Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs valutar pentru monedele de circulație internațională precum: euro, dolar sau liră sterlină. Experții au indicat și evoluția Indicelui ROBOR după schimbările avute în ultima perioadă. „La BNR ne adaptăm din mers noilor situaţii, ne organizăm pentru a vedea cum să abordăm aceste subiecte. Monitorizarea lor, în această fază, reclamă expertiză, experienţă diversă şi echipe multidisciplinare care includ, alături de specialişti în economie“, a declarat Mugur Isărescu despre modificările apărute. Iată despre ce modificări este vorba!
Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs valutar. Noile valute vor fi actualizate în jurul orelor 13:10. Până atunci, ai mai jos evoluția monedelor de circulație internațională precum: dolar, euro și liră sterlină. Indicele calculat la 3 luni a rămas la 7.93%, cel calculat la 6 luni a rămas și el la 8.09% și cel calculat la 12 luni a rămas la 8.24% fără nicio modificare.
,,ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata de dobândă la care o bancă împrumută lichiditate altor bănci. Ratele de referintă ROBOR se stabilesc pentru 8 scadențe: O/N (overnight), T/N (tomorrow), 1W (1 săptămană), 1M (1 lună), 3M (3 luni), 6M (6 luni), 9M (9 luni) și 12M (12 luni)”, arată site-ul oficial al BNR.
1 euro – 4.8936 Lei ( variația pozitivă +0.0229 Lei)
Un euro a avut în cursul prezentat anterior valoarea totală de 4.8707 Lei, alături de variația pozitivă de +0.0127 Lei.
1 dolar – 4.8528 Lei (variația negativă -0.0169 Lei)
Un dolar a avut în cursul prezentat anterior valoarea totală de 4.8697 Lei, alături de variația negativă de -0.0334 Lei, au anunțat specialiștii.
1 liră sterlină – 5.6378 Lei (variația pozitivă +0.040 Lei)
O liră sterlină a avut în cursul anterior valoarea totală de 5.5972 de Lei, alături de variația negativă de -0.0323 de Lei.
Mugur Isărescu a vorbit despre multe subiecte de interes pentru români. Guvernatorul BNR a susținut că sunt mari controverse în diverse domenii legate de bani. Acesta a subliniat că la Banca Națională a României experții se adaptează din mers noilor situații și se organizează pentru a vedea cum să abordeze diversele subiecte apărute.
„Ele nu sunt tratate încă unitar nici în universităţi, nici în cercurile de specialitate. Controversele în aceste domenii sunt deseori aprinse.
Monitorizarea lor, în această fază, reclamă expertiză, experienţă diversă şi echipe multidisciplinare care includ, alături de specialişti în economie, oameni cu cunoştinţe şi experienţă în alte domenii“, a menţionat Isărescu.
,,La BNR ne adaptăm din mers noilor situaţii, ne organizăm pentru a vedea cum să abordăm aceste subiecte“.