Statul pune la bătaie miliarde de euro: se dau bani cu grămada pentru acești români, care sunt condițiile

Statul pune la bătaie miliarde de euro: se dau bani cu grămada pentru acești români, care sunt condițiile

Vești neașteptat de bune pentru românii care au firme și întâmpină dificultăți financiare în această perioadă.

IMM Invest Plus, programul guvernamental cu mai multe ramuri ce oferă finanțare mediului privat, îți oferă o șansă reală de dezvoltare. Vorbim despre 4 miliarde de euro puse la bătaie de această dată.

Cel mai important aspect, dacă vrei să te numeri printre beneficiari, este că începând din 12 septembrie te poți înscrie pe platforma special dedicată acestui program, pusă la dispoziție de Guvern.

De altfel, numeroase firme, din variate domenii de activitate pot pune mâna pe bani, fiindcă programul are mai multe componente, menite să acopere cele mai importante sectoare de activitate ale IMM-urilor românești.

Pune-ți ceasul să sune! Ai de luat bani

Conform Ministerului Finanțelor, începând de luni, 12 septembrie 2022, antreprenorii sunt invitați să se înscrie pe platforma www.imminvest.ro, pentru a accesa fondurile puse la dispoziție prin intermediul Programului IMM INVEST PLUS, utilizând oricare din componentele sale: IMM INVEST ROMÂNIA, AGRO IMM INVEST, IMM PROD, GARANT CONSTRUCT, INNOVATION şi RURAL INVEST. Ajutoarele de stat vor fi acordate sub forma de garanții pentru împrumuturi și granturi ce vor acoperi comisionul de risc, precum și comisionul de administrare pe toată durata de valabilitate a garanției acordate, iar dobânzile aferente creditelor vor fi subvenționate pe o perioadă de până la 12 luni.

“Aprobarea de astăzi a Comisiei Europene se traduce simplu: încă 4 miliarde de euro pentru economia românească! Lansarea noului program IMM INVEST PLUS va contribui la dezvoltarea economiei românești, prin atragerea de capital cu cele mai mici costuri de finanțare de pe piață, pentru un număr estimat de beneficiari de aproape 25.000.

Această schemă de ajutor de stat va permite păstrarea locurilor de muncă, va asigura viabilitatea și va contribui la dezvoltarea activității IMM-urilor și a întreprinderilor beneficiare cu capitalizare de piață medie. Sprijinim mediul privat și vom continua să facem acest lucru, așa cum ne-am angajat de la bun început, IMM-urile fiind unul dintre principalii piloni ai dezvoltării economice”, a precizat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, vineri, când Comisia Europeană a dat undă verde inițiativei.