Volkswagen a prezentat un nou concept: de ce este special ID. XTREME

Volkswagen a prezentat un nou concept: de ce este special ID. XTREME

Volkswagen a prezentat în weekend un concept car pentru un SUV off-road complet electric în Ticino, Elveția, numit ID.XTREME.

ID.XTREME folosește matricea de acționare electrică modulară (MEB) Volkswagen. Echipa condusă de Andreas Rekewerth – șeful dezvoltării generale MEB al VW – a creat conceptul.

„Matricea de acționare electrică modulară (MEB) are un potențial tehnic enorm. Pentru mulți dintre clienții noștri, vehiculele sunt mult mai mult decât un simplu mijloc de transport. Cu ID-ul. XTREME, creștem mobilitatea electrică de la VW la un nou nivel de performanță”, a declarat Silke Bagschik, șeful liniei de produse MEB.

Se presupune că ID.XTREME este mai puternic decât ID.4 GTX 02. Linia GTX sunt modelele sport ale gamei ID, echipate cu pachete Design sau Confort. Modelele GTX folosesc două motoare electrice, unul amplasat pe puntea față și altul în spate. Motoarele electrice au o putere de sistem de 220 kW (299 CP) și un cuplu total de 460 Nm.

xtreme

O mașină pentru drumuri accidentate

Volkswagen a adăugat mai multă putere la puntea din spate a modelului ID.XTREME. VW a adaptat, de asemenea, software-ul SUV-ului în unitatea sa de control al conducerii pentru a crește puterea sistemului vehiculului. Deci, puterea lui ID.XTREME a crescut cu 65 kW la 285 kW comparativ cu ID.4 GTX 02.

Producătorul auto german a proiectat în mod clar ID.XTREME pentru drumuri accidentate și aventuri în aer liber. VW a echipat mașina concept cu un tren de rulare de raliu. Are roți off-road de 18 inch, un element de impact modificat cu o bară de protecție față suplimentară și aripi cu 50 mm mai late. SUV-ul off-road are, de asemenea, un suport de acoperiș cu mai multe lumini LED și o caroserie complet închisă din aluminiu.

Volkswagen a prezentat concept car în timpul evenimentului ID Treffen din Locarno, unde s-au adunat entuziaști și susținători ai gamei ID și a mașinilor electrice. Membrii privați ai clubului șoferilor ID au organizat evenimentul. S-a desfășurat între 6 și 10 septembrie. Cei care au participat la eveniment au experimentat peisajele uluitoare ale Ticinoului prin vehiculele lor electrice și drumeții. De asemenea, s-au bucurat de câteva delicii culinare și alte surprize.