14 iul. 2023 | 09:25

Apple Music, un serviciu de streaming subapreciat: funcțiile secrete care îți fac viața mai ușoară

ACTUALITATE
Apple Music, un serviciu de streaming subapreciat: funcțiile secrete care îți fac viața mai ușoară

Apple Music este, fără îndoială, calul întunecat al războaielor de streaming muzical.

În timp ce Spotify are mai multe oferte și abonați interesați, alternativa internă a Apple se mândrește cu câteva beneficii foarte mari (inclusiv muzică de înaltă fidelitate). Multe dintre acestea au fost promovate tare și clar, de la utilizarea exclusivă a audio spațial Dolby Atmos până la posturi de radio găzduite de nume importante precum Nicki Minaj. Având în vedere că poate fi accesat prin aplicația Muzică implicită pe produsele Apple, a fost, de asemenea, lăudat pentru accesibilitatea sa și cât de ușor este de configurat.

Cu toate acestea, există o mulțime de caracteristici cu care Apple nu se laudă la fel de mult ca acestea. Sunt caracteristici pe care doar utilizatorii puternici sau utilizatorii frecvenți ai programului le-au descoperit. Fiind cineva care s-a abonat la Apple Music de la lansarea sa, am descoperit câteva trucuri utile pentru a-mi îmbunătăți experiența de ascultare. Indiferent dacă ai ascultat Apple Music de ani de zile sau ești abia la început, încearcă aceste sfaturi și vezi cum îți optimizează experiența utilizatorului.

Păstrarea profilului tău privat

Ceea ce mulți oameni ar putea uita despre Apple Music este că servește, de asemenea, ca rețea socială. Nu este la fel de exterioară în această abordare ca Spotify, dar profilul tău ar putea fi disponibil pentru ca alții să-l observe și să îl vadă. Aceasta înseamnă că tot ceea ce asculți poate fi vizualizat online, ceea ce pentru unii oameni poate fi o mare încălcare a confidențialității.

Vestea bună este că poți atenua cu ușurință aceste preocupări. Când deschizi aplicația Muzică, privește în colțul din dreapta sus al ecranului pentru a vedea pictograma profilului. Atinge pictograma și contul tău va apărea. Atinge butonul Vizualizare profil pentru a fi redirecționat către profilul oficial Apple Music, care va include un buton Editare.

Atinge butonul respectiv și apoi vei găsi opțiunea de a îți edita numele, numele de utilizator și cine dorești să-ți urmărească activitatea contului. Valoarea prestabilită este probabil setată la Toată lumea, așa că schimb-o la Persoane pe care le aprobi – acest lucru va împiedica persoanele care doresc să îți vadă profilul să te urmărească fără permisiunea ta. De asemenea, poți elimina listele de redare din profilul tău deselectându-le în secțiunea Liste de redare partajate și vei putea dezactiva secțiunea implicită Ascultare, care postează încrucișat albumele și listele de redare pe care le asculți.

Caută o melodie bazată pe versuri

Ați auzit vreodată o melodie care îți place cu adevărat, așa că te hotărâți să faci o notă mentală pentru a o căuta mai târziu, doar pentru a descoperi că nu îți poți aminti de fapt care a fost melodia? Poate că ești cineva căruia nu-i place să folosească Shazam în public sau ai auzit un fragment din ceva pe TikTok fără atribuirea corespunzătoare. Indiferent de care variantă este, poate fi enervant să vrei să adaugi o melodie la biblioteca ta Apple Music, dar nu știi de fapt cum se numește melodia.

Din fericire, Apple Music poate ajuta. Acest lucru se datorează faptului că poți căuta versurile unei melodii în bara de căutare. Dacă există un anumit vers din cântec pe care ți-l amintești, tastează-l în bara de căutare. Versuri similare vor apărea apoi pe ecran, împreună cu potențiale potriviri bazate pe popularitatea artistului sau în flux. Dacă prima melodie sugerată nu este ceea ce cauți, atinge butonul Căutare pentru a vedea alte rezultate. Oricum, fi sigur că vei găsi exact ceea ce cauți.

Vizionează interviuri cu artiștii tăi preferați

Ceea ce este unic la aplicația Apple Music este că este vorba în întregime despre muzică. Da, o aplicație cu acel omonim ar trebui să fie doar așa, dar cu concurenți precum Spotify și iHeartRadio extinzându-se în podcasturi și cărți audio, este plăcut să ai o aplicație de streaming total centrată pe muzică. Aceasta se datorează și faptului că Apple are aplicații separate pentru podcasturi și cărți audio. Poate cel mai mare caz până în acest moment este gama largă de extrauri video și interviuri disponibile în aplicație.

Poți accesa aceste interviuri într-o varietate de moduri. Poate cel mai ușor este să atingi secțiunea Răsfoire din partea de jos a ecranului. Glisează puțin în sus pe această pagină până când vezi o filă numită Interviuri cu artiști. Acolo, vei vedea interviuri de la diverși artiști diferiți, de la Olivia Rodrigo la Bad Bunny, vorbind despre ultimele lor lansări cu gazde Apple Music precum Zane Lowe.

Dacă ești în căutarea unui interviu pentru un anumit artist, caută-l pe platformă și atinge profilul său. Navigarea până la sfârșitul profilului menționat va dezvălui probabil o secțiune Mai multe de văzut, care va include interviuri video exclusive.

Dezactivează modul aleatoriu

Funcția de amestecare poate fi grozavă dacă asculți un playlist. Cu toate acestea, redarea unor astfel de albume poate deveni o bătaie de cap, mai ales dacă preferi să asculți albumele cronologic. Problema este că amestecarea este setarea implicită pentru redarea albumelor și nu există o inversare evidentă a acestei probleme.

Chestia este că de fapt este ușor de a dezactiva această caracteristică. Mergi pur și simplu la albumul pe care dorești să-l asculți și atinge fereastra pop-up din partea de jos a ecranului. Odată ce fereastra pop-up se extinde, atinge pictograma listă din colțul din dreapta jos pentru a vedea o listă amestecată de melodii pe care Apple Music se pregătește să le redea. Lângă secțiunea Redare următoare, sunt afișate trei pictograme: aleatoriu, repetare și infinit. Dezactivarea butonului de redare aleatorie va restabili ordinea inițială a melodiilor albumului.

După cum sugerează pictogramele, poți, de asemenea, să ajustezi ce va fi redat în continuare după ce ai terminat albumul. Atingând butonul de repetare, vei putea continua să redai albumul chiar și după ce acesta se termină. Butonul cu simbol infinit este puțin mai ciudat, deoarece îi permite aplicației Apple Music să redea automat muzică similară cu acesta după ce albumul este redat.

Reglarea egalizatorului

Această caracteristică nu este accesibilă prin Apple Music în sine, ci mai degrabă prin aplicația Setări a dispozitivului tău Apple. Când accesezi Setări, găsește și atinge butonul Muzică. Sub secțiunea Audio, există un meniu derulant intitulat EQ, prescurtare de la egalizator. Acest instrument, adesea trecut cu vederea, ajustează frecvențele individuale ale diferitelor componente care formează un cântec.

Funcția EQ de pe Apple Music permite utilizatorilor să aleagă dintre 23 de setări pentru a-și optimiza experiența de ascultare a muzicii. Poate cea mai intrigantă opțiune este setarea Creștere bas, care face ca bătăile de frecvență mai joasă din melodii să fie mai proeminente. Există, de asemenea, numeroase setări specifice genului, cum ar fi Classical și Rock.

Combinată cu sunetul Dolby Atmos de la Apple Music, această setare poate face melodiile tale preferate mai captivante ca niciodată. Având în vedere modul în care iPhone-ul modern a evoluat de la iPod-ul revoluționar și că această setare este disponibilă și este și foarte detaliată, ar trebui să fie mai cunoscută în rândul abonaților.