„Un actor mult prea grăbit” să plece din viață: destinul tragic al cântăreței Laura Stoica

ACTUALITATE
„Un actor mult prea grăbit” să plece din viață: destinul tragic al cântăreței Laura Stoica
06 ian. 2023 | 22:09

Laura Stoica a fost una dintre cele mai apreciate cântărețe de pop-rock de la noi din țară, însă destinul său s-a sfârșit brusc, spre marele șoc al tuturor celor care au iubit-o și apreciat-o.

În data de 9 martie 2006, Laura Stoica pleca dintre cei vii mult prea devreme, fiind victima unui cumplit accident auto.

Laura Stoica 1

Laura Stoica – imagine de arhivă

Laura Stoica, cea mai apreciată voce feminină de rock din România

Pe numele său complet Adriana Laurenția Stoica, cântăreața s-a născut în data de 10 octombrie 1967, la Alba Iulia, și este, în prezent, considerată cea mai importantă solistă rock din România, din toate timpurile.

Cu o prezență pe care nu o puteai ignora, dar și o personalitate puternică, Laura Stoica a reușit, de-a lungul carierei sale, să-și construiască o bază importantă de fani, în întreaga țară. Mulți sunt cei care o iubesc chiar și acum.

În perioada 1990-2005, ea a reușit să scoată pe piață patru albume de studio și să susțină mai bine de 700 de spectacole și concerte, atât în țara noastră, cât și în străinătate.

Poate cei mai importanți ani ai carierei sale sunt cei cuprinși în perioada 1993-1997, când artista și-a îndeplinit dorința de a cânta rock. În acea perioadă, Laura Stoica și-a făcut propria formație, pe care a numit-o Laura Stoica Band.

În această trupă au activat, de-a lungul timpului, Eugen Mihăescu de la Krypton, Iulian Vrabete de la Holograf, Vlady Cnejevici de la Compact și Pasărea Colibri, dar și Florin Ionescu de la Direcția 5, printre mulți alți muzicieni consacrați de pe meleagurile noastre.

Dintre cele mai cunoscute și iubite melodii ale actriței, nu avem cum să nu ne amintim de Doar tu, Focul, Cartierul cântă rock, Toamna pe autostradă, Sunt cuminte, Nicio stea, Mă ridic mereu, Mai frumoasă sau Un actor grăbit.

un actor-grabit-moarte-destin-tragic-laura-stoica

Laura Stoica – imagine de arhivă

S-a grăbit, asemenea actorului despre care cânta, să plece dintre cei vii

În data de 9 martie 2005, Laura Stoica pleca definitiv.

Un teribil accident de mașină avea să-i pună capăt zilelor. În mașină se afla, în acea zi fatidică, inclusiv bărbatul cu care avea o relație, însă și copilul lor nenăscut.

Înainte de accident, Laura Stoica participase la un recital în fața Primăriei orașului Urziceni, cu ocazia zilei de 8 martie.

„A fost o seară foarte frumoasă. Înainte să intre pe scenă, eram cu ea şi cu Nico în culise şi în acel moment Laura ne-a spus că a rămas însărcinată. I-am urat felicitări şi ne-am îmbrăţişat.

După recital, la o oră, am primit un telefon de la un şofer de pe Salvare, care îmi spunea că a găsit numărul meu în telefonul unei fete blonde care a murit într-un accident de circulaţie şi dacă cunosc pe cineva cu aceste semnalmente. Iniţial, nu mi-am dat seama, dar apoi am realizat“, relata, în urmă cu câţiva ani, pentru Adevărul Constantin Sava, la acea vreme primarul oraşului Urziceni.

În seara de 9 martie 2006, mașina Renault Clio, în care se afla Laura Stoica, era condusă de iubitul acesteia, Cristian Mărgescu. Cu câteva clipe înainte să intre în localitatea Sinești, o mașină Dacia „papuc” a intrat pe banda opusă, plonjând în mașina în care se aflau cei doi.

Ca drept rezultat, autoturismul Renault Clio a fost proiectat direct în câmp, la câțiva zeci de metri de șosea. Impactul a fost extrem de violent, iar celor de la Smurd nu le-a mai rămas nimic altceva de făcut decât să constate decesul.

„Scena accidentului era incredibilă, parcă desprinsă din filme. Maşina era la câţiva zeci de metri distanţă de şosea, pe câmp, transformată într-un morman de fiare.

La faţa locului au sosit, imediat, rude şi prieteni ale celor doi, care au aprins lumânări şi au rămas acolo tot timpul cât au durat cercetările de la faţa locului“, și-a reamintit comisarul şef Sorin Goagă, şeful Poliţiei Rutiere Ialomiţa, despre accidentul în care au decedat Laura Stoica, iubitul acesteia, însă și copilul lor nenăscut.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele