„Vagabondul” care a avut o idilă cu Naarghita n-a mai apucat să-și vadă ultimul film: tragica moarte a lui Raj Kapoor

ACTUALITATE
„Vagabondul” care a avut o idilă cu Naarghita n-a mai apucat să-și vadă ultimul film: tragica moarte a lui Raj Kapoor
19 dec. 2022 | 15:59

Cei ce s-au născut în comunism, ori poate chiar în perioada de dinainte de comunism, dar și-au petrecut tinerețea sub „cortina de fier”, își vor aminti cu drag de Raj Kapoor, însă și de multitudinea de filme indiene care obișnuiau să fie difuzate în cinematografe, dar și la televizor, în acea perioadă.

Pe timpuri, românii nu aveau prea multe opțiuni, iar printre cele puține erau filmele indiene, cu care comuniștii îi delectau pe „tovarăși”.

Vrând-nevrând, românilor ajungeau să „guste” aceste pelicule muzicale. Cu alte cuvinte, „pofta vine mâncând”, iar gusturile pot fi educate – într-o direcție… sau într-alta.

raj-kapoor-poveste-moarte

Raj Kapoor – imagine de arhivă

Contrastul unei vieți de artist: Raj Kapoor nu a mai apucat să-și vadă ultimul film finalizat

Raj Kapoor a fost unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți actori de filme indiene. Printre altele, el era și regizor.

Se poate spune că era la fel de iubit în România, precum era și în India, artistul a reușind să aducă un strop de veselie în inimile multor generații.

Totuși, sfârșitul său a fost departe de a fi o comedie.

El și-a pierdut viața în timpul unei ediții a celei mai prestigioase gale cinematografice din India, în anul 1988, la vârsta de 63 de ani.

În ultimii ani ai vieții sale, Kapoor fusese diagnosticat cu astm, iar moartea sa a avut legătură cu o serie de complicații specifice acestei boli.

Tragicul situației nu constă neaparat în boala de care a suferit actorul, ci în momentul în care astmul a ales să-l trimită cu un picior pe lumea cealaltă.

S-a întâmplat în văzul tuturor. Raj Kapoor s-a prăbușit pe scena pe care trebuia să primească cel mai important premiu din cinematografia indiană, pentru contribuția adusă filmului, în țara sa.

Ulterior, el a fost internat timp de o lună, în stare gravă, însă medicii nu au mai putut să facă nimic pentru a-i salva viața.

În momentul morții sale, Kapoor lucra la un film pe care nu avea să-l mai vadă terminat.

Totuși, Randhir Kapoor și Rishi Kapoor, cei doi fii ai actorului și regizorului, au făcut tot posibilul pentru a-i duce la bun sfârșit munca, terminând filmul în onoarea și amintirea tatălui lor. Acesta a fost terminat și lansat în anul 1991, la trei ani după moartea lui Raj Kapoor.

De-a lungul carierei sale, Raj Kapoor a fost numit cel mai mare showman al cinematografiei indiene și a devenit cunoscut datorită „Vagabondului”, rolul pe care l-a interpretat cu atât de mult drag.

raj-kapoor-naarghita-poveste-de-dragoste

Raj Kapoor și Naarghita – imagine de arhivă

S-ar fi îndrăgostit iremediabil de românca Naarghita

Conform surselor altor timpuri, Raj Kapoor ar fi avut, la un moment dat, o idilă cu românca Naarghita, cea care ar fi reușit să-i fure celebrului indian inima.

Naarghita reușire deja să devină o senzație dincolo de granițele țării noastre, fiind chemată chiar și în India.

Aici, femeia avea să-și cunoască idolul, ai ghicit, pe Raj Kapoor. Nu dura mult și cei doi deveneau cei mai buni prieteni, iar artistul indian ajungea până în punctul în care să se îndrăgostească de Naarghita și să-și dorească mai mult de la frumoasa româncă.

Totuși, se pare că cei doi nu ar fi fost întocmai pe aceeași lungime de undă (nu în totalitate, cel puțin), Naarghita preferând, mai degrabă, să-și continue cariera, nu neaparat să se căsătorească cu Raj Kapoor sau cu oricine altcineva, cu toate că se bănuiește că i-ar fi împărtășit acestuia sentimentele.

Lovitura a venit când, la un moment dat, Elena Ceaușescu i-a interzis Naarghitei să mai călătorească în India, ceea ce a pus capăt relației sale cu Raj Kapoor. Evident, o mare lovitură pentru cântăreața și dansatoarea atât de îndrăgostită de India. În mod absolut evident, o lovitură și pentru Raj Kapoor, cel care, probabil, spera că, în timp, va reuși să o facă pe Naarghita să se răzgândească.

actor-raj-kapoor

Raj Kapoor – colaj fotografii

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele