OnePlus 7 ar putea fi dezamăgitor din cauza felului în care nu imită iPhone
OnePlus 6 a fost fix cum te așteptai: ecran crestat, ca pe iPhone X. 6T a mai remediat asta, iar pe OnePlus 7 am putea avea designul cu șină. Dar nu-i chiar o idee bună.
În timp ce Samsung a evitat designul cu ecran crestat, producători ca OnePlus nu s-au ferit de așa ceva. Pentru 2019, OnePlus 7 va fi similar modelului Oppo Find X, ceea ce era cumva previzibil, dat fiind că OnePlus, care se declară startup, se folosește de cercetarea și dezvoltarea de la Oppo.
Astfel, OnePlus 7 va avea un mecanism cu slide – șină – prin care evită ecranul crestat, dar și ecranul perforat, cum va avea Samsung Galaxy S10.
Odată ce cobori ecranul, ești în fața camerei pentru selfie. Difuzorul rămâne pe marginea superioară a dispozitivului, așa cum se întâmplă la majoritatea telefoanelor moderne cu șină. Partea bună, chiar și cu OnePlus 7, e că ai la dispoziție aproape tot ecranul (la bază tot e o margine destul de pronunțată). Partea proastă e că mecanismul nu-i cel mai sigur. În fapt, niciun tip de design cu elemente în mișcare, pe un telefon, nu-i o idee bună.
Companii ca Xiaomi, Honor, Lenovo și, desigur, Oppo, au adoptat acest design pe anumite telefoane, astfel că nu-i o surpriză că OnePlus 7 nu vine cu nimic nou. Se va remarca, așa cum se întâmplă în fiecare an, prin hardware – procesor Qualcomm Snapdragon 855, cel puțin 8 GB de memorie RAM și 128 sau 256 GB de stocare în versiunea de bază.
Dacă aceste informații vor fi confirmate la momentul lansării, rămâne de văzut cum va reuși OnePlus 7 să ofere încărcare wireless sau rezistență la apă – dacă va fi cazul de așa ceva. Până acum, compania s-a concentrat pe încărcare rapidă prin cablu și prin limitarea unor opțiuni suplimentare, de flagship, ca să țină prețul mai jos decât concurența.
Cât despre Oppo, numai de bine: pregătește camera foto cu zoom optic 10x. Ar fi o performanță, dat fiind că ceilalți producători s-au limitat la cel mult 3x ca zoom optic și, eventual, zoom hibrid până la 5x.