Top telefoane 2018 cu cel mai mare spațiu de stocare pe care îl poți avea
Nu este acesta primul top telefoane 2018, dar niciodată nu am luat la fel de în serios ca acum problema spațiului de stocare. Dacă ai întâmpinat în trecut probleme cu memoria liberă pe smartphone, acest clasament include soluțiile la toate întrebările tale.
Nimic nu este mai enervant decât să-ți iei un telefon nou, deloc ieftin, să începi să te bucuri de el și, după câteva filmări și poze, să-ți dai seama că ai rămas fără spațiu. În contextul în care majoritatea smartphone-urilor moderne imortalizează conținut video la rezoluție 4K Ultra HD și fac fotografii de rezoluție mare, jocurile nu mai sunt de mult timp cel mai mare consumator de spațiu pe mobil. În plus, sistemele de operare moderne, au și ele abilitatea deosebită de a te lăsa fără memorie pe telefon.
În urmă cu câțiva ani, a existat un scandal de amploare în jurul lansării Galaxy S4 de la Samsung. Versiunea de 16GB, din cauza spațiului ocupat de Android combinat foarte mult bloatware sud-coreean, îți punea la dispoziție aproximativ 8GB pentru poze, filme și aplicații.
Într-un asemenea set de circumstanțe, ar fi mai corect ca gadgeturile cu pricina să fie promovate ca având 8GB de memorie internă, nu 16GB. Între timp, situația s-a agravat în privința consumatorilor cu care te confrunți din start, dar măcar vedem telefoane cu mai multă memorie implicită.
În 2018, am văzut primele telefoane cu 512GB de memorie internă.
Avem smartphone-uri care sunt compatibile cu carduri de memorie microSD de până la 400 sau chiar 512GB. Într-un asemenea set de circumstanțe, mi se pare și normal să vedem un top telefoane 2018 ghidat de memoria internă a celor mai interesante smartphone-uri ale momentului.
Spațiul de stocare în cloud a devenit mai accesibil acum, dar în momentul în care cochetezi cu un telefon a cărui memorie este de 256GB sau 512GB, dacă nu ești adeptul Google Drive, iCloud, OneDrive sau DropBox, poți să dormi liniștit.
În continuare, ar fi bine să te gândești serios la o soluție deșteaptă de backup, dar având în vedere că multe dintre modelele noi sunt rezistente la apă și, într-o oarecare măsură, la șocuri, posibilitatea ca ceva să meargă prost pe termen lung este mai mică. Nu a dispărut cu desăvârșire, dar situația este semnificativ mai roz în comparație cu acum patru-cinci ani.
Top telefoane 2018: Smartisan R1 are 1TB de spațiu
Inovațiile semnificative din ultimul an în domeniul telefoanelor mobile au provenit de la companii chinezești, iar Smartisan R1 este cel mai bun argument pentru această afirmație. Deși este disponibil în mai multe variante, a făcut valuri în piață varianta de top cu 1TB de memorie internă în format UFS 2.1.
Dacă acea capacitate este prea mare pentru tine, poți opta pentru varianta cu 512GB sau chiar și 128GB.
Indiferent de acest detaliu care merită toți bani, Smartisan R1 este construit în jurul unui ecran de 6,17 inci cu o rezoluție nativă de 1080 x 2424 pixeli. Folosește un Snapdragon 845 la interior cu 6GB sau 8GB RAM, în funcție de buget.
Camera frontală este de 24 de megapixeli, în timp ce pe spate are o combinație interesantă dintre un senzor de 12 și un al doilea senzor de 20 de megapixeli. Prețul de achiziție este de aproximativ 1400 de dolari.
Top telefoane 2018: ASUS ROG are spațiu pentru toate jocurile tale
În urmă cu câteva săptămâni, ASUS a anunțat primul său smartphone destinat plăcutei activități de gaming. Intitulat sugestiv ASUS ROG (Republic of Gamers), telefonul ar trebui să ajungă în magazine peste câteva săptămâni, în trimestrul trei al acestui an.
Lăsând la o parte configurația hardware aliniată la trendul din piață pentru terminalele de top, gadgetul cu un ecran de 6 inci și o rezoluție de 1080 x 2160 pixeli va intra în istorie datorită faptului că poate fi achiziționat cu 512GB de memorie internă.
Există și o versiune de 128GB, dar dacă tot îl cumperi pentru gaming, ar fi păcat să te limitezi la spațiu.
