19 mai 2023 | 09:25

Ubisoft intră într-o nouă etapă: cum influențează inteligența artificială direcția studioului

ACTUALITATE
Ubisoft intră într-o nouă etapă: cum influențează inteligența artificială direcția studioului

Cel mai recent raport financiar al Ubisoft a menționat puterea tehnologiei AI generative privind „creativitatea, fluxurile de lucru și experiența jucătorilor”.

Apariția AI în dezvoltarea jocurilor este un subiect delicat. Fiți martor, de exemplu, la reacția la un tweet promoțional pentru System Shock în care editorul Prime Matter a folosit software-ul Midjourney AI pentru a-și imagina cum ar putea arăta maleficul AI Shodan al jocului.  Există, de asemenea, temeri foarte înțelese că AI ar putea fi folosită pentru a înlocui unele – poate multe – joburi de dezvoltare de jocuri: Blizzard, de exemplu, a solicitat recent un brevet pentru un sistem AI destinat să generați artă în joc.

Acum Ubisoft intră în luptă și, pe baza unei declarații din raportul companiei de la sfârșitul anului 2022-2023, se pare că este gata să intre cu ambele picioare.

Un capitol în dezvoltarea jocurilor video

„Pe măsură ce lumea adoptă AI generativă într-un ritm record, GDC 2023 și-a demonstrat potențialul imens de a transforma profund industriile creative”, a spus Ubisoft. „Ubisoft se află într-o poziție unică pentru a conduce această transformare, cu o experiență puternică în tehnologia jocurilor, peste 20 de ani de date și active proprietare și un portofoliu bogat. Pe plan intern, adoptarea timpurie este rapidă, creatorii și dezvoltatorii de toate nivelurile experimentând tehnologia și profitând de peisajul IA generativ în plină expansiune. Cu ei, Ubisoft conturează un cadru responsabil cu managementul talentelor și utilizarea corectă.

„În paralel, echipele valorifică eforturile de cercetare și dezvoltare de ani de zile în aplicațiile AI și Machine Learning, în special prin intermediul La Forge, pentru a identifica cele mai bune cazuri de utilizare și pentru a valorifica puterea acestei tehnologii pentru a avea un impact pozitiv asupra creativității, fluxurilor de lucru și jucătorilor. experienţă.”

CEO-ul Ubisoft, Yves Guillemot, a repetat această declarație, în comentariile din timpul unei apeluri către investitori, spunând că se așteaptă ca utilizarea LLM-urilor – modele de limbă mari, un tip de algoritm AI – va continua să crească pe partea creativă a dezvoltării jocurilor și, de asemenea, contribuie la îmbunătățirea „fluxului de lucru” general al companiei. Mergând și mai departe, el a prezis că dezvoltarea inteligenței artificiale va face mai ușor pentru jucători „să fie de fapt o parte din crearea de evenimente și conținut” în jocurile pe care le joacă, sugerând aparent că la un moment dat vei putea să-i pui AI-ului ideea ta pentru un mod și acesta va face modul.

„Vin multe lucruri acolo și avem, de asemenea, o mulțime de date în companie de la toate mărcile noastre de care vom putea profita pentru a crea o mulțime de conținut”, a spus Guillemot. „Am lucrat mult la asta în ultimii câțiva ani, așa că va fi o creștere bună din asta.”