18 aug. 2020 | 11:47

Medicul Virgil Musta, avertisment crunt despre o nouă explozie de cazuri COVID-19: „Vin extraordinar de mulţi contaminaţi”

Știri generale
Medicul Virgil Musta, avertisment crunt despre o nouă explozie de cazuri COVID-19:
Medicul Virgil Musta, avertisment crunt pentru România: ”Intrăm într-o fază necontrolabilă a pandemiei covid-19”

Virgil Musta, medic primar de boli infecţioase, şef de secţie şi coordonator COVID la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, se arată îngrijorat de comportamentul iresponsabil al românilor. Acesta avertizează cu privire la un nou val de cazuri de COVID-19, odată cu terminarea sezonului estival.

Nu mai există locuri libere în spitale

Medicul infecționist a explicat că numărul locurilor din secțiile de Terapie Intensivă sunt aproape pline, ceea ce îngreunează extrem de tare munca medicilor și micșorează șansele de viață ale pacienților noi, aflați în stare gravă.

Acesta povestește că singurele locuri libere sunt acelea în care un pacient, doi, aflați în stare mai bună, sunt convinși să părăsească spitalul pentru a le oferi o șansă la viață altor pacienți în stare gravă.

Din păcate, județul Timiș este unul dintre cele mai afectate de pandemia de COVID-19, până în acest moment, înregistrându-se peste 2000 de cazuri.

Mai avem unul-două locuri, pentru că mai dăm drumul la câte unul care are analize bune şi stare e bună. Dar imediat ne aduc alţii. Sper să mai primim un spaţiu, într-un alt spital. Să vedem unde. Întâmplarea a făcut că am mai făcut loc, am convins oamenii că nu are rost să stea în spital dacă sunt forme uşoare.

Plus că am avut posibilitatea să trimitem la corturi, la spitalul de campanie militar. Altfel, eram deja blocaţi. La CFR e plin, dar ei au doar 25 de locuri”, a declarat Musta, potrivit adevarul.ro.

Iresponsabilitatea oamenilor atinge cote nebănuite

Medicul Virgil Musta se arată din ce în ce mai revoltat pe românii care tratează pandemia de coronavirus cu ignoranță și nepăsare. Acesta a subliniat în multe ocazii că, singurii care pot limita această transmitere comunitară sunt oamenii. În ciuda tuturor avertismentelor făcute de medici și autorități, cetățenii se distrează și ignoră orice regulă de igienă, mai mult decât în anii anteriori.

Aveam speranţa că vor scădea cazurile, speram să se vadă nişte efecte ale conştiinţei omului. Altfel, ar trebui să închizi tot, aceste focare de contaminare, indiferent că sunt restaurante, discoteci sau o plajă.

Sunt unii pe care nu-i interesează. Se uită să vadă cât e amenda, vă că nici nu e aşa de mare, oricum câştigul lor e mai mare şi preferă să plătească„, a dezvăluit acesta.

Concluziile medicilor sunt extrem de triste și adevărate. Cu ocazia acestei pandemii a ieșit la iveală mai mult ca niciodată nepăsarea față de semeni și de cei dragi, bunăstarea personală fiind singurul lucru important.

Românii tratează pandemia de coronavirus cu ignoranță

Românii tratează pandemia de coronavirus cu ignoranță

Nu îi interesează că lumea se îmbolnăveşte. Cel mai grav e că unii doresc ca lumea să se îmbolnăvească. Sunt tot felul de războaie politice în societatea noastră, ştiu nişte lucruri despre care nu vreau să vorbesc. În toată această nebuneală, nu credeam că oamenii pot să fie aşa…când sunt cinci sau zece pacienţi, înţeleg. Dar noi tot transmitem că nu mai avem locuri, dacă lumea nu înţelege, ce pot să spun?

Din concediile făcute în România vin foarte mulţi contaminaţi. De pe litoralul Mării Negre vin extraordinar de mulţi contaminaţi. Pentru că acolo nu se respectă nimic. Lumea de acolo zice că «astea-s prostii». Înţeleg că vrei să te duci, dar să ai puţină responsabilitate, ai puţină grijă. Dar majoritatea pur şi simplu se distrează mai tare decât în ceilalţi ani”, a mai declarat Virgil Musta.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50 de ani, experții au aflat motivul
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Ce poți face cu resturile de prăjituri și cozonac rămase de la masa de Paști
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Mașinile mai vechi de 15 ani sunt interzise. Test obligatoriu de la 1 iunie 2024
Capital.ro
Noua fabrică din România care se deschide după Paște. Localitatea în care sute de oameni de pot angaja
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
TRADIȚII în SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ! Ce trebuie să faci de LUNI
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro