26 sept. 2022 | 13:25

Volkswagen Gen.Travel: conceptul care deschide drumul către mașini autonome cu adevărat

ACTUALITATE
Volkswagen Gen.Travel: conceptul care deschide drumul către mașini autonome cu adevărat

Tehnologia Gen.Travel ar putea ajunge și la mașinile de serie.

Mulți producători de automobile visează la mașini care se conduc singure, care sunt în mod efectiv lounge-uri pe roți, dar VW duce lucrurile cu un pas mai departe.

Brandul a dezvăluit un „studiu de design” denumit Gen.Travel, despre care speră că ar putea înlocui zborurile scurte. Vehiculul de călătorie pentru patru persoane ar fi complet autonom și se învârte în jurul unui interior modular care poate fi personalizat pentru fiecare călătorie. Oamenii de afaceri ar putea lucra la o masă de conferință în timpul unei călătorii, în timp cei care sunt obosiți ar putea folosi două locuri care se transformă în paturi.

Viitorul autonom al Volkswagen

Gen.Travel ar putea fi, de asemenea, mai confortabil decât locuri mai scumpe din avioane.

Iluminarea dinamică nu numai că ar ajuta la menținerea ciclurilor naturale de somn, dar ar reduce răul de mișcare. O configurație cu scaune față i-ar putea distra pe copii, dar în aceeași măsură și pe adulți cu realitatea augmentată. În timp ce cabina prin forma sa deschisă este construită pentru a îți maximiza vederea asupra a ceea ce te înconjoară și promite atât siguranță, cât și izolare pentru pasagerii care dorm.

VW nu a discutat despre performanță. Cu toate acestea, a spus că o combinație de AI și plutoning, conducere automată în convoi, ar putea extinde raza de acțiune.

Acesta este un proiect de cercetare menit să testeze vehiculele fără șofer ca opțiuni de „mobilitate ca serviciu”. Probabil că nu vei sta niciodată în Gen.Travel.

Este un prototip real, totuși, iar VW spune despre caracteristicile prototipului că s-ar putea găsi în mașinile de serie. Volkswagen își propune să dezvăluie prima sa mașină autonomă după 2025, astfel că nu m-ar mira să văd destule funcții ale acestui prototip incluse în modele viitoare.