31 mart. 2022 | 14:27

Vladimir Putin a semnat un decret pentru recrutarea a 135.000 de cetățeni în armata rusă

ULTIMA ORĂ
Vladimir Putin a semnat un decret pentru recrutarea a 135.000 de cetățeni în armata rusă

Peședintele rus, Vladimir Putin, a semnat un decret privind recrutarea a 135.000 de cetățeni ai Federației Ruse pentru serviciul militar și eliberarea din armată a cetățenilor care sunt înrolați. Anterior, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, raporta că înrolarea de primăvară 2022 va fi mai mică decât anul trecut. Mai multe detalii, în continuare.

Putin a semnat un decret pentru recrutarea a 135.000 de cetățeni în armata rusă

Vladimir Putin a semnat un decret privind recrutarea, în perioada aprilie-iulie 2022, a 135.000 de cetățeni ruși, cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani, pentru serviciul militar și eliberarea din armată a celor care sunt înrolați.

„Pentru a efectua de la 1 aprilie până la 15 iulie 2022, recrutarea cetățenilor Federației Ruse cu vârsta cuprinsă între 18 și 27 de ani care nu se află în rezervă și sunt supuși conscripției pentru serviciul militar în conformitate cu legea federală, în limita a 135.000 de persoane“, se arată într-un decret publicat joi pe portalul oficial de internet al informațiilor juridice.

Prin acest decret, președintele Rusiei a hotărât demiterea din armată a soldaților, marinarilor, sergenților și maiștrilor cărora le-a expirat termenul de serviciu.

Cu implementarea măsurilor relevante este însărcinat guvernul Federației Ruse, alături de autoritățile executive ale entităților constitutive și comisiile de proiect.

Nu cu mult timp în urmă, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu raporta că recrutarea de primăvară 2022 în Rusia va fi mai mică decât anul trecut. 134.650 de persoane au fost chemate pentru serviciul militar în timpul recrutării de primăvară în 2021.

Potrivit Statului Major, această campanie de primăvară nu a avut nicio legătură cu „operațiunea militară specială“ din Ucraina.

Citește și: Rușii și-au pierdut puterea de luptă, care a scăzut sub 90% față de nivelul de dinaintea invaziei în Ucraina. Cine face declarațiile

Rusia recunoaște că la războiul din Ucraina participă și recruți

La începutul lunii în curs, Ministerul rus al Apărării a admis că la operațiunile militare împotriva țării vecine participă și recruți.

„Din nefericire, am descoperit mai multe situaţii de prezenţă a unor recruţi în unităţi care iau parte la operaţiunea specială în Ucraina. Practic toţi aceşti soldaţi au fost retraşi în Rusia“, a declarat ministerul rus, susținând că astfel de cazuri vor fi evitate pe viitor.

Cu numai o zi înainte, președintele rus, Vladimir Putin, afirma că nu va trimite recruți sau rezerviști pentru a lupta în Ucraina.

„Vreau să subliniez faptul că soldații care efectuează stagiul militar nu participă și nu vor participa la lupte. De asemenea, nu va exista nicio recrutare suplimentară de rezerviști“, a susținut Putin, într-un discurs la televiziunea națională cu ocazia zilei de 8 martie.