Primul smartphone ASUS ROG are 200 de grame și folosește un Snapdragon 845 cu 8GB de memorie RAM. Ecranul AMOLED este unul foarte special, datorită timpului de răspuns de o milisecundă, a ratei de reîmprospătare de 90Hz și a suportului pentru conținut HDR.
În plus, poate afișa 108,6% din spectrul de culori DCI-P3. Pe partea de captură, are două camere principale de 8 și 12 megapixeli, în timp ce selfie-urile vor avea 8 megapixeli. Prețul de achiziție al micuțului va varia între 5500 și 10.000 lei, în funcție de accesoriile pe care ți le dorești în pachet și spațiul de stocare disponibil.
Huawei Mate RS Porsche Design e pentru fanii brandului
În aceeași zi în care Huawei a dezvăluit noua serie P20 publicului larg, gigantul asiatic a anunțat și cea mai recentă colaborare cu echipa Porsche Design. Rezultatul acelei colaborări în 2018 poartă numele Huawei Mate RS Porsche Design și a fost primul telefon care, în urmă cu câteva luni, putea fi achiziționat cu 512GB de memorie internă.
Dintr-un punct de vedere, Huawei Mate RS împrumută câteva particularități din Huawei P20 Pro. Are aceleași trei camere pe spate, de 40MP, 20MP și respectiv 8 megapixeli. Telefonul este disponibil în două finisaje de culoare, roșu și negru.
La interior, folosește un SoC HiSilicon Kirin 970 cu 6GB RAM și, dacă 512GB sunt prea mulți pentru tine la aproximativ 2000 de euro, există o versiune cu 256GB la 1700 euro. Apropo, are și un cititor de amprente integrat în ecran.
Samsung Galaxy S9 Plus suportă carduri microSD de până la 400GB
Cei de la Samsung au renunțat de mult să dea tonul în materie de premiere pentru telefoanele mobile din portofoliu. Acesta este și unul dintre motivele pentru care Galaxy S9 este foarte similar cu Galaxy S8 din punct de vedere vizual.
Trecând însă peste acest detaliu de fond, Galaxy S9 Plus este unul dintre cele mai bune smartphone-uri pe care le poți cumpăra la ora actuală.
Galaxy S9 Plus poate fi achiziționat cu 64, 128 sau 256GB, dar suportă și carduri microSD de până la 400GB. Dacă îți permite bugetul, nu este exclus să optezi pentru un card de 512GB, deși respectiva capacitate nu este suportată în mod oficial.
În altă ordine de idei, dacă te încântă acest scenariu, ai în vedere că un slot pentru MicroSD-uri este disponibil doar în cazul versiunii dual SIM de S9 Plus, iar cardul cu pricina ține locul celei de a doua cartele SIM.
Trecând peste aceste detalii, Galaxy S9 Plus este construit în jurul unui Snapdragon 845 sau Exynos 9810, în funcție de zona din care îl iei de pe mapamond. Are 6GB de memorie internă și un ecran de 6,2 inci cu o rezoluție de 1440 x 2960 pixeli.
Panoul frontal este compatibil cu HDR10 și este protejat cu Gorilla Glass 5. Prețul pentru un Galaxy S9 Plus Dual Sim cu 256GB de memorie internă este de aproximativ 4600 lei.
Top telefoane 2018: iPhone X trebuia să fie prezent
iPhone X este cel mai nou și cel mai performant smartphone Apple. Disponibil în două variante de culoare și două variante de stocare, terminalul arată bine și se vinde în continuare ca pâinea caldă. Dacă vrei un iPhone, momentan ești limitat la un spațiu maxim de stocare de 256GB.
Suportul pentru carduri microSD lipsește cu desăvârșire. În plus, niciodată nu a existat un terminal ieșit din Cupertino cu o capacitate mai mare, deși ai posibilitatea să-ți achiziționezi o tabletă iPad Pro cu 512GB, dacă vrei un iDevice cu ecran mai mare.
În privința telefonului efectiv, iPhone X este construit în jurul unui panou de 5,8 inci cu o rezoluție de 1125 x 2436 pixeli.
Cel mai scump iPhone va intra în istorie ca fiind gadgetul care a popularizat bretonul la mobile. Zona de culoare neagră de pe rama superioară găzduiește camera frontală de 7 megapixeli și un mecanism elaborat pentru autentificarea facială intitulat Face ID.
Același panou este compatibil atât cu standardul HDR10, cât și cu Dolby Vision. Rulează cea mai recentă versiune de iOS și ascunde la interior un SoC Apple A11 Bionic hexa-core cu 3GB RAM.
Cele două camere principale au 12 megapixeli cu suport pentru stabilizare optică și zoom optic 2X.