Trafic feroviar blocat, după ce o locomotivă a deraiat în Hunedoara. Mecanicul a fost rănit

Trafic feroviar blocat, după ce o locomotivă a deraiat în Hunedoara. Mecanicul a fost rănit

Incident feroviar, joi după-amiază. O locomotivă a deraiat în Hunedoara. Din primele informații se pare că mecanicul acesteia a fost rănit.

Incident în Hunedoara. O locomotivă a ieșit de pe șine! Autoritățile au intervenit de urgență

Incidentul a avut loc între localitățile Bănița și Merișor. Reprezentanții ISU Hunedoara au declarat că traficul feroviar este blocat pe ambele linii.

„O locomotivă a deraiat între Bănița si Merișor. Intervine GI Baru cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. Traficul este blocat pe ambele linii. Din primele informații există și o persoană rănită, respectiv mecanicul locomotivei. La fața locului a ajuns de urgență și un echipaj al SAJ Hunedoara, care a transportat victima la spitalul din Petroșani. Traficul feroviar rămâne în continuare blocat pe secția de circulație Petroșani – Simeria, pe ambele sensuri, până la remedierea situației. Intervenția este în desfășurare”, a declarat sg. maj. Roxana Mateuț, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Mecanicul locomotivei, un bărbat în vârstă de 64 de ani, a fost proiectat pe geam, în exteriorul locomotivei. Victima a fost examinată la fața locului de către medicul de pe echipajul SAJ și este transportat la UPU Petroșani pentru investigații suplimentare.

„La data de 26 mai 2022, polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Hunedoara, au fost sesizați prin intermediul SNUAU 112, cu privire la faptul că, o locomotivă a deraiat între stațiile C.F. Băniţa – Merișor, existând și o victimă. Polițiștii ajunși la fața locului, au constatat că, în zona km 60+900 de pe magistrala C F. 202, între stația C.F. Băniţa și Halta Merișor se afla o locomotivă răsturnată pe partea dreaptă a sensului de mers înspre Simeria, care circula ca izolată de la Băniţa la Pui. În urma acestui eveniment, a rezultat rănirea mecanicului de locomotivă un bărbat în vârstă de 64 de ani care a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. Datorită evenimentului produs, circulația pe magistrala C.F.202, a fost oprită până la remedierea distrugerilor provocate. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de distrugere sau semnalizare falsă și vătămare corporală din culpă”, a declarat Carla STRUJAN, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.

 

 

Citește și:
Etichete: