atâta timp cât mutațiile sunt lente și nu sunt agresive, vaccinurile s-ar putea adapta cu ușurință la schimbări și ar putea salva populațiile de infecții și posibile reinfectări. Vaccinurile antigripală și H1N1 funcționează în conformitate cu noțiuni similare.

Vaccinurile ar putea funcționa în continuare pentru a proteja masele

Potrivit oamenilor de știință, prototipurile de vaccin, chiar dacă sunt făcute folosind versiunea „mai veche” a tulpinilor de virus, vor păstra suficiente caracteristici pentru a oferi imunitate pentru o perioadă mai lungă de timp și, prin urmare, vor funcționa bine împotriva oricăror mutații viitoare.

Chiar dacă mutațiile vor avea loc, în viitor, există o șansă mai mare ca un vaccin funcțional COVID-19 să poată proteja masele împotriva infecției și ar putea exista doar câteva grupări sau infecții avansate care ar trebui controlate cu alte mijloace.

Modul în care mutațiile își fac drum în mulțime, indiferent dacă sunt sau nu periculoase, pot fi controlate prin intervenții și măsuri non-farmaceutice. În trecut, borduri stricte precum blocajele, distanțarea socială și controalele au fost în măsură să prevină răspândirea infecției până într-o bună măsură. Oamenii de știință spun că adoptarea unei abordări similare, a merge mai departe ar putea ajuta la controlul mutațiilor.

Parteneri
Se închide TikTok din 19 ianuarie. A fost făcut anunțul oficia
Redactia.ro
Cătălina Toma, Andra Gogan și Andreea Antonescu, prinse în incendiile apocaliptice din Los Angeles! Mărturii terifiante din infern! „E panică, aerul este foarte toxic”
Click.ro
Donald Trump Jr. susține că Ucraina e de vină pentru incendiile care fac prăpăd în Los Angeles
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Ilina Pârvu, de la „Visuri la Cheie”, a fost condusă pe ultimul drum, iar imaginile de la înmormântare sunt zguduitoare
Unica.ro
Rusul Dmitri Medvedev luptă pentru cetățenia română. Ce au decis judecătorii
EVZ.ro
Marius Niţă i se alătură Geaninei Ilieş la pupitrul Ştirilor Antena Stars
Spynews
Lovitură pentru Călin Georgescu. NU mai are scăpare. Decizia care scoate totul la suprafață
Capital.ro
Cum arată și cât te costă să dormi în casa lui Tudor Chirilă, la Porumbacu de Sus. Imaginile sunt idilice: iubita lui a pus murături pentru turiști, el face tabere de creație, iar copiii se bucură de natură
Avantaje
DECIZIE OFICIALĂ! Când mai CRESC pensiile și salariile
Mediaflux
Marius Niţă i se alătură Geaninei Ilieş la pupitrul Ştirilor Antena Stars
Spynews.ro
Zodiile care vor avea 5 ani plini de noroc, începând cu 2025. Trăiesc cea mai bună perioadă a lor: succes uriaș, mai ales financiar, călătorii în străinătate
Realitatea.net
Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN, distribuție completă. Cine sunt actorii care dau viață personajelor serialului
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro