17 iun. 2023 | 11:19

Scrisoarea secretă scrisă de Regina Elisabeta a II-a ce va fi deschisă abia în 2085. Nici măcar Regele Charles nu știe ce ar conține

ACTUALITATE
Scrisoarea secretă scrisă de Regina Elisabeta a II-a ce va fi deschisă abia în 2085. Nici măcar Regele Charles nu știe ce ar conține

Regina Elisabeta a II-a a scris o scrisoare secretă către Australia, care va fi deschisă în 2085.

Ascunsă într-un seif securizat din Australia, există o scrisoare scrisă de regretata regina Elisabeta a II-a, care nu poate fi deschisă pentru încă 62 de ani. Scrisoarea este adresată în mod specific primarului din Sydney și are instrucțiuni că poate fi deschisă abia în 2085 și nu mai devreme. Conținutul acelei scrisori? Asta putem doar ghici.

Potrivit rapoartelor din presă, nici măcar cei mai apropiați reginei Elisabeta a II-a nu știu ce conținut este înăuntru.

„Într-o zi potrivită pentru a fi aleasă de dvs. în anul 2085 d.Hr., vă rog să deschideți acest plic și să transmiteți cetățenilor din Sydney mesajul meu pentru ei”, se arată în instrucțiunile scrisorii, relatează presa locală News.com.au.

Scrisoarea a fost semnat de regină în noiembrie 1986, iar scrisoarea rămâne acum într-o capsulă sigilată, în clădirea istorică Queen Victoria din Sydney, gata să fie deschisă aproape un secol mai târziu. Singurul indiciu cu privire la conținutul său este că a fost semnată în același an în care a fost finalizată restaurarea clădirii, în ciuda faptului că era marcată pentru demolare în anii 1950.

Regina Elisabeta a II-a a scris o scrisoare secretă către Australia

Regina Elisabeta a II-a a scris o scrisoare secretă către Australia

Conținutul scrisorii scrise de Regina Elisabeta a II-a este necunoscut

Deci, ce este, de fapt, în scrisoare? Presupun că vom afla peste 60 de ani, dacă va vrea cineva să deschidă scrisoarea.

Ca referință, în 1986, o companie din Malaezia a semnat un contract de închiriere de 99 de ani asupra clădirii, până în 2085, adică același an în care scrisoarea Reginei urmează să fie deschisă și făcută publică. Poate că în scrisoare va cere ca contractul de închiriere să fie continuat, astfel încât clădirea să rămână în siguranță? Doar o presupunere.

Potrivit 7News Australia, nici măcar personalul Reginei nu știe ce ascunde conținutul scrisorii, deoarece este ascunsă într-o cutie de sticlă, într-o zonă restrânsă, situată în partea de sus a clădirii Queen Victoria.

Scrisoarea scrisă de Regina Elisabeta a II-a pentru Australia

După moartea Reginei, opera din Sydney a fost iluminată pentru a aduce un omagiu celui mai longeviv monarh al Regatului Unit. Curând după aceea, țara l-a proclamat și pe regele Carol al III-lea drept cel mai nou șef de stat din ultimii 70 de ani.

Din păcate, am aflat toți că Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit pe 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani. În 2022, regina Elisabeta a II-a a făcut istorie devenind primul monarh britanic care a domnit timp de 70 de ani.

Deși s-au scris milioane de cuvinte despre cel mai longeviv monarh din lume, puțini oameni știau femeia din spatele coroanei sau chiar ce presupuneau îndatoririle ei zilnice. Iată câteva lucruri pe care poate nu le știi despre această legendă regală.

În ciuda riscurilor, Elizabeth s-a alăturat Serviciului Teritorial Auxiliar pentru femei și s-a instruit ca șofer de camion și mecanic în 1945, când avea 18 ani. Regina Elisabeta a II-a a fost singura femeie membru a familiei regale care a intrat în forțele armate și, până la moartea ei, a fost singurul șef de stat în viață care a servit oficial în al Doilea Război Mondial.

De asemenea, la fel ca majoritatea monarhilor britanici, Elizabeth a trebuit să-și sărbătorească ziua de naștere de două ori. Ea s-a născut pe 21 aprilie 1926, dar aprilie a fost considerată o lună prea rece, cu vreme nefavorabilă. Așa că, în schimb, ziua ei de naștere oficială recunoscută de stat a fost într-o sâmbătă de la sfârșitul lunii mai, astfel încât sărbătoarea să poată avea loc într-o perioadă mai caldă. Data specifică a variat de la an la an în Marea Britanie și, de obicei, a coincis cu Trooping the Colour, concursul militar anual al Marii Britanii.

Poate nu știai, dar încă în atmosfera de austeritate postbelică, Elizabeth a folosit cupoane de rație și un supliment de 200 de cupoane de la guvern pentru a-și plăti rochia de mireasă. Dar nu vă lăsați păcăliți: rochia era extrem de elegantă: a fost confecționată din mătase fildeș, încrustată cu 10.000 de perle și a durat șase luni pentru a fi realizată. A costat puțin sub 40.000 de dolari pentru a recrea rochia pentru serialul The Crown.

Mai multe curiozități despre regina Elisabeta a II-a poți citi chiar aici.