14 mart. 2024 | 15:54

Ion Țiriac, avertisment pentru Simona Halep. Ce îi reproșează sportivei: ”Ea face absolut de capul ei”

SPORT
Ion Țiriac, avertisment pentru Simona Halep. Ce îi reproșează sportivei: ”Ea face absolut de capul ei”

Simona Halep revine în circuitul WTA după verdictul de la TAS. Sportiva va juca la Miami Open, dar Ion Țiriac s-a arătat dezamăgit de decizia acesteia. Ce îi reproșează miliardarul.

Ce a avertizat-o Ion Țiriac pe Simona Halep

Fostul lider mondial a scăpat de suspendarea pentru dopaj după apelul de laTAS și revine pe teren. Simona Halep va juca pe Miami Open, turneu 1000 WTA, grație unui wild-card primit de la organizatori. Dar Ion Țiriac, un apropiat al sportivei, nu vede cu ochi buni întoarcerea acesteia în competiția din SUA, care va avea loc în perioada 19-31 martie.

De altfel, Ion Țiriac a avertizat că dispariția Simonei Halep din circuitul WTA pentru o perioadă atât de lungă, un an și jumătate, va lăsa urme adânci. Miliardarul este de părere că românca nu trebuia să se grăbească și să joace la Miami, ci ar fi trebuit să aștepte începerea sezonului de zgură, suprafața pe care ea se simte cel mai bine.

Ion Țiriac, atac la Simona Halep. Ce îi reproșează sportivei: ”Ea face absolut de capul ei”

Ion Țiriac și Simona Halep.

”Am acest privilegiu ca domnișoara Halep să vină și să mă întrebe. Dar orice îi spun, ea face absolut de capul ei. Rar, rar m-a ascultat. Și din când în când, când m-a ascultat, a făcut bingo! Nu atât că sunt deștept eu, dar am 60 de ani de când sunt în sportul ăsta.

Halep trebuie s-o ia foarte încet cu revenirea pentru că a uitat ce înseamnă ‘fifteen-love’, ‘thirty-all’, ‘Game Halep’ sau game aialaltă. Un an jumătate înseamnă o viață întreagă.

Aș sfătui-o, deși s-a antrenat tot timpul, să se gândească dacă e mai bine să înceapă doar pe zgură. Mai e doar un turneu pe hard, la Miami. Iar acolo sunt vreo 20 de fetițe între 18 și 21 de ani, de peste 1,80 metri, care servesc cu 200 km/h. Eu aș juca cinci ore în fiecare zi pe zgură”, a spus Ion Țiriac pentru gsp.ro.

Câţi bani poate câştiga Simona Halep la Miami

Premiile de la turneul de 1000 de puncte WTA sunt imense, iar românca va câştiga o sumă importantă doar pentru faptul că se află pe tabloul principal al competiţiei.

Astfel, dubla câștigătoare de Grand Slam va câştiga suma de 23.500 de dolari. În cazul în care va avansa în turul secund, acolo unde poate da peste capii de serie ai turneului, românca va câştiga 34.500 de dolari.

Vezi și: Suma imensă cheltuită de ITIA ca să o distrugă pe Simona Halep. ”Au avut atât de mulți experți și atât de mulți avocați”

De asemenea, după turneul de la Miami, Simona Halep va reveni în clasamentul WTA, indiferent de rezultatul pe care îl va înregistra. Românca va cuceri zece puncte pentru faptul că este prezentă în primul tur.

  • Simona Halep va intra în competiția de la Miami în primul tur.
  • Tragerea la sorți a tabloului feminin este programată duminică, 17 martie.

”Nu e în România sau la Cioflingeni sau în Congo”

Ion Țiriac a vorbit și despre procesul pe care Simona Halep l-a intentat în SUA companiei canadiene care a produs suplimentul contaminat cu Roxadustat, care i-a adus suspendarea de patru ani.

Omul de afaceri este convins că românca a greșit strategia și ar fi trebuit să solicite o sumă mult mai mare decât cea pe care a cerut-o, de fapt. Fostul lider mondial vrea daune de zece milioane de dolari.

Vezi și: Simona Halep, șanse majore să pună mâna pe zece milioane de dolari. ”Ne va ajuta mult”

Să vedem ce se întâmplă în viitor cu procesul intentat companiei producătoare. Ce va face Halep și cine o va sfătui din punct de vedere legal… La fel, ce se întâmplă cu echipa ei, cu fabricantul produsului.

L-a dat în judecată pe fabricant în Statele Unite, nu în România sau la Cioflingeni sau în Congo. Trebuia să-l dea pentru 100-200 de milioane, nu pentru zece milioane. Mizilic așa, zece milioane. Trebuia să le ceară mai mulți bani, vai de mine și de mine”, a adăugat miliardarul.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele