23 mai 2022 | 06:00

RAR te ajută să-ți cumperi o mașină în siguranță, în România: toți șoferi români au de câștigat mai mult decât la service

ACTUALITATE
RAR te ajută să-ți cumperi o mașină în siguranță, în România: toți șoferi români au de câștigat mai mult decât la service

Înainte să-ți cumperi o mașină la mâna a doua în România, ar fi bine să o treci printr-o serie de verificări, iar Registrul Auto Român sau RAR îți face viața semnificativ mai ușoară la acest capitol, fără ca prețurile să fie neapărat exagerate.

Oficialii RAR au anunțat extinderea serviciilor din portofoliul instituției. Din acest moment, la Registrul Auto Român poți apela la servicii de consultanță tehnică, pentru situația în care vrei să-ți cumperi o mașină second-hand și să te asiguri că totul este în regulă, iar proprietarul nu ți-a omis vreo defecțiune.

Achiziția unei mașini second-hand, mai sigură

Unul dintre principalele motive pentru care achiziția de mașini la mâna a doua reprezintă un risc semnificativ ține de defectele ascunse, problemele pe care nu ai cum să le depistezi ochiometric. În acest context, cel mai bine ar fi să efectuezi o serie de teste înainte să dai bani, iar pe lângă service-urile auto care oferă acest serviciu, acum poți apela și la RAR.

În cazul în care te duci la un service pentru un set de verificări în vederea unei eventuale achiziții, prețurile variază semnificativ, dar și serviciile oferite. Din acest motiv, începi de la 300 – 400 de lei, dar ajungi cu ușurință până la 1200 – 1400 de lei. La Registrul Auto Român, acest efort tehnic implică o cheltuială de 600 de lei, independent de valoarea mașinii verificate. Printre verificările incluse, este important de reținut, că sunt incluse și câteva teste pe care nu le poți face la un service privat.

De exemplu, dacă duci o mașină la RAR pentru verificări, este verificată identitatea autoturismului, dacă seria de motor sau de șasiu au fost modificate, dar și dacă mașina respectivă a fost declarată furată. În plus, toate detaliile tehnice sunt analizate cât se poate de atent. Poți afla dacă a fost implicată în vreun accident, dacă a fost reparată necorespunzător, dacă există probleme mai mici sau mai mari la sistemului de frânare sau la direcție. Până și kilometrajul măsluit este identificat.

„RAR dispune de expertiza necesară identificării situațiilor care pot face diferența atunci când scoateți banii din buzunar să vă luați o mașină. Inginerii RAR au văzut de-a lungul timpului cât de vulnerabili sunt clienții atunci când cumpără un autovehicul. Pentru că nu au pregătirea de specialitate necesară, oamenii pot fi ușor păcăliți de cei care, cu rea credință, pun la bătaie mașini cu defecțiuni ascunse, cu kilometrajul măsluit sau, și mai grav, cu probleme de identificare. Acestea din urmă îi pot pune în situația nedorită de a cumpăra un autovehicul pe care să nu îl poată folosi”, transmite Registrul Auto Român.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele