Volkswagen nu are așteptări mari: când se va termina criza semiconductorilor

Volkswagen nu are așteptări mari: când se va termina criza semiconductorilor

Volkswagen nu mai vede că lipsa de cipuri se va încheia în 2023, iar producătorul german de automobile se pregătește pentru „noua normală” a întreruperilor lanțului de aprovizionare, a declarat Murat Aksel, șeful de achiziții din consiliul Volkswagen.

„Investițiile pentru o nouă capacitate sunt acum pe drumul cel bun, dar probabil că va exista în continuare un deficit structural în semiconductori până în 2023 inclusiv”, a spus Aksel, adăugând că „este o problemă structurală care nu poate fi rezolvată atât de repede”.

Pe de altă parte, furnizarea de cablaje de sârmă, care au lipsit după invazia rusească din februarie a Ucrainei, nu mai este o problemă, a spus el: „Asta merge din nou stabil”.

Cu toate acestea, Aksel a avertizat că „ceea ce am văzut în lanțurile de aprovizionare în ultimii doi ani, aceasta este noua normalitate”, adăugând că Volkswagen investește masiv în detectarea timpurie.

„Cu noile probleme geopolitice, dacă este ceva, va deveni și mai complex și mai provocator”, a adăugat Aksel.

Volkswagen listează Porsche pe bani serioși

Grupul Volkswagen vizează o evaluare de până la 75 de miliarde de euro pentru producătorul de mașini sport de lux Porsche, sub obiectivul de vârf anterior de până la 85 de miliarde de euro, acordul fiind finalizat într-un moment problematic pentru piață.

Grupul VW va prețui acțiunile preferențiale la tranzacționarea Porsche AG la 76,50 până la 82,50 euro pe acțiune, a anunțat producătorul auto, traducându-se într-o evaluare de la 70 la 75 de miliarde de euro. La capătul superior al intervalului, ar deveni a treia IPO ca mărime înregistrată în Europa, potrivit datelor Refinitiv.

„IPO-ul Porsche va fi cel mai probabil un succes… investitorii stau la coadă. Dacă IPO-ul Porsche merge bine, s-ar putea imagina să plasăm alte părți ale Volkswagen, cum ar fi Audi, la bursă”, a spus expertul auto Arndt Ellinghorst.

Perioada de subscriere pentru investitorii privați și instituționali este de așteptat să dureze între 20 septembrie și 28 septembrie, cu acțiuni oferite investitorilor privați din Germania, Austria, Elveția, Franța, Italia și Spania. Tranzacționarea va începe la Bursa de Valori din Frankfurt pe 29 septembrie, a spus VW.

Etichete: