Victoria lui Putin în Ucraina nu mai este „inevitabilă“. „Forțele armate ale Rusiei au fost decimate“

Victoria lui Putin în Ucraina nu mai este „inevitabilă“. „Forțele armate ale Rusiei au fost decimate“

Victoria lui Vladimir Putin în Ucraina „nu mai este inevitabilă“, spune șeful Forțelor Armate din Marea Britanie. Forțele de conducere ale Rusiei au fost „decimate“, dar agresiunea ar putea fi intensificată cu mai multe ucideri intenționate și nediscriminatorii, avertizează amiralul Sir Tony Radakin. Mai multe detalii, în continuare.

Victoria lui Putin în Ucraina nu mai este „inevitabilă“

Forțele de conducere ale Rusiei sunt „în derută“, iar o victorie asupra Ucrainei nu mai este „inevitabilă“ a declarat Şeful Statului Major al Apărării din Marea Britanie. Amiralul Sir Tony Radakin a afirmat, de asemenea, că invazia în Ucraina „nu merge bine“ pentru Kremlin, existând posibilitatea ca armata Rusiei să nu se dovedească atât de puternică pe cât se aștepta în fața rezistenței ucrainene, notează independent.co.uk.

Întrebat recent dacă Rusia va prelua Ucraina, Sir Tony a spus: „Nu. Cred că am văzut o invazie rusă care nu merge bine“.

„Cred că vedem și o rezistență remarcabilă a Ucrainei, atât a forțelor armate, cât și a poporului său și vedem unitatea întregului glob, aplicând presiune asupra Rusiei. Rusia suferă, Rusia este o putere izolată. Este mai puțin puternică decât era acum zece zile. Unele dintre elementele de conducere ale forțelor ruse au fost decimate de răspunsul ucrainean“, a adăugat amiralul Radakin.

Acesta a mai declarat că există „defecțiuni de bază“ în ceea ce privește întreținerea și aprovizionarea acestora.

„Ați văzut, de asemenea, defecțiuni de bază în ceea ce privește întreținerea și aprovizionarea lor. Rusia nu a funcționat la această scară de la al Doilea Război Mondial și este incredibil de complex și dificil (să susții un asemenea război)“, a spus Sir Tony.

Citește și: Decizia dificilă pe care trebuie să o ia Zelenski. Ce propunere i-a făcut Vladimir Putin pentru a înceta războiul

„Forțele armate ale Rusiei au fost decimate“

Sir Tony Radakin, fostul șef al Marinei Regale, care a fost numit șef al Statului Major al Apărării la sfârșitul anului trecut, apreciază că forțele „decimate“ ale lui Vladimir Putin vor pierde războiul, comentariile sale reprezentând, potrivit presei britanice, cea mai optimistă evaluare de până acum a modului în care se poate termina conflictul sângeros din țara vecină.

La rândul său, președintele american Joe Biden a declarat că liderul rus nu va avea niciodată succes în cucerirea întregii Ucraine.

„Putin pare determinat să continue pe calea sa criminală indiferent de costuri“, a declarat Biden la Casa Albă, citat de CNN.

„El a făcut deja ca două milioane de ucraineni să fie refugiați. Rusia ar putea să continue să macine în avansul ei cu un preț oribil, însă asta este deja clar: Ucraina nu va fi niciodată o victorie pentru Putin.

Putin ar putea să ia un oraș, însă nu va reuși niciodată să dețină țara. Și dacă nu răspundem astăzi asaltului lui Putin asupra păcii și stabilității globale, costul libertății și cel pentru poporul american va fi chiar mai mare mâine“, a completat acesta.

În acest timp, în orașul Irpin din nordul Ucrainei, baraje de artilerie puternice și rachete sunt trase asupra civililor ucraineni. Orașul a fost atacat după ce încetarea focului în Mariupol, pentru a permite evacuarea civililor, a fost anulată după doar câteva minute din cauza bombardamentelor.

Citește și: